Биткойн остава над $38K, докато Nickel скочи до $101K в Surprise Run

Биткойн (BTC) и други основни криптовалути показаха умерени печалби във вторник, тъй като Европейският съюз (ЕС) заяви, че ще емитира облигации поради лошите последици от войната в Украйна и санкциите, наложени на Русия.

Предложението може да бъде готово следващата седмица за финансиране на членовете на ЕС, като постъпленията ще бъдат предназначени за финансиране на разходи за енергия и отбрана. биткойн новини

Докладите за предложението тласнаха европейските акции нагоре. Германският индекс DAX се повиши с 0,7%, а индексът Stoxx Europe 600 добави 0,5%. Фючърсите на S&P 500 отвориха с 0,38% по-високо, докато фючърсите върху среброто продължиха в понеделник, добавяйки 2,68%.Mahama’s Life School

Биткойн се задържа над $38 000 за втори ден, оставайки с 12% под нивата, които достигна седмица по-рано. Етерът загуби 1,3% през последните 24 часа, докато ръстът на други големи пазари варира до 3,1% на BNB на Binance Chain от 1% на LUNA на Terra. AVAX и XRP на Avalanche отчетоха 1% загуби за същата времева рамка.биорезонанс

CoinDesk – UnknownTraders защити нивото на поддръжка от $38 400 за биткойн. (TradingView)

В понеделник суровият петрол Brent надмина 122 долара за барел поради опасения, че руските санкции ще ограничат вноса на петрол. Русия е водещ производител и заяви, че ще спре доставките на природен газ за Германия, ако страната спази санкциите, наложени от други западни държави. ЕС получава около 40% от своя газ и 30% от своя петрол от Русия, според BBC. криптовалути прогнози

Лондонската борса за метали спря търговията с никел, след като предполагаемо кратко свиване доведе цените на метала до рекордните $101 000 в ранните азиатски часове. Crypto 365

„Тези, които бяха заложили срещу покачването на стойността на метала, сега бяха принудени да купуват на много по-висока цена, създавайки кратко свиване“, обясни Сузана Стрийтър, инвестиционен анализатор в Hargreaves Lansdown, в имейл до CoinDesk. „Вероятно голям маржин кол е предизвикал спирането на търговията, като резките печалби са принудили спекулантите да се борят за допълнителен капитал, който да вложат в сметките, за да покрият дефицита.“нейрографика

Дарио Нието, депутат от град Буенос Айрес, представи законопроект, който ще използва блокчейн системи за извършване на плащания на социални помощи, за да внесе яснота в тези дейности. Нието се оплака от различните посредници, които използват тези социални кампании, за да правят пари и как въвеждането на блокчейн може да елиминира тези дейности.

В Буенос Айрес е въведен закон за блокчейн социално подпомагане

Много системи използват блокчейн поради възможността за проследяване, която тази технология може да донесе на всяка реализация. Сенатор Дарио Нието, депутат от град Буенос Айрес, предлага използването на блокчейн като основна част от система за управление на плащанията за социални помощи. За тази цел той внесе законопроект, който ще доведе до край на много от дейностите, произтичащи от тези програми.

Според него плащанията, идващи от програмите за социално подпомагане, се използват редовно от различни посредници, за да правят пари или да принуждават получателите да участват в политически дейности. По този въпрос Нието каза:

Управлението на социалните планове се превърна в огромен апарат, използван за правене на политика, с който лидерите на социални движения изнудват хората с злоупотреби, като искане за връщане на пари, процент от плана, ходене на шествия и блокиране на улици.

Според Нието технологията на блокчейн може да помогне в това отношение, правейки всяко плащане проследимо и премахвайки посредниците от уравнението. Той обясни:

С блокчейн парите напускат Министерството на социалното развитие директно на бенефициента, без да искат доброволни вноски, без услуги като контрол на присъствието на пикети или шествия.

Град, омъжен за блокчейн

Това не е първият път, когато Нието въвежда законопроект, базиран на блокчейн. Законодателят вече представи законопроект, който ще използва блокчейн технологията като част от система за контрол на държавните покупки и договори.

Буенос Айрес е град, който е приел блокчейн като част от своята структура. Като част от програма за модернизация, градът в момента е във финалните етапи на внедряване на базирана на блокчейн система за идентификация, наречена TangoID. Правителството на Буенос Айрес декларира, че се стреми да го накара да заработи до януари 2023 г.

През август градът обяви, че ще управлява Ethereum възли с цел да научи повече за веригата за регулаторни цели. През април градът потвърди плановете си да приема криптовалута за данъчни плащания през 2023 г.