Бърза статия за Елфи Турс №2

Защо да се занимаваме с туризъм в България?

Едно честно мнение за разглеждането на забележителности в България.

За това различно туристическо преживяване, за което споменах преди, помага и фактът, че българският език използва кирилица (като руската) и всички търговски табели, пътища и т.н., са трудни за разбиране от пътуващия, което определено го кара да се чувства, че е “от другата страна” на удобна Европа, когато всъщност е само на 3 часа полет от Испания. Това, което за мен е точка в нейна полза, защото я прави изненадващо и екзотично място, много различно от останалата част на Европа, която познаваме, и където с всяка крачка, която правиш, се ражда нов анекдот, който да разкажеш, когато се върнеш.туристическа агенция

Но нека се опитаме да отговорим на въпроса ” Защо да разглеждаме забележителности в България? ” по по-конкретен и обективен начин (нека се опитаме…). За някои пътешественици решението да посетят България се основава на факта, че тя е евтина туристическа дестинация в рамките на Европейския съюз. В повечето статии за пътувания се говори за чудесата на всяка страна от гледна точка на организаторите на туризма, които се стремят единствено да възхваляват достойнствата на страната. (Признавам, че и ние изпаднахме в изкушение и например имаме тази страница на нашия уебсайт, където показваме само големите достойнства на България: “Причини да пътувате до България”. ) Но не всичко е черно или бяло, има сиви скали и аз искам да говоря за страната от личното впечатление, което има един испанец от средната класа. За да разберете къде да отидете, какво да видите и т.н., вече има пътеводители, тази статия ще ви разкаже какво не фигурира в тези пътеводители, а след това вие ще решите дали България е добра дестинация, която да откриете за вас, или не.почивки 2024

Има няколко причини, поради които България ме пленява и изненадва при всяко мое пътуване дотам, като за начало се сещам за 8:

1- В България се чувствам по-свободен.
В страни като България се чувствам като в “град без закон”, нещо подобно на “дивия Запад”, малко преувеличавам, но за да се разберем, искам да кажа, че там се чувствам по-свободен, с по-малко правила и разпоредби, Не че има разврат или липса на справедливост, имам предвид онези малки правила, които ограничават движението ни в други по-населени страни.

Например, по въпроса за туризма, там къмпингуването е разрешено, можеш да правиш барбекю на село през цялата година, можеш да се разхождаш из частни ферми, защото много от тях не са оградени и собствениците не се интересуват от това, можеш да караш до доста отдалечени места, без да откриеш ограда на “частен резерват” и т.н., и т.н. Предполагам, че всичко това се дължи на факта, че гъстотата на населението е ниска и че природата е достатъчно буйна, за да поеме малкото пътници, които влизат в горите ѝ, без да нанасят големи щети, поради което не е необходимо да се ограничава движението на хората толкова, колкото това се прави в други страни.

Можете ли да си представите, че намирането на следи от туристи, които са минали преди вас по пътищата, е доста труден подвиг? Е, това се случва там и много пъти се чувствате като истински изследовател, сякаш сте били първият, който е минал…

2- България е много разнообразна страна.
Когато посетите различните й региони, ще разберете, че подобно на Испания, България също е много разнообразна страна, въпреки че е малка по площ и.. Различните региони на страната се различават много един от друг по социални въпроси, икономически и ландшафтни, ще кажете, че това се случва и в Испания, Вярно е, но въпросът е, че България е с размерите на Андалусия + Естремадура приблизително,

Затова в България бързо се преминава от един регион в друг и промените изглеждат по-забележими, когато се отправите на обиколка за няколко дни из страната. Ето защо е възможно да разгледате няколко много различни региона на страната по време на едно пътуване. 7 или 8 дни.

3 – Той е “подреден хаос”.
България е много различна от това, което е обичайно в други централноевропейски или северни страни, в смисъл че в градовете няма много блестящи стъклени офис сгради, нито перфектно павирани и чисти улици, няма ред или тишина и въпреки че понякога големите градове изглеждат хаос, е, те изглеждат така, защото това е “организиран” хаос.

Няма добре обозначени ленти за движение или идеално поддържани тротоари за пешеходците, нито плакати с маршрутите на обществения транспорт и т.н., трамваят идва отвсякъде и т.н. Тъй като обаче всеки знае как да се придвижва из града и какво да прави, градът не се руши и е много динамичен. Местните хора са адаптирани към средата и функционират с лекота, докато новият турист, какъвто бях аз преди години, когато пристигнах за първи път, е озадачен на всяка своя крачка и от момента, в който стъпи на улицата, когато напусне хотела, е приключение, приключение в голям град, кой би казалһттр://…., но приключение, което е забавно и което поражда множество анекдотични ситуацииһттр://…. в крайна сметка това е една от причините да се пътува, да се опознават нови и различни неща, истина ли е?