За кого е най-подходящ методът BRRRR?

„Никоя инвестиция не идва без риск“, казва Болдуин. Методът BRRRR не е за всеки – той е най-добър за тези, които имат солидни познания и опит в областта на недвижимите имоти и могат точно да преценят пазарните стойности, разходите за обновяване и други. Грешно изчисляване на цената или бюджета, или невъзможност да се осигури наемател в точното време и цена, може да доведе до големи парични загуби.инвестиции в недвижими имоти

BRRRR инвеститорът също трябва да има достатъчно време, за да се посвети на процеса. Търсенето на имоти, обновяването им и действието като наемодател (потенциално за множество единици) е голям ангажимент.

BRRRR плюсове и минуси

Този инвестиционен метод предлага големи предимства, но има и определени недостатъци.

Професионалисти

Вие печелите пасивен доход: BRRRR инвеститорите могат да създадат система, която им позволява да правят пасивен доход, или като допълнителен поток от приходи, или от който да живеят.Болгар Капитал

Вие изграждате собствен капитал: Закупуването и задържането на множество имоти означава, че вашият капитал ще продължи да расте.

Повторяемо е: За разлика от обръщането на къща, методът BRRRR не е еднократен – можете да продължите да повтаряте стратегията и да изграждате богатство експоненциално, докато вървите.

минуси

Рехабилитацията може да бъде скъпа и отнема много време: Качествените ремонти обикновено не са евтини или бързи. Наблюдаването на работата може да бъде стресиращо. И в зависимост от степента на необходимия ремонт, може да се наложи да вземете заем за рехабилитация. Тези заеми обикновено имат по-високи лихви и могат да бъдат скъпи.

Отнема време за печалба: BRRRR не предлага бързи пари. Това е бавен и стабилен вид стратегия. Трябва да вложите работа и време, преди да започнете да правите пари.

Да си наемодател е много работа: намирането и управлението на наематели може да бъде трудно. И колкото повече повтаряте процеса, толкова повече наематели ще имате.

Има финансов риск: Има много обосновани предположения в BRRRR. Независимо дали оценявате стойността на дома след рехабилитацията неправилно, надценявате размера на наема, който можете да начислите, или подценявате бюджета за обновяване, винаги има шанс да загубите пари.

Заключение

Преди да решите да се впуснете в BRRRR инвестиране в недвижими имоти, проучете задълбочено и говорете с други хора, които са го направили. Болдуин дори предлага да намерите ментор, ако можете. Методът може да бъде много доходоносен, но трябва да знаете какво правите – начинаещите инвеститори може да са над главите си.