Кои са най-високоплатените видове адвокати?

Заплатите на различните адвокати варират в широки граници. Повечето адвокати избират да се специализират в определени области на правото, подобно на лекарите, които се специализират в различни области на медицината. Понякога адвокатите практикуват в повече от една област на правото. Но обикновено няма да видите адвокат по телесни повреди в Атланта да се занимава със сделки с недвижими имоти или адвокат по планиране на имуществото да се опитва да приключи голямо корпоративно сливане.адвокатска кантора

Всяка специалност е свързана с различен потенциал за печалба. Може би се чудите в коя област на правото има най-добре платени адвокати. Това не е толкова ясно, колкото изглежда.

Неща, които оказват влияние върху заплатата на адвоката

Дори в рамките на една специалност адвокатите могат да печелят различни суми.

Доходите на един адвокат зависят от множество фактори, включително:

Географски регион – адвокатите, които практикуват в големи метрополни райони, обикновено печелят повече пари от тези, които практикуват в малки градове и селски общности.адвокатска кантора софия

Размер на адвокатската кантора – някои адвокати никога не се присъединяват към кантора и вместо това започват самостоятелна практика. Това дава най-голяма лична свобода, но често води до по-ниско заплащане. Други адвокати избират да работят за големи адвокатски кантори, в някои от които могат да работят стотици адвокати в цялата страна или по света.адвокатски кантори

Умения и опит – както при всяка кариера, доходите на адвоката зависят от неговите умения и опит. Без значение колко е талантлив, сътрудникът, който е за първа година, няма да получи заплата, сравнима със заплатата на партньор в голяма фирма.

Образование-Не всички юридически факултети са еднакви, а потенциалът за по-високи доходи е свързан с по-престижните училища.

Тези и други фактори оказват съществено влияние върху потенциала за печалба на всеки адвокат.

Видове адвокати, които печелят най-много пари

Различните специалности имат различни медианни доходи. Съществува широк спектър от данни, събрани за различните видове адвокати и заплати. Имайте предвид, че променливите, отбелязани по-горе, ще имат значение във всеки отделен случай.авторско право

Някои от най-високоплатените адвокати са:

Медицински адвокати – средно 138 431 USD

Медицинските адвокати получават една от най-високите средни заплати в областта на правото. Работата на медицинските адвокати ще варира в зависимост от структурата, за която работят. Много адвокати в тази област са специализирани в представляването на болници и медицински корпорации. Други се занимават с искове за лекарски грешки или за лични наранявания.

Адвокати по интелектуална собственост – средно 128 913 USD

Адвокатите по интелектуална собственост са специализирани в областта на патентите, търговските марки и авторските права. Потенциалът за високи доходи в тази област се дължи на бурното развитие на интелектуалната собственост. Тези адвокати практикуват в бързо развиваща се област, което изисква от тях да са в крак с бързо развиващите се закони и процедури. Те работят в големи фирми или вътрешнофирмено за големи технологични и фармацевтични компании, на предната линия на защитата на интелектуалната собственост от нарушения.индустриална собственост

Съдебни адвокати – средно 97 158 USD

Съдебните адвокати трябва да имат отлични познания по процесуално право и да са отговорни за следенето на тенденциите и промените в една постоянно развиваща се област. Отличните умения за устно общуване са задължителни за успеха, а изкуството на убеждаващото говорене не може да бъде надценено. 

Съдебните адвокати се нуждаят от отлична памет и способност да мислят на крак. Съдебните процеси протичат бързо и често са изпълнени с неочаквани събития.  От решаващо значение е и доброто познаване на нормативното право и способността да се използват прецеденти за ориентиране в изхода на делата.

Данъчни адвокати – средно 101 204 USD

Адвокатите, специализирани в областта на данъчното право, обикновено представляват организации, когато имат работа с федерални, щатски и местни данъчни агенции. Корпорациите и големите компании плащат огромни суми за адвокати, квалифицирани в данъчните закони, за да защитят активите им и да създадат план за спестяване на данъци.

Данъчните закони в Съединените щати са изключително сложни и данъчните адвокати трябва да са в течение на промените, които потенциално могат да повлияят на техните клиенти. Всекидневните им задължения се усложняват от необходимостта непрекъснато да изучават променящата се структура на данъчното законодателство, което изисква постоянни проучвания и продължаващо обучение.

Корпоративни адвокати – 116 361 USD

Корпоративните адвокати предоставят на клиентите си консултации по бизнес сделки, придобивания и сливания, продажба на предприятия и правни съвети относно управлението на корпорация. Една от отличителните черти на корпоративния адвокат е подготовката и преглеждането на договори, като се гарантира, че текстът на договора е благоприятен за клиента.

Корпоративните адвокати също така помагат при набавянето на рисков капитал, създаването на нови корпорации и консултирането на клиенти относно покупката и продажбата на корпоративни активи. Корпоративните адвокати носят много различни шапки по време на своята кариера.

Други високоплатени юридически специалности включват несъстоятелност, завещание и право на телесни повреди. В крайна сметка доходите на адвокатите зависят от много различни фактори, включително от часовете, които полагат, и от избора, който правят, за да постигнат професионалните си цели.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)