Оптимизиране на съдържанието: Как да оптимизираме съдържанието за SEO

Оптимизиране на дължината на публикациите

Google предпочита по-дълги статии. Едно проучване на HubSpot показва, че идеалната дължина на публикация в блог на първа страница на резултатите от търсенето в Google е между 2100 и 2400 думи.groweasyltd.com

Въпреки че не е необходимо да публикувате публикация с такава дължина всеки път, когато актуализирате блога си, вероятно ще имате повече късмет, ако сте склонни да създавате по-дълги публикации като цяло. Разбиването на дългите публикации на удобни за читателите части (с помощта на точки, подзаглавия и списъци) може да помогне за предотвратяване на ужасяващата “стена от текст”, като същевременно подобри четивността.

Използване на фрази, специфични за местоположението

Когато хората извършват онлайн търсене, те често търсят местни фирми. Това е особено вярно, когато търсят през мобилните си устройства.

Ако имате местна компания, не забравяйте да включите географски специфични термини в ключовите си фрази, за да сте сигурни, че съдържанието ви ще се показва на видно място при тези търсения. Използвайте тези специфични за местоположението ключови фрази в заглавията си и в рамките на таговете H1 и ще видите, че локалната ви SEO оптимизация бързо ще се подобри.seo оптимизация

Оптимизиране на връзките

Качествените връзки са една от най-важните съставки на здравословната SEO стратегия. Те помагат на Google и другите търсачки да измерват релевантността на уебсайтовете и да връщат по-добри резултати на търсещите. Ако искате да подобрите класирането си в търсачките, се нуждаете от качествени връзки.дебит

Но разработването на силен профил от връзки не е толкова просто. Първо, трябва да разберете какво прави една връзка добра, какво прави една връзка лоша и какво можете да направите, за да оптимизирате уебсайта си за по-добри резултати.

Изграждане на връзки: Основи

Алгоритъмът PageRank е разработен от Google, за да класира уебсайтовете в страниците с резултати от търсенето.

По същество той работи, като измерва важността на даден уебсайт чрез отчитане на броя и качеството на връзките към неговите страници. Всяка връзка от една страница към друга предава част от своя PageRank (или сок от връзки) на страницата, към която препраща, като по този начин повишава PageRank на тази страница.дигитална агенция

Но с входящите връзки, изходящите връзки, вътрешните връзки и други, връзката между връзките и SEO може да стане много объркваща. Разбирането на връзката между различните видове връзки е полезно за подобряване на вашата SEO стратегия.

Различни видове връзки

Всяка уебстраница трябва да има вътрешни връзки (сочещи към същата страница или друга страница в същия домейн) и изходящи връзки (сочещи към външни уебдомейни). Те помагат на потребителите да се ориентират в сайта и да намират полезна информация. Тези връзки също така помагат на търсачките да разберат и индексират сайта. Но всички те се формират по различен начин.

Анкорни текстове. Това често са подчертани връзки, върху които може да се кликне и които могат да помогнат за повишаване на класирането при търсене по определени ключови думи. Google обаче наказва повтарящите се анкерни текстове, затова използвайте комбинация от неповтарящи се брандирани и богати на ключови думи фрази.дигитална агенция grow easy

Голи URL адреси. Това е, когато пълният URL адрес се показва във връзката. Като цяло те не са толкова мощни, колкото анкерните текстове за SEO.

Бранд цитати. Вместо да се показва пълният URL адрес на уебсайта на фирмата, във връзката е посочено само името на фирмата.

Връзката с изображение може да бъде отличен инструмент за навигация, но само когато е връзка. (Тагът с атрибут alt за изображението действа като анкерни текстове.)

Взаимни връзки. Те се появяват, когато двама уебмастъри се договорят да предоставят хипервръзка към уебсайтовете на другия. Ако и двамата споделят един и същ целеви пазар или предлагат допълващи се услуги или продукти, връзката може да се разглежда като подходяща. В противен случай реципрочните връзки могат да навредят на PageRank.

Съществуват и вариации в начина на функциониране на всяка връзка:

Връзките, които следват, са стандартни връзки, които търсачките могат да следват и да отчитат в PageRank.

Връзките Nofollow имат допълнителна маркировка в кода, която указва на търсачките на Google да игнорират връзката, така че тя не се отчита за PageRank.grow easy

Google съветва да използвате тага nofollow за платени връзки или за връзки към уебсайтове, на които нямате доверие. Много сайтове използват тага nofollow за секцията с коментари, за да избегнат спам връзки.

Как да анализирате връзките

Какво прави една връзка по-ценна от друга? Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид.

Авторитет

Можете да измервате авторитета на уебсайта по различни начини. Съществува лентата с инструменти Google PageRank (не е налична в някои браузъри), която показва PageRank на даден уебсайт, но тя не се актуализира толкова често, така че информацията може да бъде подвеждаща.

След това има лента с инструменти за SEO от Moz, която включва MozRank и други показатели. Лентата с инструменти на Alexa е друг уважаван SEO инструмент, който е по-фокусиран върху уеб трафика. Ако успеете да получите връзки от сайтове с по-голям авторитет, имате потенциал да изпреварите конкурентите си в страниците с резултати от търсенето (SERP).

Релевантност

Релевантните връзки са по-ценни. По-добре е да получите връзка от уебсайт, който е свързан с вашата индустрия или област на компетентност. Изходящите връзки също трябва да са релевантни на контекста на вашето съдържание. Вътрешните връзки ще имат по-голяма стойност, ако помагат на потребителите и търсачките да се ориентират по-лесно в сайта ви.