Опции за инвестиране в търговски недвижими имоти, които могат да ви помогнат да устоите на рецесия

Бизнесмени четат чертежи в празен склад

ГЕТИ

Когато се задава рецесия, инвеститорите в акции са научени, че краткосрочната болка трябва да се игнорира в полза на фокусирането върху дългосрочните печалби. Същата концепция важи и за инвестирането в бизнес имоти. Краткосрочните сътресения на пазара не трябва да ви завладяват, когато притежавате доходоносни имоти с резерви и имате добро съотношение на заема към стойността. Това каза, че помага да се създаде портфолио, което ви предлага спокойствие, когато пазарът се насочва в грешна посока.инвестиционни имоти

Четири търговски имота, които да включите в портфолиото си от ерата на рецесията

Въпреки че е невъзможно напълно да защитите инвестициите си от ефектите на рецесията, полезна стратегия е правилното диверсифициране на вашето портфолио. Ето четири вида търговски имоти, които могат да помогнат за това.Болгар Капитал

1. Земеделска земя

Ако търсите инвестиция в недвижими имоти, помислете за земеделски имоти. Тъй като цените продължават да растат и потребителите купуват по-малко, едно нещо, което те няма да спрат да купуват, е храната. Ако притежавате земя, където се отглеждат соя, пшеница или царевица, например, вашият паричен поток може действително да нарасне с инфлацията, защото стойността на земята се увеличава заедно с нея.

Ключът към тези инвестиции е намирането на компетентен партньор, който да помогне за обработването на земята. В края на краищата, последното нещо, което искате, е сезонът на прибиране на реколтата да настъпи само за да откриете, че вашите култури са мъртви. Много инвеститори избират инвестиционни тръстове за недвижими имоти в земеделска земя (REIT) или търговски инвестиционни тръстове. Това позволява на някой друг да се справи с аспекта на поддръжката, докато вие получавате голям дивидент годишно.

Експоненциалният растеж, наблюдаван от пазара на електронната търговия, подхрани растежа на индустриалните недвижими имоти през последните години. Складовото пространство е по-популярно от всякога, а когато имотът включва и офис пространство, това осигурява много повече гъвкавост.

С тези пространства имате множество опции за приходи. Можете да намерите един наемател, който да наеме целия имот или един наемател за склада и друг за офис пространството. Ако не можете да намерите наематели, складът може да бъде превърнат в помещения за самостоятелно съхранение, а офисите могат да бъдат разход за отписване за вашия собствен бизнес.

3. Инвестиционни тръстове за недвижими имоти

Някои инвеститори си почиват най-лесно, когато знаят, че печелят пасивен доход с безпристрастен подход. Ако това звучи като нещо, което бихте харесали, помислете за добавяне на тръстове за инвестиции в недвижими имоти към портфолиото си. Те са един от начините да добавите диверсификация към вашето портфолио, а инвестиционното разнообразие може да ви помогне да оцелеете в период на рецесия, като намалите шансовете си да бъдете повлияни отрицателно от нестабилността на пазара.

Помислете за инвестиране в REIT, свързан с типове имоти, които ви интересуват. Например, вместо да придобивате земеделска земя, инвестирайте в земеделска земя REIT; вместо да купувате склад с офис пространство, купете индустриален REIT. Има дори АДСИЦ за подсектори, в които много инвеститори биха имали трудности да инвестират сами, като например гори и инфраструктура.

4. Съществуващи имоти

Ако вече притежавате имоти, изграждането на капитал е една от най-добрите възможности за получаване на възвръщаемост на инвестицията. Това е особено вярно, ако притежавате имота повече от пет години. Докато извършването на подобрения може да осигури добър приток на пари при продажбата на вашия имот, то може също така да осигури отлична възвръщаемост на парични средства.

Пазарът на недвижими имоти е в някаква патова ситуация. Понастоящем издаването на ипотечни кредити намалява и лихвите се повишават, но цените все още не са започнали да се понижават. При ниски жилищни запаси и голямо търсене имате две реални възможности. Продължавате да събирате и спестявате пари от инвестицията си, докато процентите се стабилизират и понижат, или можете да продадете сега и да купите нещо ново, докато пазарът все още е на върха си.

Имайте предвид, че докато съотношението заем към стойност е добро, краткосрочните спадове на цените няма да имат значение. Така че, за да оптимизирате съществуващото си портфолио, помислете за добавяне на удобства, където можете.