Ръководство за плотове за кухненски дизайн

Кухненските плотове са основен камък на
всеки дизайн на кухня в Orange County.
Те са едно от първите неща, които забелязвате във всяка кухня, тъй като завършват кухненските ви шкафове и се простират от единия край на стаята до другия. Освен това се очаква плотовете да бъдат един от най-трудно работещите материали в дизайна на вашата кухня, тъй като те трябва да издържат на ежедневна атака на остри предмети, течности, високи температури, мръсотия, мазнини и почистващи продукти. През цялото време очакваме те да бъдат издръжливи, привлекателни и да изглеждат добре като нови години наред.кварцов плот цена

За щастие има широка гама от налични материали за плотове, които да отговорят на нуждите на всеки кухненски дизайн, независимо дали готвите веднъж месечно или няколко пъти на ден, предпочитате традиционен или съвременен стил и за почти всеки бюджет за ремоделиране на кухня. Какво трябва да имате предвид, преди да изберете материал за кухненски плот?синтерован камък

кухненски дизайн с гранитни и дървени плотове

Има няколко въпроса, които трябва да си зададете и опитен професионалист по дизайн на кухня ще ви помогне в този процес. Ето 5 ключови въпроса, за да започнете:

Колко често готвите? Вие сте запален домашен готвач, често срещан в кухнята, приготвяйки любимите си ястия и създавайки съвсем нови? Или може би имате заето домакинство с множество хранения в движение всеки ден за семейството и приятелите. Колко често използвате вашата кухня ще повлияе кой тип плот отговаря най-добре на вашите нужди.
Вие сте запален пекар? Ако също така печете често, може да искате да запазите част от работното пространство на плота за вашите нужди за печене, а вашите изисквания за плота за тази секция може да се различават. ar commerce
Забавлявате ли се често? Всички знаем, че всяко парти завършва в кухнята. Ако се забавлявате често, искате вашият кухненски плот не само да подчертава дизайна, но и да се справя със задачата за топли предястия, чаши вино и чаши за кафе.
Колко дълго планирате да останете в дома си? Както при всеки избор на продукти за ремоделиране на кухня, вашият избор на материал за плот може да варира, ако планирате да останете дълго време в дома си в сравнение с ако актуализирате дизайна на вашата кухня в Orange County, за да улесните препродажбата.
Какъв е вашият бюджет? Както се казва, получавате това, за което плащате, така че по-дълготрайните, атрактивни плотове ще ви струват повече от бюджетните опции. Ако бюджетът ви е по-ограничен, може да има множество опции, които да отговарят в достатъчна степен на нуждите ви, което ви позволява да изберете тази, която отговаря на вашите бюджетни ограничения. Или можете да решите да смесите материали за плотове, като по-скъпата опция е запазена за една част от вашия кухненски плот.плот за кухня
Дизайн на кухня с меден аспиратор

След като определите вашите изисквания, можете да започнете да проучвате кой материал за плот е най-подходящ за вашия проект за обновяване на кухнята. Ето някои от най-добрите налични опции:

Гранитът отдавна е популярен избор за кухненски плотове поради неговата устойчивост на топлина и издръжливост, както и уникалната красота, свързана с всяко отделно парче гранит. Този естествен камък е сравнително лесен за поддръжка и може да бъде индивидуализиран чрез изрязване в различни форми.

дизайн на кухня с гранитен плот

Мраморът не е толкова практичен избор на продукт, тъй като е по-мек материал, който е по-податлив на петна, стружки и драскотини. Въпреки това, той все още е популярен вариант поради класическата си красота и е особено полезен за печене, тъй като поддържа хладна повърхност, удобна за работа с тесто.

Инженерният кварц бързо се превърна в един от най-добрите избори за плотове. Това е конструиран материал, който съчетава кварцов прах със свързващо вещество, което го прави лесен за производство и оформяне, изключително здрав, непорест и силно устойчив на петна и микроби и лесен за почистване. Той предлага набор от опции за цвят, модел и текстура, от естествено изглеждащи повърхности до елегантен, цветен дизайн. кварц

Дървото е много атрактивна опция, която също е страхотна под формата на месарски блок за приготвяне на храна или в полиран дървен „плот“ за хранене. Може да решите да трансформирате една част от плота си в зона за хранене с дървен плот или да инсталирате една зона с месарски блок за нарязване на зеленчуци и друга подготовка на храна.

Дизайн на кухня с метален аспиратор по поръчка

Solid Surface е направен от твърд синтетичен материал, често проектиран да изглежда като по-скъпи повърхности. Подхождат на почти всеки стил на кухненски дизайн и са непорести и лесни за почистване. Те могат да бъдат надраскани, за разлика от някои други повърхности.

Неръждаемата стомана предлага възможност за създаване на кухня в професионален стил с работна повърхност, която е надеждна, издръжлива и много лесна за почистване. По отношение на стила, макар на неръждаемата стомана да липсва топлината на други повърхностни материали, тя се съчетава добре с повечето други кухненски материали и ще пасне на вашите уреди, ако изберете неръждаема стомана.