Система на предвисше образование – Англия

Целодневното основно образование е задължително от учебния срок след петата годишнина на детето (сроковете започват през септември, януари и април) и продължават шест години. Началното образование е разделено на цикли, ключов етап 1, който обхваща две години, и ключов етап 2, който обхваща четири години. В края на етап 2 има национален тест по учебна програма, но това не влияе на приема в средното образование.математика без граници
Прогимназиалното образование е организирано в два цикъла: Ключов етап 3, обхващащ три години, и Ключов етап 4, обхващащ две години. Всеки етап се състои от редица задължителни предмети, като учениците имат избор за други предмети. В края на Етап 4 учениците полагат Общо свидетелство за средно образование (GCSE) за всеки изучаван предмет. Като цяло се изискват пропуски за GCSE, за да преминете към гимназиално образование.
Задължително е за 16-18-годишните да участват в редовно или задочно обучение или обучение или някакъв вид програма за обучение, базирана на работа.
Гимназиалното образование продължава две години, като учениците избират няколко предмета, които да изучават на ниво „А“. В края на тези две години учениците се явяват за Общо свидетелство за образование (GCE) ниво ‘A’ по всеки изучаван предмет. Това са основните необходими квалификации за влизане във висшето образование.
Учениците, които не продължават в средното образование, могат да преминат в професионално обучение, което се провежда в редица колежи за допълнително образование, които предоставят професионално професионално и професионално обучение и сертифициране.

Система за предвисше образование – Шотландия

Шотландия е въвела учебна програма за високи постижения: широката фаза на общо образование преминава от предучилищна до S3; и старшата фаза обхваща S4 до S6.образователен център
Децата започват основно училище обикновено на възраст между 4½ и 5½ години и училищното обучение продължава седем години (класове P1 до P7).
Прогимназиалното образование продължава три години (класове S1 до S3), а гимназиалното също продължава три години (класове S4 до S6). Учениците трябва да останат в средното образование поне до края на клас S4 (16-годишна възраст). В S4 студентите ще изучават курсове, които водят до шотландския национален – серия от национални изпити, от национален 1 до национален 5, в зависимост от постиженията на ученика по всеки предмет, като повечето ученици се явяват на национални 4 и 5 изпити. В S5 студентите могат да положат повече изпити National 5 и Scottish Higher, което им позволява да влязат в университет. В S6 студентите могат да учат за Advance Higher. Шотландските университети могат да приемат студенти с висше образование, докато университетите в останалата част на Обединеното кралство също могат да поискат допълнително висше образование.
Учениците, които не продължат в S5 и S6, могат да продължат на професионално обучение в различни колежи.

Система за предвисше образование – Северна Ирландия

Децата започват задължително основно училище през септември, ако навършат четири години до юли същата година. Началното образование продължава седем години, разделени на три цикъла: Основен етап от две години (P1 и P2), Ключов етап 1 от две години (P3 и P4) и Ключов етап 2 от три години (P5-P7).
Прогимназиалното образование започва на единадесет години и е разделено на два цикъла: Ключов етап 3 от три години (11-14) и Ключов етап 4 от две години (14-16) и е задължителен. В края на Етап 4 учениците полагат Общо свидетелство за средно образование (GCSE) за всеки изучаван предмет. Като цяло се изискват пропуски за GCSE, за да преминете към гимназиално образование.avigea.net
Гимназиалното образование обикновено продължава две години, като учениците се обучават за редица курсове на ниво „AS“ през 13-та година (на възраст 16-17 години) и през последната година за курсове на ниво „A“ през 14-та година (на възраст 17-17 години). 18).
Студентите, които не желаят да продължат обучение на ниво „А“, могат да отидат на професионално образование и обучение в редица колежи за допълнително образование или на чиракуване.школа по математика пловдив

Система за предвисше образование – Уелс

Целодневното основно образование е задължително от учебния срок след петия рожден ден на детето (сроковете започват през септември, януари и април) и продължават шест години: основният етап (5-7 години) и ключовият етап 2 (7-11 години) .
Прогимназиалното петгодишно образование започва на 11-годишна възраст и е задължително до 16-годишна възраст. То е разделено на два етапа: ключов етап 3 (възраст от 11 до 14 години) и ключов етап 4 (възраст от 14 до 16 години). В края на етап 4 учениците се явяват за общо свидетелство за средно образование (GCSE) по редица предмети. Младежите над 16-годишна възраст не са задължени по закон да се обучават.образователен център пловдив
Гимназиалното образование продължава две години, като учениците избират няколко предмета за изучаване на ниво „AS“ през първата година и ниво „A“ през втората година. Това са основните необходими квалификации за влизане във висшето образование.математическа занималня пловдив
На 16 години учениците могат да решат да отидат в колеж за допълнително образование за професионално обучение или обучение за професионална квалификация, или да изберат чиракуване.