9 прости съвета за безопасност при пътуване, които всеки трябва да знае

Научете 9 лесни начина да се предпазите от измами, кражби и други често срещани опасения за безопасността, докато пътувате. Всеки трябва да знае тези прости съвети за безопасност при пътуване, които могат да се използват навсякъде.

Съвети за пътуване
съвети за безопасност при пътуване
От крадци на портмоне през кола до крадци на самоличност до много по-опасни престъпници като похитители и трафиканти на секс, винаги има история в новините за някой, който се възползва от пътници.elfy tours

Досега в моите пътувания никога не съм имал сериозни проблеми, слава богу, и по-голямата част от пътниците никога няма да станат жертва на нещо по-сериозно от джебчийството. Въпреки това, винаги имам предвид тези практики за безопасност, когато пътувам, и препоръчвам и на вас да го направите.

Ако планирате следващото си пътуване и се чудите как да пътувате безопасно, не търсете повече от тези 15 прости и ясни съвета за безопасност при пътуване за вашия най-добър пътеводител за безопасно пътуване.

Освен това проверете кои са най-безопасните места за пътуване в момента и това ръководство за подготовка за пътуване.

15 прости съвета за безопасност при пътуване, които всеки трябва да знае

 1. Не носете крещящи бижута
  Носенето на скъпи, крещящи бижута е един сигурен начин да се превърнете в очевидна цел за грабеж. Оставете го у дома, приятели, особено ако планирате да пътувате до многолюдни места!доминикана
 2. Пийте отговорно
  Това трябва да е един от най-важните съвети за безопасност за пътниците.

Много хора обичат да изследват местния нощен живот, докато пътуват, и в това няма нищо лошо. Но имайте предвид, че дори по-важно от всякога е да пиете отговорно, когато пътувате.

Когато сте далеч от дома, е по-вероятно да се изгубите или да попаднете в опасен квартал, а това, че сте очевидно пияни, ви прави лесна мишена за измами, грабежи или нещо по-лошо.

О, дами, никога не забравяйте златното правило за безопасно пиене на обществени места: следете напитката си през цялото време!

 1. Бъдете умни с парите си
  Всеки солиден източник на информация за безопасността на пътуването ще ви каже, че никога не е добра идея да носите огромни суми пари. Вместо това отворете сметка в международна банка или компания за кредитни карти, за да можете да използвате местни банкомати. Ако абсолютно трябва да изтеглите големи суми в брой наведнъж, оставете по-голямата част от тях заключени на сигурно място във вашия хотел или хостел и носете само това, което ще ви трябва за деня.

Когато използвате банкомати, опитайте се да използвате само тези, които са свързани с банки, тъй като е по-малко вероятно те да бъдат манипулирани от измамници.екскурзии 2024

Никога не дръжте всичките си пари на едно място. Дръжте пари в брой и кредитни карти на две или три различни места, така че ако някое от скривалищата ви бъде откраднато, да не останете напълно с празни ръце.

Евробанкноти

 1. Бъдете наясно с популярните измами
  Проучете мястото, което посещавате, за да видите какво са намислили местните измамници. Измамите варират от RFID скенери до трикове, използващи деца, за да играят на вашата симпатия. Ще бъде по-малко вероятно да попаднете на тези измами, ако сте чули за тях преди време.
 2. Знайте телефонния номер на службите за спешна помощ
  Не забравяйте да потърсите номера на службите за спешна помощ за вашата дестинация, дори преди да стигнете до там. Също така е добра идея да потърсите номера на най-близкото посолство на вашата страна, преди да тръгнете. Запишете ги или ги запазете в телефона си, за да имате бърз достъп до тях в случай на спешност.
 3. Използвайте правилната чанта
  Чантите за кръст са по-безопасни от чантите за през рамо или за ръце и могат да попречат на хората да грабнат чантата ви, докато тичат или минават. Има тонове чанти, направени специално за пътници с функции като устойчиви на нарязване презрамки, RFID блокери и заключващи се ципове. Инвестирайте в добра чанта, която отговаря на вашите нужди и предпочитания.
 4. Носете ключалки за пътуване и ги използвайте
  Можете да спестите няколко долара, като дойдете подготвени със собствена ключалка, ако планирате да отседнете в хостел. Дори ако не сте отседнали в хостел, наличието на ключалка за пътуване, която може да закрепи чантата ви към седалката или стола ви, докато вечеряте или пътувате, ще ви помогне да защитите ценностите си от кражба.
 5. Пазете цифрови копия на важни документи.тайланд почивка
  Когато пътувате, вашият паспорт може да е най-ценното нещо, което носите. В случай на откраднат паспорт, наличието на цифрово копие ще ви помогне да улесните процеса на получаване на замяна.

Може също да харесате: Най-доброто ръководство за хакване на пътувания, от което се нуждаете за пътуване без стрес

Пътнически паспорт и изгледи от самолет

 1. Опитайте се да се слеете
  Туристите са склонни да носят по-големи суми пари и ценности и са по-податливи на измами. Опитайте се да не бъдете очевиден турист.

Обличайте се като местните, не спирайте рязко насред оживените улици, за да правите снимки и дори когато сте се изгубили, опитайте се да не си личи. Ако трябва да попитате за упътване или да се консултирате с карта, влезте в магазин или кафене, за да го направите.

 • елфи турс