Илън Мъск посвети глава в биографичната си книга на българин

  • Името му е Кико Дончев и е част от екипа на SpaceX вече 10 години.

В автобиографичната си книга Елон Мъск посвещава една глава на българин. Тя се отнася за Кико Дончев, инженер, който е ръководител на наземните операции и подготовката за изстрелване в SpaceX и който е показан да подкрепя Мъск по време на изстрелването на ракета на частната компания през 2020 г.

Дончев напуска родната си България, за да стане учител в Мичиганския университет, когато баща му, математикът Асен Дончев, е нает на работа.

С изключително добър успех той завършва аерокосмическо инженерство и получава една от мечтаните възможности: стаж в Boeing. Но скоро губи интерес към длъжността там и се запознава с приятел, който е нает от бизнеса на Мъск.

В книгата на своя шеф Дончев е съобщил: “Никога няма да забравя момента, в който стъпих в SpaceX”.

“Всички млади инженери имаха татуировки, носеха тениски и бяха затрупани с работа. Това са моите хора – заявих аз. В биографията на Мъск продължава да се казва.

Кико Дончев не само е служител на SpaceX, като е работил там в продължение на десет години, но и е близък с Мъск. Милионерът го характеризира като суров и подложен на критика, която в по-голямата си част е напълно оправдана в книгата.

“Той е ярък, внимателен млад мъж, който знае английски, изключително интелектуален, любезен и наскоро му се роди дете. Според познатата на Дончев Ани Гогова, цитирана от bTV, “той е млад и амбициозен”.

Препоръчваме ви още от Всички Теми:

Карате: Пътешествие отвъд

Почивка в Дубай – какво да посетим?

Агенция за недвижими имоти: ориентиране на пазара на недвижими имоти

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни