Лятно училище | Как и защо да изберем? 

Сигурно се чудите дали детето ви има нужда от лятно училище и дали то ще бъде полезно за него? Лeтните месеци са време за приключения и забавление за децата. Време за преоткриване на нови занимания, интереси и забавление с приятели.

Но защо да не направите тези месеци още по-интересни и образователни? Logiscool е  международна школа, специализирана в програмиране за деца и тийнейджъри. Прилага интегрирано обучение и забавление, чрез множеството си курсове и програми. Това дава шанс на децата да се потопят в цифровия свят на програмирането и други технологии, като същевременно се забавляват и срещат нови приятели.

Научете още в следващите редове в статията на Всички теми

Лятно училище | Защо е важно за децата

Летните училища предлагат значителни предимства за развитието на децата. Освен забавлението и социалния контакт, те имат възможност да развият креативността си, да научат нови умения и да се подготвят за бъдещето. Подходящото лятно училище може да вдъхнови децата да открият своята страст и да се развиват в нея. Впоследствие, могат да използват наученото през целия си живот.

лятно училище, лятно училище за деца, лятно дигитално училище

По време на лятно училище децата ще прекарат лятото си по забавен и образователен начин. Logiscool Пловдив предлага разнообразни активности, които правят цифровата грамотност и програмирането достъпни за ученици на възраст от 6 до 18 години. Обучението е базирано на игри и летни лагер-школи

Прочетете също: Извънкласни дейсноти – Фокус върху Logiscool

По този начин децата в това лятно училище ще усетят и забавлението от това да се обучават. От своя страна, това ще доведе до по-голяма продуктивност и задържане на тяхното внимание. Независимо дали говорим за летен лагер, или за избор на курсове по програмиране, дигитални технологии, 3D дизайн и роботика, чрез обучението в Logiscool децата имат възможност да развият междуличностните си умения и да се научат да работят в екип.

Лятно училище в летни лагер-школи

Когато става въпрос за лятно училище, е важно да изберете програма, която не само е забавна, но и образователна. Logiscool Пловдив е един водещите образователни центове у нас заедно с други, с които си сътрудничи. Предлага различни летни лагер-  школи по програмиране и дигитални технологии. 

лятно училище

Те са фокусирани върху развиване на дигиталната грамотност и умения за програмиране у децата. Ако се чудите коя школа е най-подходяща за лятно училище на вашето дете, извадили сме предложенията  на специалистите в следващите редове:

Лятно училище по роботика

С помоща на Lego Spike децата се учат как да разбират машините и как да ги програмират. Това е приключение, изпълнено със забавни LEGO роботи и машини, управлявани от изкуствен интелект. Лагерът включва основни умения за роботика, както и развитие на умения за разрешаване на проблеми​.

лятно училище, лятно училище за деца, лятно дигитално училище

Лагер-школа по програмиране 

Лагер-школа по програмиране  е подходяща за деца, които са любопитни и имат интерес към ориентиране в дигиталната среда. Предоставят въведение в програмирането и дават възможност на децата да развият ценни дигитални умения, заедно с връстници със сходни интереси​.

Лагер-школи Roblox

В това лятно училище децата преминават от само играчи към дизайнери на игри. Те учат основите на кодирането в позната среда – вселената на Roblox, което ги подготвя да създават собствени игрални светове и приключения​​.

Лятно училище в летни лагер-школи за дигитални творци

Лятното училище за дигитални творция се съсредоточава върху видеопродукция, компютърна графика и графичен дизайн. Децата могат да изразят своето творчество чрез различни проекти, които включват видео монтаж, създаване на уеб сайтове и други дигитални изкуства​ ​.

Minecraft лагер-школи | Лятно училище

Тук играта Minecraft се използва като платформа за обучение на основни програмни умения. Децата научават основите на програмирането чрез забавление и игра, като същевременно участват в различни активности навън​​.

Изследователски лагер-школи 

Ако не можете да изберете един лагер за лятно училище , този тип лагер предлага възможността да опита разнообразие от вълнуващи теми. Такива са кодиране, дизайн на игри, роботика и творческо съдържание. 

Детско образование без граници

Записването на детето в лятно училище е възможност за обогатяване на неговите умения и интереси в областта на програмирането. С летните лагер-школи и образователните курсове на Logiscool Пловдив, малчуганите имат шанса да се потопят дълбоко в света на цифровите технологии.. Това едновременно ще е забавно за тях, но и ще стимулира тяхното любопитство.

лятно училище, лятно училище за деца, лятно дигитално училище

Обучението е съобразено с последните тенденции в образованието и технологиите. Фокусира се върху креативното мислене и решаването на проблеми, чрез практически задачи и проекти. 

Прочетете също: Програмиране за начинаещи – Какво трябва да знаем, преди старта

Не пропускайте уникалната възможност да запишете своето дете за лятно училище сега и да му осигурите възможността да изследва и развива своя потенциал в динамично развиващия се дигитален свят. Така децата не само ще придобият нови умения, но и ще изградят увереност в своите способности и ще установят нови приятелства.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни