20 Интересни фактa за Стив Джобс, които вероятно не знаете

Кой е Стив Джобс?

Стив Джобс – име което, винаги ще се свързва със създаването на компанията Apple. Но Джобс е много повече от това. Той е бизнес магнат, предприемач, инвеститор, изобретател и не на последно място, човекът, който промени света на технологиите.

Известен със своя перфекционизъм и футуристична визия, Стив не се е задоволявал само с едно постижение. Освен съосновател на Apple Inc, той е притежавал Pixar Animation Studios и NeXT Inc. Въпреки че е преминал през много възходи и падения, той никога не е сломявал дух, не спирал да вярва в своите мечти.

Интересни факти за Стив Джобс

В тази статия на “Всички теми” ние ще представим интересни факти за Стив Джобс, с които ще опознаете повече историята на живота на един от най-големите умове на 21 век.

интересни факти за стив джобс

 

1. Роден на 24 февруари през 1955 в Сан Франциско, негови биологични родители са Абдулфатах „Джон“ Джандали, който е със сирисйски корени и американката Джоана Керол.

2. Той е даден за осиновяване след като връзката между биологичните му родители не е одобрена от техните родители и не може да просъществува.

3. Билогичната майка на Джобс е имала строго изискване към бъдещите осиновители на детето ѝ. Тя е държала той да бъде осиновен само и единствено от висшисти. Именно поради тази причина, Джобс бива осиновен от адвокат и неговата съпруга.

4. Като дете е бил интроверт, имал е интерес към плуваето, но не и към отборните игри, интересували го повече технологиите. Прекарвал е повече време в гаража на съседа си, който по онова време е бил инженер в Хюлет Пакър и се е учил как да поправя и сглобява разни неща.

5. На 12 годишна  възраст той се обажда да основателя на Хюлет Пакър и го моли да му предостави части, с които да представи проект в училище. Не само, че му предоставят части, но и му предлгата стаж през лятото.

6. След като завършва гиманзия през 1972 година, той отива да учи в Портлънд, Орегон, но след 1 изкаран семестър напуска университета и заминава в Индия, където изучава източните религии.

7. При напускането си на университета, той е имал право да посещава незадължителни лекции и се насочва към предмети, които го интересуват. По това време не е имал право на общежитие и е спял на пода в стаите на негови приятели. За да се изхранва, е събирал празни бутилки на Кока-Кола, които е връщал и в замяна е получавал по 5 цента на бутилка.

8. След като успява да убеди Стивън Бозняк да създадат персонален компютър, Джобс решава да кръсти компанията им Apple в чест на едно негово лято, което е прекарал в бране на ябълки.

9. Бозняк продава своя калкулатор, а Джобс своя микробус и събират 1300 долара за начална инвестиция. С нея те започват да работят по прототипа на първия персонален компютър. През това време продават главно платки и части.

10. Продажбите на компанията нарастват с 200 млн. долара в рамките на 3 години. Това се счита като един от най-безпрецедентните случаи на растеж в историята на САЩ.

Вижте всички книги за инвестиции в недвижими имоти на Bolgar.

… И още интересни факти за Стив Джобс …

интересни факти за стив джобс

 

11. На 30 годишна възраст Стив Джобс бива уволнен от борда на директорите на собствената си компания.

12. По време на пътешествието си в Индия, Джобс експериментира с психотропни вещества. Той определя използването на ЛСД като едно от най-важните неща, които е правил в живота си.

13. След престоя си в Индия, той приема за своя религия Дзен Будизма.

14. Също така много често имало оплаквания относно хигиената на Стив. Оплакванията били свързани с факта, че той не се къпел често и обичал да ходи бос в офисите.

15. На по-късен етап от живота си, Джобс успява да се свърже с биологичната си сестра Мона. Те стават доста близки и споделяли еднакви виждания за много неща от живота.

16. Филмът “Anywhere but here” е написан от биологичната сестра на Джобс и е посветен на него.

17. През 1993 година Стив Джобс е бил в класация на Форбс за шефове с най-труден характер.

18. През 2003 година му поставят диагноза рак на панкреаса. Вместо да се лекува с традиционна медицина, Стив решава да поема по друг път. Той започва лечение с акупунктура, хомеопатични лекарства и се храни само със зеленчуци и плодове.

19. Когато Джобс умира, Apple, Microsoft и всички имоти на Disney свалят флаговете си в негова чест.

20. През 2011 година губернаторът на Калифорния – Джери Браун, обявява датата 16 октомви като ден на Стив Джобс.ресторант на Каваци

интересни факти за стив джобс

 

Заключение

„Вашето време е ограничено, затова не го пропилявайте като живеете живота на другите.“ Това е едно от най-известните изказвания на Стив Джобс. Може би трябва да се замислим по-дълбоко и да разберем накъде искаме да вървим и кой път да следваме.crypto365

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни