Приятели – сериалът на века

Ние от “Всички теми” смятаме, че едва ли има много хора по света, които не са чували за сериала „Приятели“. Поредицата, стартирала през 90-те години, се превърна в комедийния сериал на всички времена. Историята за шестимата приятели, прехвърлили 25 г., е наситена с интересни, драматични, често и комични ситуации. Сериалът “Приятели” и до днес не може да намери достоен съперник в “състезанието” за сериал на века. 

 

Прочетете още: Топ 5 любопитни факти за всяка зодия

 

 

Сериалът “Приятели” – Какво се случи през 2021 година?

 

На 27 май 2021 година, любимите на милиони хора по света актьори, влезли в образите на Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, се събраха за едно съвместно интервю. Именно то ги накара да върнат лентата назад. Да си припомнят наситените с емоции години, през които са снимали сериала. Те плакаха, феновете плакаха, създателите на поредицата плакаха… Това беше едно наистина емоционално събитие, което нямаше как да остави равнодушни дори хората, които твърдят, че не харесват сериала.

сериалът приятели, приятели сериал, сериала приятели, приятели сериала, приятели сериалът

 

Сериалът “Приятели” – добра ли беше идеята за събиране на звездния екип?

 

Новината за нов епизод на „Приятели“ буквално подлуди феновете по цял свят. Преди да излезе официалната информация как точно ще бъде стуктуриран, най-върлите почитатели на сериала отброяваха дните до излъчването му. Вместо да видим любимите си персонажи отново на екран, бяхме зрители на едно почти двучасово интервю със звездите Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Ле Бланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър. Те са видимо остарели, забравили много от изиграните сцени, което е напълно нормално за едни действащи актьори, влезли в образите си за последно през далечната 2004 година.

Феновете отчасти са разочаровани, но и благодарни, че гледаха своите любимци на емблематичното диванче като гости на Джеймс Кордън. Днес наистина би било неуместно да видим Лиса Кудроу отново в ролята на шантава хипарка. Прекалилата с корекциите Кортни Кокс, също не би била адекватна като перфектната домакиня и готвачка Моника. Такова завръщане и продължение само би убило илюзията и любовта ни към сериала. Ще остави много горчив спомен и вместо „Приятели“ да остане, като един от най-великите сериали в историята, ще бъде един велик сериал с кофти продължение.

 

Сериалът “Приятели” – На какво се дължи успехът?

 

Трайният успех на ТВ поредицата се дължи на това, че шестимата герои живеят живота, за който ние само можем да мечтаем. Те са една изключително сплотена група приятели, които споделят и най-малката подробност от живота си заедно. Живеят в просторни апартаменти и почти винаги са свободни по едно и също време за кафе. За нас е непостижимо, нали?

В забързания свят голяма част от нас нямат време за семейството си. Срещите с приятели се случват след дълго напасване на графиците. Още повече и хората под 30 години живеят в общежития, тесни квартири или при родителите си. Сериалът перфектно изпълнява задачата си да ни откъсне от грижите, да ни въвлече в историите на героите и да ни накара за някакви си 20-30 минути да забравим проблемите. Някои от нас тайничко мечтаят да работят за популярна модна марка като Рейчъл или да се снимат в касов сериал като Джоуи, или пък да живеят в супер просторен апартамент като Моника.

сериалът приятели, приятели сериал, сериала приятели, приятели сериала, приятели сериалът

 

Нашето Заключение

 

Тази магия не бива да се убива, защото най-добрите сериали и телевизионни предавания са велики, защото са останали такива, каквито са. Нито едно продължение не би било достатъчно вълнуващо и адекватно спрямо времето си. Актьорите повече никога няма да бъдат на 30 или 40 години, за да изиграят отново героите. Тръпката между тях никога няма да бъде същата (и това се видя от интервюто). Всички са прехвърлили 50-те, като са насочили вниманието и енергията си към съвсем различни начинания.

„Приятели“ ще остане в историята на телевизията като едно забавно, вдъхновяващо и на моменти много поучително шоу, което едва ли някога ще се изморим да гледаме.

 

Прочетете още: Най-популярни компютърни игри за XXI век

семеен хотел каваците

Преди да гледаме популярните ситкоми и игрални филми, всеки от нас е бил въвлечен от нещо друго “на големия” екран. Това са филмите на Дисни. Припомнете си ги в нашата статия тук.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни