Синастрия в Астрологията (първа част)

Синастрия – изкуството на астрологията за взаимоотношенията. Това е завладяващо и просветляващо изследване на това как индивидите взаимодействат един с друг.

Всеки човек се ражда с лична рождена карта. Карта на небесата в момента, в който е поел първата си глътка въздух. Някои може да кажат, че рождената карта има ефекта на щамповане или отпечатване на енергиите на планетите и знаците върху индивида.

Разстоянието между вашите планети и тези на друг човек може да ви каже толкова много за това как ще се свържете. Ще се разбирате ли гладко или трябва да направите компромис? Ще бъде ли вашата междуличностна динамика толкова лесна, че всъщност е малко скучна. Или ще бъде постоянно заредена с напрежение?

Много от нас са запознати с изследването на съвместимостта на слънчевите знаци. Някои ще попитат например „Лъвът разбира ли се със Скорпион?“ Въпреки че тези сравнения имат известна стойност, те не са много общи. При оценката на съвместимостта на двама души се вземат предвид много други фактори.

В тази статия ние от “Всички теми” ще разгледаме планетите Венера и Юпитер. Венера – планетата на любовта и Юпитер – планетата на късмета. В първата част на статията ще обърнем внимание на Венера и взаймодействията, които има с някои от личните планети.

Венера, богинята на любовта – Синастрия в астрологията

синастрия

Повечето от нас са запознати със значението на Венера в митологията. Венера, богинята на любовта, ни предоставя ценни прозрения за това как подхождаме към сърдечните въпроси. Венера управлява романтичната любов, но също така играе роля в нашите приятни привързаности в по-общ смисъл. Обръщането към астрологията и по-конкретно към синастрията ще ни помогне да намерим отговори. Венера управлява привличането. Въпреки че са включени други фактори, Венера е планетата на удоволствието, романтиката и съюза. Венера е особено важна в синастрията, а интераспектите на Венера са често срещани при двойки, които се радват на дълготраен и значим съюз.

Слънцето и Венера

Това са полезни аспекти във всяка връзка. Те създават усещане за хармония и предлагат някои общи интереси на партньорството. Слънчевият човек се чувства по-любящ и красив в присъствието на Венера. Човекът с Венера намира Слънчевия човек за доста очарователен и интригуващ. Тук има взаимно привличане, което само по себе си не е толкова настоятелно или сексуално, колкото други индикатори (като Венера-Марс или Венера-Плутон). Може би най-подходящата ключова дума за тази комбинация е удовлетворението. По-трудните аспекти (опозиция, квадрат и куинконс) могат да сочат към някои проблеми и раздори. Ценностната система на местния жител на Венера в този случай е в противоречие с общия възглед и житейския път на родения на Слънцето. 

Венера и Луната – Синастрия в астрологията

синастрия

Тези аспекти изглаждат много от по-трудните аспекти в една връзка. Въпреки че тези взаимоотношения не са имунизирани срещу възходи и падения и разногласия, присъствието на този аспект в синастрията създава цялостно усещане за хармония и съвместимост. Привличането тук е по-малко свързано със сексуалността, отколкото с познаването. Тези хора имат силна нужда да създадат дом заедно за своето семейство и да прекарват възможно най-много време един с друг. Това е аспект, който почти изисква физическо присъствие – тези хора изпитват нужда да бъдат един до друг, дори и да не си взаимодействат. Те се наслаждават на компанията един на друг и често има справедлив дял от нежност и грижа помежду си. 

Меркурий и Венера – Синастрия в астрологията

синастрия

Тези взаимовръзки са полезни за създаването на някои общи интереси между индивидите. Тези хора може да се радват на щастлив обмен и приятни, споделени дейности. Като цяло във връзката има много „говорене“. Твърдите аспекти (опозиция, квадрат и куинконкс) сочат към недоразумения, които нарушават потока на връзката. Може да има оплаквания, че всеки човек говори твърде много. Има толкова силно желание да общуваме един с друг, стимулирано от тези аспекти, че понякога може да изглежда, че всеки човек се бори за сцената или шанса да говори

Венера с Венера

синастрия

Съвпадът, секстилът и тригонът сочат към съвместимост в ценностите и стиловете на връзката. Може да има прекрасно усещане за лекота и комфорт един с друг. С тригона и секстила, въпреки че индивидуалните стилове на партньорите за изразяване на любов и привързаност са различни, те са достатъчно сходни, за да се чувстват много общи, и достатъчно различни, за да поддържат нещата интересни и динамични. Лесно е да бъдете романтични един с друг, без да се чувствате, че са наранили чувствата на партньора си със стил, който е твърде агресивен или твърде пасивен, твърде интимен или твърде безличен и т.н.

Куинконксът създава стимулиращо привличане, макар и разочароващо на моменти. И опозицията, и квадратът сочат към привличане, но привличането понякога може да бъде разочароващо. Триенето е причинено от липса на разбиране поради различни стилове и нужди в любовта и резултатът може да бъде и двамата да се чувстват неоценени. Партньорите трябва да положат всички усилия да погледнат отвъд стила на общуване и в сърцата на другия.

Венера и Марс – Синастрия в астрологията

синастрия

Това са класически аспекти, въпреки че могат да бъдат доста обезпокоителни. Всеки аспект между тези планети в синастрията сочи към сексуално и романтично привличане. Във връзката се открива сексуален магнетизъм с настойчиво качество. Секстилите и тригоните създават привличане, което не е толкова настойчиво или състезателно, както твърдите аспекти. По-скоро привличането е гладко и приятно. Квадратът, опозицията и куинконксът обаче могат да предизвикат триене едновременно. Има значително привличане, но с течение на времето тази сексуална енергия може да стане разрушителна, ако не бъде контролирана. Не забравяйте, че по-трудните аспекти имат голяма стойност, тъй като стимулират хората. Споровете често засилват по някакъв начин сексуалния акт.

Синастрия в астрологията – Втора част 


бишон фризесъстезателна математика 2 класgrow easyкрипто прогнози

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни