Синастрия в Астрологията (втора част)

В първа част на статията разгледахме Венера и по какаъв начин взаимодйствията й с другите планети рефлектират върху потенциалното развитие на дадена връзка. Продължаваме с Юпитер и неговото благоприятно действие във всеки един аспект.

Юпитер в Синастрията

Юпитер в синастрията може да опише връзки, които вдъхновяват чувства на взаимна щедрост и способност за намиране на радост. Човекът с Юпитер чрез взаимодействие може да накара другия да се почувства оптимист, по-ярък и по-ентусиазиран. Освен това между тях се усеща страхотно чувство за защита. В тази връзка носи смях, интелектуална стимулация и усещане за приключение. 

Когато Юпитер в картата на един човек формира аспекти с лична планета или Асцендент в картата на техния партньор се формира специална връзка. Юпитер вижда доброто в областта на живота и енергията на контактната планета на другия. Юпитер не е склонен да се заслепява за негативното (това е работата на Нептун!). Той търси положителното и открива какво да хареса в човека. Можете да мислите за Юпитер, който поема ролята на любящ баща, който естествено намира доброта в детето си. Това не е вид баща, който отказва да види „лошото“ или който напълно възхвалява или идеализира детето си. Човекът с Юпитер в синастрията иска да помогне, да развесели и насърчи другия човек. Юпитер изпитва най-голямо удоволствие, когато вижда как любимият му расте.

Аспектите на Юпитер в синастрията обикновено са много полезни. Докато в синастрията може да съществуват други трудни аспекти, общата добра воля между индивидите ще надживее конфликтите. Най-малкото, дори тези двамата да се разделят, те ще го направят в добри отношения, оставайки специални приятели.

Прочетете също: Световноизвестните личности и техните зодии

Юпитер и Слънцето

Този благоприятен аспект изпълва връзката с надежда и оптимизъм. И двамата се чувстват свободни и се радват на възможността да споделят един с друг. Мъдростта и уважението се съчетават със здрав дух на състезание, което добавя жизненост към тази връзка. Въпреки това човекът със Слънцето може да се чувства по-концентриран, докато човекът с Юпитер копнее за свобода. Човекът със Слънцето може да се почувства разочарован в резултат на това и може да почувства нуждата да държи здраво връзката в резултат. Човекът с Юпитер ще се почувства привлечен от човека със Слънцето, но може да има някои склонности към бягство.

Юпитер и Луната

Този аспект има повдигащо и просветляващо влияние. Тук Юпитер може да издигне Луната на по-високо ниво на съзнание. Почти невъзможно е човекът на Луната да се почувства обезсърчен в присъствието на човека на Юпитер. Емоционалният обхват на човека от Луната се разширява, тъй като човекът от Юпитер помага да се разкрие една по-висша истина във всичко, което човекът от Луната чувства. В тази връзка има високо ниво на трезвост, осъзнатост, оптимизъм и щастие.

Юпитер и Меркурий

Този аспект се отнася до срещата на по-ниско и по-високо ниво на интелигентност. Човекът с Меркурий помага на човека с Юпитер да доведе идеите си до практическо ниво, докато човекът с Юпитер може да разкрие на другия по-високо съзнание. По същество партньорът на Меркурий е канал, през който се излива съзнанието на Юпитер. Поради способността на Меркурий да категоризира и разбира всичко логично, чувството на Юпитер за стойност като космическо творение се увеличава. Партньорството е наситено с хуманно качество, тъй като жаждата на човека с Меркурий за знание и разбиране подкрепя нуждата на човека с Юпитер да споделя своята купа с мъдрост.

Юпитер и Венера

Този аспект добавя нотка на приятна хармония във връзката. Любовната природа на партньора Венера намира развитие в по-високия интелект на партньора Юпитер. Връзката е пропита с оптимизъм, щедрост и открито чувство на любов, което не е ограничаващо, така че сексуалността става второстепенна в сравнение с по-удовлетворяващото преживяване. Ако и двамата партньори са разумни, резултатът от този аспект може да бъде голямо богатство.

Юпитер и Марс

Този аспект внася експанзивност във връзката. Има много активност, но партньорите трябва да определят ясни цели. Интересът към спорта, игрите и пътуванията е част от този аспект. Двамата партньори се активират взаимно, като Марс действа чрез инстинкт, а Юпитер – чрез разбиране. Ако и двамата партньори са достатъчно мъдри, за да преодолеят всякакви примитивни или детски импулси, които могат да бъдат резултат от прекомерен ентусиазъм, тогава има възможност за голямо материално богатство или духовно израстване. Ако се запази чувството за баланс, нарастващата връзка може да бъде изпълнена с емоции и вълнение.grow easy

Прочетете също: Луната в хороскопа – Какво е значението ѝ

Въпреки че синастрията е сложна, можем да се обърнем към някои особено полезни методи за изучаване на взаимоотношенията, които ще ни помогнат да хвърлим светлина върху нашите взаимодействия. 

vetclinics.bgсъстезателна математика 1 класкрипто новини

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни