5 лесни трика, с които да вдъхнем нов живот на старите мебели

Топлите месеци са времето, в което искаме да пренаредим дома си. Някакво странно чувство ни кара да се освободим от излишното, да внесем цвят и да подновим някоя друга мебел. Разбира се, всеки един ремонт или предекориране на дома сe свързва с финанси, които можем да спестим, като вместо подмяна на мебелите, им вдъхнем нов живот. Днес екипът на “Всички теми” ще Ви покаже няколко интересни идеи, които може да използвате за освежаване на интериора.

 

Сменете дръжките на шкафовете

В повечето семейства мебелите се използват с години. Нормално е в даден момент да пожелаете нещо различно. Най-лесният начин за промяна е да изберете нови дръжки за вратичките на шкафовете. Този дребен детайл внася изключително голяма промяна в интериора, а освен това е много бърз и лесен за подмяна.

Самозалепващото се фолио върши чудеса

Ако сте любители на изчистения дизайн, можете лесно да го разчупите с помощта на самозалепващо се фолио. То ще придаде интересни шарки въхру кухненската маса, вратите, дори хладилника. Просто трябва да изберете желана от Вас шарка. Това е отново бърз и бюджетен вариант за освежаване на интериора. Важно е обаче да сте изключително прецизни в поставянето му, тъй като крие своите тънкости.

Да освежим трапезните столове

Трапезните столове са едни от най-използваните мебели. Те често се амортизират, драскат и зацапват, но вместо да купуваме нови, можем да вдъхнем нов живот на старите. Боядисайте крачетата на дървените столове в интересен ярък цвят или пък сменете тапицерията с нова по-свежа и удобна. В големите вериги за домашни потреби продават различни разновидности възглавнички за сядане, а в случай че не съответстват с Вашия модел столове, може да си ушиете сами с плат по Ваш избор.винетки бг валидност

Новият стар скрин

Скриновете са предпочитани от повечето семейства, защото са от онези мебели, които събират много вещи, но същевременно не заемат голямо пространство. Можете да го промените с боя за дърво, интересно е как една и съща мебел изглежда по коренно различен начин щом ѝ променим цвета. Предварително ще трябва да изшкурите повърхността, за да получите гладко покритие след боядисването. Тук отново може да използвате идеята за смяна на дръжките или пък да направите чекмеджетата в разноцветни десени.

Превърнете старата пейка в удобен диван

Имате стара пейка на терасата, двора или градината? С времето тя е загубила първоначалния си блясък и се чудите дали да не я замените с нова? Имаме по-добрa идея. За това преобразяване отново ще Ви бъде необходима боя за дърво, няколко възглавнички или дебел дунапрен. Пребоядисайте старата пейка в желания от Вас цвят.
плочки за кухня
Най-лесно е да си купите дунапрен в съответния размер, който да облечете в красива калъфка с цип, за да Ви бъде лесна поддръжката.

Така освен за двора, новата пейка може да бъде и чудесен диван за кухнята.

Интересно е как с малко въображение, и добри идеи, можете да обновите мебелите у дома без да е необходимо да отделяте значителна част от семейния бюджет. Ще видите как след промяната ще цените още повече вещите си, тъй като ще сте ги преработили със собствените си ръце.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни