5 неща, които правят дома по-уютен

Днес модернистичният стил е превзел голяма част от ежедневието ни. Мебелите, домакинските уреди, офис оборудването… Всичко се променя, изглежда различно, високотехнологично и практично. Понякога обаче домът, обзаведен по последните тенденции в интериорния дизайн, е лишен от представата ни за уют. Днес често къщите и апартаментите, за които е използван модернистичният стил и свръхвисоките технологии, изглежда стерилен, неприветлив и откровено скучен. Все пак жилището е за живеене, а не за корица на списание. Разбира се, няма нищо лошо в това да бъдете актуални, но умерено. Къщатата или апартаментът се превъща в дом, когато внесете уют, свежест и топлина.

Ето и 5 идеи от нас за постигане на оптимално добра атмосфера у дома.

Ароматни свещи и дифузери

Свещите са любим детайл, те придават изключителен уют, аромат и топлина.  Много български производители изработват неверятни восъчни произведения на изкуството, които освен свеж аромат, даряват дома Ви с чудесна декорация. Свещите са най-предпочитани през есента, зимата или в семейства, които пушат във всекидневната си.

Ароматните дифузери са изключително актуални в последно време. Те могат да се открият в различен дизайн, така че да паснат перфектно със стилистиката на дома Ви.

А, ако не сте любители на ароматните допълнения към интериора, но същевременно харесвате уюта, който се създава от запалената свещ, може да си вземете такива с изкуствен пламък на батерии, които да използвате само за декорация.

Килим

Килимът е най-уютното допълнение към всяка стая. Днес много хора го избягват, защото предпочитат да изложат на показ подовата си настилка или не искат да се занимават с поддръжката му. Все пак не всички имаме възможност да пускаме прахосмукачка ежедневно, а при наличието на домашен любимец или малко дете това  е повече от задължително. Истината е, че помещение, в което има дори едно малко пухено килимче, е в пъти по-приветливо.

Едно от най-предпочитаните места за тази декорация е пространството под холната масичка и около дивана. Така обособявате зона за отдих и оптически я отделяте от кухнята и трапезната част, тъй като в повечето домове тези кътчета се намират в едно помещение. В спалнята пък може да сложите по едно малко килимче от двете страни на леглото, така всяка сутрин ще стъпвате върху приятната мека материя, а за стаята на децата заложете на нещо много пъстро и свежо.

Снимки, картини, плакати

Няма по–неприветлив дом от този с голи стени. Днес много дизайнери призовават да обзавеждаме домовете си минималистично, с изчистени линии и светли тонове. Това е наистина чудесно и лесно приложимо, но е важно в един дом да има и приятна атмосфера. Е, бялата стена няма как да ни я даде… На желани от Вас места окачете красива картина, плакат в рамка или ваши снимки. Не оставяйте стените  празни, само защото така е модерно. Внесете си уют с нещо красиво. Kinderkraft EASYTWIST

Цветя, цветя, цветя

Стайните растения придават страхотна атмосфера в дома без значение къде са позиционирани. Можете да си избере някое лесно за отглеждане зелено дръвче или пъстри цветя, които значително ще освежат интериора. В случай, че не ви бива в грижите за стайните цветя, прото често си купувайте такива от цветарския магазин и поставяйте в красива ваза на холната ви масичка.

Артистичния хаос е уютен

В прекалено подредените домове често има някакво скрито напрежение. Усеща се това, че един от семейството (рядко са всички) постоянно следи дали вещите са поставени на  точното място. Тази мания понякога вреди и не Ви позволява да се отпуснете спокойно в собствения си хабитат и да му се насладите.  От друг страна домовете, в които все има нещичко, което не си е на мястото, дават усещането за уют и всеки гост бързо може да се почувства в свои води. Разбира се, не говорим за бъркотия или тотална разхвърляност на множество предмети, а просто за нещо, малко небрежно оставено не там, където му е мястото.

Обзавеждайте домовете си според Вашия собствен вкус, но не пропускайте да внесете уют, той дава завършеност на всичко.винетки

Ние от “Всички теми” подготвяме теми, с които лесно може да промените или освежите дома си. Ако искате да разберете как може да вдъхнете нов живот на старите мебели, тогава може да прочетете нашата статия по темата. плочки за кухня

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни