Как и къде да пътуваме според нашата зодия?

Астрологичната картография е наука, според която зодиакалните знаци се свързат с различни градове и държави. Това е и причината някои места, на които попадаме за първи път, да ни се струват толкова близки.

Дванадесетте зодиакални знака представляват дванадесет типа отношение към живота, дванадесет сфери и характери на живота.

За всеки от нас е най-добре да живее и работи в региони, които съвпадат с характеристиките на неговия знак. Или пък да избере населено място, което попада под собствената му зодия.

 

Прочетете също: Луната в астрологията

 

Овен

Овенът се нуждае от нови знания. Той има желание да се запознае с непознати култури и най-вече да почувства приятна умора след пътуването. Един Овен не обича да губи времето си напразно. Много от представителите на тази зодия проявяват лидерските си умения по време на пътешествия. Най-подходящото време за пътуване на този знак е ранната пролет и средата на лятото. Родените под този знак трябва да пътуват на топли места с повече вода, за да „потушат“ силните емоции и импулси. Държавите под знака на Овен са Полша, Германия, Испания, Великобритания, Куба, Корея, Мексико, Уругвай, Витнам и Сирия.

 

Телец

За представителите на зодия Телец пътуванията са като поемане на сериозен ангажимент. Телецът ще проучи абсолютно цялата информация за пътуването до основи и тогава би тръгнал. При него няма спонтанност, каквато има при представителите на зодия Овен. Телците не обичат да спят на евтини места. Те ще се задоволят само с лукс и комфорт. Най-подходящо време за пътуване за тях е краят на април, началото на месец май. Те биха се впечатлили от красиви места, изпълнени с история и изкуство. Държави под знака на Телец са Швеция, Северна Франция, Украйна, остров Крит, Аржентина, Азорските острови и Грузия.

 

Близнаци

Близнаците не планират почивката си. Те искат да спрат на всяко едно интересно място по пътя си и да видят всичко. От всяка страна, която са посетили, ще спечелят много нови приятелства. Ще разказват увлекателно за преживяванията си и ще ви изумят с невероятни случки. При групово пътуване те са сплотяващият елемент на групата. Тишината и спокойствието не са в тяхната природа. Препоръчително е Близнаците да пътуват в началото на лятото. Държави под знака на Близнаци са Белгия, Румъния, Италия, остров Сардиния, САЩ, Сингапур и остров Мадагаскар.ресторант на Каваци

 

Рак

Пътешествието за представителите на зодиакалния знак Рак е начин да напуснат домашния уют и комфорт, и да го заменят с възможността да преживеят нещо съвсем различно. Това няма да е лесно за Рака, дори бихме казали, че може да бъде травмиращо. Представата им за почивка е да се наслаждават на времето с любимите си хора. Най-незабравима част от всяко пътуване за тях е завръщането вкъщи. Раците не се чувстват добре в далечни страни. Държави под знака Рак са Холандия, Шотландия, Мароко, Узбекистан, Шри Ланка, Тунус и Парагвай.

 

Лъв

Както всички знаем, Лъвът е щедър, обича славата и дава най-доброто от себе си, за да получи одобрнеието на околните. Като един истински цар, той не тръгва на пътешествие без любимите си хора. Представителите на знака Лъв са най-претенциозните клиенти на хотелите и ресторантите. По време на пътуване или почивка, представителите на този знак са душата на компанита. Много рядко бихте имали възможността да видите човек със зодия Лъв да почива на къмпинг. Най-типичното място под знака Лъв е испанската провинция Андалусия. Държавите, които попадат под знака на Лъва са Южна Испания, остров Сицилия, Централна Франция, Калифорния и Южна Индия.

 

Дева

Хората от знака Дева са много трудолюбиви и най-много от всички се нуждаят от почивка. Девите обичат да пътуват до места, където освен да си починат, могат и да подобрят здравословното си състояние. Те проверяват всички детайли при подготовката на багажа и най-важното – нищо никога не забравят! Те са любознателни и интелигентни, чувстват се добре там, където могат да научат нещо ново. За Девите пътешествията не се случват спонтанно, всичко трябва да бъде планирано и проверено до най-малкия детайл. Държави под знака на Дева са Хърватска, Сан Марино, Ватикана, Латвия, Гърция, Египет и Ирак.

 

Везни

За представителите на зодия Везни най-важното нещо е хармонията. Когато пътуват, те не искат да почиват на места без удобства. Затова не бива да се пестят пари за хотели и скъпи ресторанти. Най-подходящото време за пътуване е краят на юни и началото на септември. На път Везните носят със себе си фотоапарт, речник и компютър. Те биха искали да отнесат всеки един преживян момент у дома. Държави под знака Везни са Англия, Австрия, Тибет, Тайланд, Бирма, Китай, Дания и Южна Африка.

 

Скорпион

Любовта на Скорпиона към тайнства и загадки може да го направи чудесен пътешественик. Ако сте някъде и забележите турист, който е с тъмни очила и черна шапка, това най-вероятно е представител на зодия Скорпион. Представителите на този зодиакален знак обичат да пътуват, но не обичат да бездействат. За тях най-подходящото време за пътуване е месец март. Държавите под знака на Скорпион са Норвегия, Исландия, Лапландия, Либия, Ливан, Иран, Камбоджа, Чили, Колумбия.

 

Стрелец

Стрелецът е пътешественик по дух, затова няма да ви се налага дълго да го уговаряте да тръгне на път. Всяко пътуване действа на Стрелците като мощен заряд за творчески сили, любопитни контакти и за нови знания. Няма място на света, което да не подхожда на авантюристичния характер на Стрелците. Държави под знака на Стрелец са Унгария, Словения, Сърбия, остров Закинтос, остров Левкада, Саудитска Арабия, Австралия, остров Мадагаскар и части от Бразилия.

 

Козирог

Както останалите земни знаци, Козирогът обича да комбинира полезното с приятното. Козирогът обича лечебни извори, санаториуми, не си пада по въздушните и морски преживявания. Представителите на тази зодия се впечатляват от архитектурата на непознатите места, те са привлечени от историята и културата на народите. Най-подходящо време за пътуване през годината е началото на май и септември. Държави под знака на Козирог са Аляска, Дания, Андора, Македония, България, Пакистан, Армения, Боливия, Мексико и Баския.

 

Водолей

Родените под знака на Водолей са тврочески и прогресивни личности, весели, с буден и независим характер. Неудържимо ги привлича желанието да комуникират с целия свят. Привличат се от далечни и екзотични дестинации. За представителите на тази зодия най-подходящо време за пътува е краят на май или началото на октомври. Дъжави под знака на Водолей са Русия, Канада, Перу, Нова Зеландия, Никарагуа, Етиопия, Швеция и част от Япония.

 

Прочетете също: Какво е асцендент?

 

Риби

Представителите на знака Риби са емоционални, противоречиви. Целият свят би могъл да бъде техен дом. Те ще приемат всяко едно място като потенциално, в което могат да се преместят да живеят. Най-подходящото време за пътуване на Рибите е месец юли. Държавите под знака на Риби са Исландия, Финладния, Португалия, Малта, Палма де Майорка, Израел, Непал, Филипините, Индонезия, Хавай и нос Добра надежда.картина с мъх

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни