Когато говорим за съставяне на Натална карта, се нуждаем от точния час, дата и локация, в която човек е роден. Трите основи за определяне характера на човек са разположението на Слънцето, Луната и Асцендента. Това е абсолютният минимум за определяне на личния ви хороскоп. За това какво е асцендент ще поговорим повече в тази статия на “Всички теми“.

В този материал ще разгледаме добре познатия в последните няколко години – Асцендент. Предполагаме няма как да не ви се е случвало да ви зададат въпроса „в колко часа си роден“  или „кой асцендент си“? Всички тези въпроси са свързани с неговото значение и определяне.

Какво е асцендент?

Асцендентът не е планета, той е изгрев на слънцето и най-източната точка от хороскопа, а именно вашият изгряващ знак. Изгряващият знак показва вашето психическо, ментално и физическо състояние. Асцендентът отговаря за това как приемате всичко от външния свят и по какъв начин изразявате своите лични качества обратно към външния свят. Той е обликът ни пред света и пред останалите. Ако с лекота можем да прикрием лунната си същност (най-чувствителната и съкровена същност), то асцендентът винаги е на преден план.

Смята се, че тя представлява личността или маската, която човек носи в света, както и цялостния му подход към живота. Свързва се с външния вид, първите впечатления и начина, по който човек се представя пред света.

Асцендентният знак може да окаже значително влияние върху личността и чертите на човека, както и върху неговите силни и слаби страни. Например асцендентът в Овен може да е по-настъпателен и импулсивен, докато асцендентът в Риби може да е по-чувствителен и интуитивен.

Вярва се, че асцендентният знак оказва влияние и върху връзките, кариерата и цялостния житейски път на индивида. Той може да даде представа за предизвикателствата и възможностите, с които човек може да се сблъска в живота си, както и за силните и слабите страни, които носи в различните ситуации.

В следващите редове ще разберете как се отличават представителите на различните асценденти по характер и физически характеристи.

 

Овен

Овенът ще заговори пръв, ще бъде ентусиазиран, енергичен и амбициозен. Отличителните физически черти на хората с асцендент овен са със стройно телосложение, мускулесто, без излишни килограми. Очите са ярко очертани и спиращи дъха. Устните са плътни. Почивката и заседяването на едно място за тях се приема като смърт. Силно желаят да водят хората след себе си.

какво е асцендент

 

Телец | Какво е асцендент?

Телецът ще бъде отзивчив, но ще изчака и вие да проявите същата реакция. Ще прояви практичност и непосредственост. Телосложението е силно с широка горна част на тялото, широки рамене и гърди. Очите са тъмни и приветливи, кожата е светла и бледа. Излъчват търпение, сила, но общителността не е една от най-силните им страни. Стараят се връзките им да бъдат продължителни и успешни. В живота се стремят към финансова независимост.

какво е асцендент

 

Близнаци | Какво е асцендент?

Хората с асцендент близнаци са общителни, интелигентни, любопитни и винаги първи инициират разговор. Тяхната фигура е висока, стройна, изправена, с остър нос. Имат бърза походка и изразена жестикулация. Интересуват се от няколко неща наведнъж, умеят да говорят с много хора, стремят се към повече контакти  в обществеността. Способни са да въодушевяват другите, но точността и организираността не са едни от най-силните им страни.

какво е асцендент

 

Рак

При запознаноство с представители на асцендент рак, те ще бъдат срамежливи, ще проявяват чувство за хумор, загриженост и съчувствие. Лицето е закръглено, без остри черти, очите са големи и кръгли. Устните са големи и изразителни. Проявяват известна срамежливост и предпазливост в контактите с другите. Склонни са повече да слушат отколкото да говорят. Винаги са подвластни на моментното настроение, което на моменти може да се интерптретира като каприз.

какво е асцендент

 

Лъв

Представителят на тази зодия ще разговаря свободно, ще бъде великодушен, сърдечен и приятен. Горната част на тялото е добре развита, с големи очи, горделив поглед и открито лице. Гласът е силен и в тона  се усеща нотка заповедничество. Когато говорят, обичат да жестикулират. С тях не е препоръчително да се спори, защото почти никога не променят мнението си. Склонни са към ленивост в съчетание с мащабно мислене.

какво е асцендент

 

Дева

Хората с асцендент дева ще бъдат сдържани, ще анализират човека, с когото разговарят. Поведението им ще издава интелигентност, сериозност и практичност. Отличителните физически характеристики на девата са средно телосложение, съразмерна фигура, овално лице с тъмни и кръгли очи. Девата се стреми винаги към подреденост, на тези хора можете да се доверите, защото винаги се захващат само с реални неща и довършват всичко до края. Склонни са лесно да критикуват другите, но самите те не приемат лесно отправената към тях критика.

какво е асцендент

 

Везни

Хората с асцендент везни имат широка усмивка, когато се запознават с нови хора, винаги ги окуражават да говорят повече за себе си. Тялото е стройно с висок ръст, кестеняви коси, овално лице, свежа и нежна кожа. Срещат се и представители с руси коси и светли очи. По характер асцендент везни се проявява чрез честност, силно развито чувство за справедливост и услужливост. Стремят се към равни отношения със заобикалящите ги. Имат афинитет към красивите неща в живота.

какво е асцендент

 

Скорпион | Какво е асцендент?

Когато се запознавате с човек, който има силно изразен скорпион, той ще бъде мнителен, предпазлив. Първо ще проучи добре събеседника си и след това ще прояви инициативност. Фигурата е средно висока, набита, склонна към напълняване. Силни и гъсти кестеняви коси, с бледа кожа и тъмни очи. Скорпионът вярва в себе си, стреми се към целите си, има високи мнение за себе си. Покякога се владее лошо и при трудни ситуации  проявява бурни реакции. Има два типа скорпиони – едните са мистични, магнетични, проницателни, диагностици, политици. Другите са  войнствени, манипулативни, алчни, непримирими и груби. И двата типа имат силна воля и са родени борци.

какво е асцендент

 

Стрелец

Представителите на асцендент стрелец са закачливи, с висок дух. Първо ще накарат другите да се засмеят и тогава ще предизвикат интереса им. Те са с висок ръст, съразмерно развита фигура, продълговато лице, светла, румена кожа с кестеняви коси, склонни към бързо оплешивяване. По характер са жизнерадостни, благородни, с добро сърце, честни и надеждни, независими, откровени, искрени, лесно се отегчават. Склонни са към авантюри. Стремят се към лидерски позиции. Понякога са разсеяни, нетактични и високомерни.

 

Козирог

Ще бъде предпазлив, сух и резервиран, когато се запознава с нови хора. След като разбере общественото положение на даден човек, тогава ще прояви амбиция, способности и прямота. Фигурата е ниска, несъразмерна, тъмни и черни коси, слабо окосмяване на лицето при мъжете. Козирозите рядко гледат хората, с които комуникират в очите. Погледът е ленив, челото е високо. Кожата може да има болезнен цвят и нездрав тен.

 

Водолей | Какво е асцендент?

Ще проявят ексцентричност, интелигентност и внимание. Фигурата е средна или висока, с широки рамене, свежа кожа с приятен тен. Водолеите са постоянни, уверени, ласкави, благородни. Стремят се към наука, изследвания, прогрес. В по-слабо проявление на качествата могат да бъдат материалисти, недоверчиви, ревниви и капризни.

 

Риби | Какво е асцендент?

Ще демонстрират съчувствие, чувствителност и творчество. Фигурата е малка, несъразмерна и пълна. Имат бледо, кръгло и месесто лице. Характерът е честен, добър и тих. Желаят да помагат на другите. Много често представители на хора със зодия или асцендент риби стават лекари, артисти, певци или художници. Много лесно изпадат в крайности. Трудно се адаптират към стресова обстановка и преувеличават трудностите на живота. Склонни са да се скриват зад света на илюзиите, мечтите и страданието.

 

Заключение | Какво е асцендент?

Какво е асцендент? За финал можем да кажем, че изгряващият знак определя онази психологическа мотивация, която ни помага и води през живота. Асцендентът и слъчевият знак пък се различават с това, че характеристиките на асцендента са скрити и само тесен кръг от най-близките хора около нас са запознати с тях. Слънчевият знак от своя страна развива нашето поведение и това какво ние показваме пред хората извън обкръжението ни.

След като вече научихте всичко за това какво е асцендент, както и характеристиките му, може да видите и 5 интересни факта за всяка зодия, които ще ви изненадат, в тази статия по темата.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни