Колко кафе можем да си позволим да пием през деня, сравнявайки го с нашето тегло?

Още от IX-ти век кафето е напитка, която е позната на човечеството. Според легендата тогава пастир забелязал промяна в енергията на козите му, които преди това пасяли от растение, което той не е виждал до тогава. Новината за „вълшебното растение” бързо се разнесла и скоро кафето е започнало да бъде използвано на различни места по планетата.

Днес тази напитка е една от най-употребяваните. Но какво е препоръчителното количество, което можем да приемаме през деня? Проучване показва, че няма строги закони и забрани, които казват колко точно можем да изпием. Една или две чаши през деня в комбинация с малко мляко е доза, която се смята за напълно нормална.

Експерти пък смятат, че нормалното количество в милиграми е по 3 на всеки килограм телесна маса. В този случай, ако тежите 60 килограма, то нормалното количество кофеин, което може да приемате в рамките на 24 часа е 180 милиграма. Това се равнява на три чашки еспресо или пет чаши черен чай.

Също така е хубаво да се обърне внимание и на заболявания като хипертония, или сърдечно-съдови заболявания. Кафето не е препоръчително и при заболявания на стомашно-чревния тракт – язва или гастрит. Причината за това е, че кафето дразни стомаха.адвокатска кантораЛалета

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни