Модерни технологии през 2022 година

Оставихме след себе си година, пълна с технологичен напредък, който трансформира компаниите към по-автоматизиран и ефективен модел. Тенденциите предвещават, че модерни технологии през 2022 ще продължават да се развиват. И допълнително ще трансформират ежедневието и начина, по който си взаимодействаме и работим.

Въпреки голямото разнообразие от технологични постижения през текущата година, всички те имат един и същ общ знаменател. Модерните технологии през 2022 са насочени към стимулиране на дигитализацията и повишаване на ефективността и растежа за всички видове компании. 

 

Прочетете също: С какво се характеризира един мъж според професията му?

 

По-долу ние от “Всички теми” ще разгледаме технологичните тенденции, които се очаква да се наредят сред модерните технологии през 2022.

Автоматизация и хиперавтоматизация

Автоматизацията ни позволява да ускорим времето, прекарано в изпълнение на всякакви задачи и да увеличим точността, с която ги изпълняваме. 2022 е година, в която ще продължим да внедряваме модерни технологии за инструменти и разработки, предназначени за ускоряване на процеса по извършването на безброй задачи. 

Очаква се още компаниите да продължават да подобряват своята ефективност при изпълнението им. Предстоящо през 2022 освобождаването от изпълнение на онези задачи, които могат да бъдат напълно автоматизирани. По този начин модерните технологии спомагат на компаниите да се посветят само на процесите, чрез които предоставят диференцирана стойност. А хиперавтоматизацията ще помогне за подобряване на вземането на решения. При това без загуба на качество, експоненциално увеличаване на скоростта и намаляване на оперативните разходи с до 30%.

 

модерни технологии

Според Gartner глобалният пазар на софтуер, който се занимава с автоматизация, ще достигне 600 милиарда долара до края на 2022.

Мета вселена

Не бихме могли да не я споменем в тази компилация от модерни технологии. Тя е позиционирана като мега тренда, който ще определи нова ера. Очаква се Мета вселената да постигне същото въздействие, както Интернет на времето.

 

модерни технологии

Тази дигитална вселена, в която физическата и виртуалната реалност се смесват в споделено онлайн пространство, ще промени напълно начина, по който работим, пазаруваме, общуваме и се забавляваме. Мета вселената ще предостави страхотни възможности за компаниите, вариращи от увеличаване на социалното им присъствие до офис работа, плащания, здравеопазване, покупка и продажба на продукти и т.н.

Многонационални гиганти като Facebook (който вече смени името си на Meta), Zara, Epic Games или Microsoft са само част от примерите за компании. Те са се присъединили към тази тенденция и ще бъдат големите двигатели на модерните технологии през 2022. Все още има работа, за да се види 100% от това, което ще бъде постигнато. Но не трябва да го изпускаме от поглед.

Облачни услуги 

Намираме се във време, когато нуждите от суверенитет и периферни изчисления ускориха възприемането на облака в организациите по целия свят. Платформите, базирани на облак, трябва да играят решаваща роля през 2022. Те представляват 95% от новите дигитални инициативи в рамките на три години.

 

модерни технологии

Компаниите, които вече са възприели този облачен модел, са видели как той напълно трансформира техните бизнес и оперативни и управленски модели. 

Интелигентност при вземане на решения

Така нареченото „разузнаване на решенията“ използва практически подход към вземането на решения. Спомага и за подобряване на този процес. Неговата функция е да моделира всяко решение като набор от процеси, подкрепени от разузнаване и анализи, за да научи, информира и усъвършенства тези решения.

Той е идеалното допълнение за подпомагане на човешките решения. След това го автоматизира чрез използването на разширени анализи, симулации и изкуствен интелект.

 

модерни технологии

TX

Зад това модерно определение се крие бизнес стратегия и технология, които интегрират опита на служителите, клиентското изживяване. А като новост – мулти-изживяване в много точки на допир.

Ключовата характеристика на цялостното изживяване е, че то стимулира по-изключителен начин доверието на клиентите към служителите. А също и удовлетвореността и лоялността на потребителите на продукти и услуги. И не на последно място осигурява цялостно управление на опита. 

 

NFT с изкуствен интелект

NFT са дигитални активи, които трансформират онлайн пазара. Те правят възможно преоценяване на продукти или стоки, които до този момент са циркулирали в мрежата безплатно. Интернет направи съдържанието по-лесно за консумация, но в същото време по-трудно за защита. Благодарение на NFT, базирани на блокчейн регистри, които показват цифрова собственост върху различни артикули като изкуство, колекционерска стойност или музика, те позволяват на създателите да имат достъп до нови технологично сложни потоци от приходи и да взаимодействат с потребителите и феновете по новаторски начини.

 

Прочетете също: 20 интересни факта за живота на Джак Ма

 

В допълнение, една от големите тенденции в модерните технологии през 2022 ще бъде използването на изкуствен интелект за създаване на NFT. Модели като GAN (Generative Adversarial Networks) са способни да генерират ново съдържание, след като бъдат обучени с правилния набор от данни. Тези мрежи могат да генерират уникални и изключителни произведения на изкуството, което ги прави много привлекателни в областта на NFT.крипто новиникартини със скандинавски мъхСчетоводни услуги

Манев и партньори

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни