Топ 10: Най-желаните работодатели в България

Днес живеем във времето на забързаността и промените. Всеки от нас търси разнообразни възможности за развитие и преквалификация, за да бъде максимално успешен. За това ще ви представим най-желаните работодатели в България.

Преди десетилетия хората са стартирали професионалния си път на една работна позиция и в повечето случаи са оставали на нея до пенсионирането си. В XXI век, обаче пазарът на труда изобилства от различни професии и смяната на попрището става изключително бързо и достъпно. Младите хора постоянно се информират кои са най-добрите работодатели, какви възможности за развитие, работна заплата и социални придобивки предлагат. Получат ли по-добра оферта от настоящите си работодатели, те без да се замислят напускат.

Ние от “Всички теми” ще Ви представим едно независимо проучване, което е направено от Employer of Choice. От него става ясно кои са най-предпочитаните работодатели в България и какви специалисти търсят те.

 

VMware

Вече почти 15 години компанията е лидер в сферата на софтуера и по време на извънредното положение се изкачи до лидерската позиция на пазара на труда в България.  Специалистите в София разполагат с познания в областта на виртуализацията,  управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури и кибер сигурността. Офисът в столицата ни е най-големият за фирмата. В него работят над 1 300 души от повече от 10 различни националости. Тук се създават ключови продукти и решения за някои от най-големите световни компании.

Предимства и бонуси на служителите на офиса в София:

– 25 дни годишна отпуска

– гъвкаво работно време

– намаления в търговски обекти

– сертификационни курсове

– допълнителна здравна осигуровка

– годишен бонус и много други.

 

SAP Labs България

На втора позициция се нарежда българският филиал на международната компания SAP Labs, която е една от водещите в създаването на софтуерни приложения. Редица служители на компанията пишат добри отзиви за своите работодатели, като определят работната среда като много спокойна и уютна.crypto365

Българският клон е най-бързо растящият център на SAP в Европа. Интересното е, че за последните седем години, фирмата седем пъти печели наградата “Best Employer Bulgaria”.

Над 26 водещи компании по целия свят от различни сектори използват софтуерите на SAP Labs. Възможностите за учене също са важен фактор при избора на работно място, а фирмата подкрепя постоянното развитие на служителите.

Топ 10: Най-желаните работодатели – Lidl България

най-желаните работодатели

Лидъл е един от лидерите в сферата на търговията на дребно на хранителни и други стоки в Европа. Веригата е част от немската фирма Schwarz-Gruppe, чието седалище е позиционирано в Некарсулм, Германия.

Lidl “стъпва” на българския пазар през 2010 година. Тогава в един ден едновременно врати отварят 14 магазина. От тогава развитието на компанията върви нагоре и това може да се потвърди от статистиката. В България вече има над 100 магазина в 48 различни града, а също и две логистични бази – в с. Равно Поле, София и в с. Кабиле, Ямбол. Във фирмата към този момент има над 3 000 служители. 

Работната позиция касиер-аранжор е не само предпочитана, но и много рекламирана по медиите. Служителите се радват на добро отношение и конкурентно възнаграждение.

Топ 10: Най-желаните работодатели – Nestle Bulgaria

 

най-желаните работодатели

В тази класацията компанията бележи забележителен ръст в сравнение с 2020 година, когато се намира на “едва” 20-та позиция. Производителят на потребителски стоки затвърждава позициите си на сигурен работодател с внимание към служителите си.

Нестле България е сред най-големите хранителни компании у нас. Вече повече от 15 години компанията е на пазара, като за този период успя да се наложи като стратегически инвеститор, предпочитан работодател, надежден партньор и компания, която е социално отговорна.

Почти всеки един от продуктите на компанията заема челни места по продажби у нас – бебешки и детски храни, шоколади, бонбони, чисто разтворимо кафе, кафе миксове и много други.  Разработването на иновативни, балансирани и вкусни продукти отдавна е традиция.  Стремежът на компанията е да осигури най-високо качество, което отговаря на техните изисквания и потребности, а и на световните стандарти.

От 2019 година Нестле България премахна на 100% употребата на пластмаса за еднократна употреба от своята фабрика и администрация. В производството също имаше промени, където употребата на този материал бе намален с 32 тона, а на хартия с 43 тона. Предвижда се също намаляването на употребата на вода с над 2600 кубични метра, както и на ток с 1487GJ и на парникови емисии с 214 тона.

Coca-Cola България ЕООД (IT Development Center)

Производителят на напитки е една от най-предпочитаните компании през последните години. Мениджърите предлагат дългосрочно развитие на служителите, както и редица интересни стажове за студентите.

Топ 10: Най-желаните работодатели – Lufthansa Technik Sofia

най-желаните работодатели

На почетното шесто място в класацията за най-желаните работодатели се нарежда световният лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели.

“Луфтханза Техник София” е част от “Луфтханза Техник Груп”. Те са сред световните лидети при поддръжката и основния ремонт на самолети, двигатели и компоненти. Фирмата “пристига” в България през 2007 година и към днешна дата е един от основните и водещи центрове за ремонт и техническа поддръжка на самолети в цяла Европа.

Идеята да се създаде офис в столицата ни е едно от най-стратегически правилните решения, които немската компания е взимала. Към днешна дата в компанията в София работят над 1200 души. Простира се на площ от 50 000 кв.м. и се специализира в обслужването на тясно корпусни самолите от типа “Airbus” и “Boeing”.

Hewlett Packard Enterprise

най-желаните работодатели

Историята на тази компания датира от 1939 година. Тогава Бил Хюлет и Дейв Пакард, двама приятели от колежа, решават да станат бизнес партньори и да стартират своята идея в Силиконовата долина. С годините те се развиват до такава степен, че днес компанията им е една от най-големите лидери в областта на технологиите на съвременния свят.

Офисът в България отваря врати през 2006 година. От тогава до сега той се утвърждава като една от най-стратегическите локации за компанията. В света фирмата разполага. снад 60 000 служители, а у нас те са близо 1500.

Дейността на компанията е всеобхватна в сферата на информационните технологии. Мотото им Customer First поставя всеки един клиент на първо място. 

Компанията за информационни технологии и услуги слиза на седма позиция за разлика от 2020 г., когато заема четвърто място в класацията за най-желаните работодатели.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company and Business Service Organization

най-желаните работодатели

Двата производствени центъра на компанията в Костинброд и Банкя са едни от предпочитаните работни места за хората в промишлената индустрия.

В България се произвежда Кока Кола от 1965 година. Страната ни е първата от социалистическия лагер, която започва да произвежда този вид напитка. Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани започва дейността си у нас през 1992 година. Още от тогава се превръща в един от лидерите в местната икономика. С годините от компанията избират в Бълария да бъде разположен както центърът за човешки ресурси, така и тези за финансови и ИТ услуги. 

Освен продуктите от The Coca-Cola Company, които са познати на клиентите, фирмата е дистрибутор и на широка гама от алкохолни напитки. Сред тях попадат Jack Daniel’s, The Macallan, The Famous Grouse, Finlandia и много други. През 2019 година са инвестирани 40 милиона лева в разширяването на производствения център в Костинброд, което издига фирмата до нови висини. След тази инвестиция Кока-Кола ХБК се превръща в център за износ на продукция за Сърбия, Румъния и Гърция. 

Фирмата разполага с офиси по целия свят. В България е централата в София, производствените центрове в Костинброд и Банкя, както и офиси и дистрибуционни центрове из цялата страна. Близо 2000 души у нас работят в Кока-Кола ХБК.

Топ 10: Най-желаните работодатели – Coca-Cola European Partners Services Bulgaria

Още едно от дружествата на световния лидер в производството на напитки Coca-Cola попада в топ 10 на най-желаните работодатели. В България то стартира през 2013 година, когато врати отваря офисът в София. Целта на служителите е да осигурят оптимизирани, ефективни и стандартизирани услуги за бизнеса. През годините офисът показва отлична работа и доказателствата за това не закъсняват. Скоро след откриването на първия офис, е открит такъв и в град Варна. Към момента общо служителите са близо 1000.

Това, с което се отличават към този момент от своите конкуренти е, че постоянно разработват компанията за бъдещето. За това е стартиран проект, който да открива нови работници, дори и без опит, да се присъединят и да започнат своето развитие.

Топ 10: Най-желаните работодатели – IBM Bulgaria LTD

Международната компания за финансови услуги заема десето място в класацията – Най-желаните работодатели.

“International Business Machines Corporation” е фирма, основана през 1911 година със седалище Армонк, Ню Йорк. В България компанията отваря врати през далечната вече 1937 година. Вече повече от 80 години тя работи с университети и различни институции, като подкрепя и подпомага образованието и обновяването на градовете.

IBM винаги е била стратегически партньор, който помага на държавата и бизнеса да използват само най-модерните информационни технологии. Това от своя страна работи за по-бързия икономически растеж и по-голяма конкурентоспособност.

Предимства на служителите в офиса на IBM България:

– Гъвкаво работно време;

– Възможност за работа от вкъщи;

– Допълнителен годишен отпуск;

– Съкратена работна седмица в летните месеци;

– Допълнително здравно осигуряване;

– Спортна програма и други.

За поредна година компаниите в сферата на информационните технологии заемат челните места, но в ерата на глобална дигитализация това е напълно логично и оправдано.
крипто прогнози

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни