5 идеи за създаване на акцентна стена в интериора

Със сигурност едно от най–трудните неща новодомци е създаването на ефекти и красота в техния дом. Не само младите семейства обаче имат нужда от съвети за създаване на изящество и стил в изградения от тях дом. На всеки би му била полезна малко повече информация за декора в дома. Затова на помощ идваме ние от „Всички теми“, като ви представяме пет идеи за създаване на акцентна стена в интериора.

Прочетете още: Какво е асцендент

ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО

Ако говорим за акцентна стена над спалнята, произведенията на изкуството, показващи изящество и грациозност, са чудесното решение на вашия проблем. Този вариант подхожда за всички стаи в дома. Когато поставите картина, показвате не само отношение към изкуството, но и отношение към интериора във вашия дом. Редом до картината стои семейният портрет. Акцентна стена в интериора би могла да се получи посредством семеен портрет или карикатура. Семейната карикатура сама по себе си дава вид на сплотеност, споделени моменти и семейно щастие. Друг вариант за акцентна стена е семейният портрет, който пък от своя страна ни дава да видим, че в този дом живеят жизнерадостни и прекрасни хора.

Друг интересен вариант е добавянето на част от природата към пространствата у дома. Това може да направите чрез картина от скандинавски мъх, която ще внесе зеленина и уют в помещението.

Ако все още се чудите как да разнообразите стените във вашия дом, не чакайте, а се снабдете с карикатура, семеен портрет или картина от скандинавски мъх и се наслаждавайте на ефекта на вашата стена.

ДЪРВЕНИ ДЪСКИ

Акцентът с дърво напоследък стана доста популярен в интериора не само на апартаментите, но и в дворовете на къщите. Има маси и столове, направени от дървени дъски, дървени пътеки и разбира се множество видове стени от дървени дъски. За да създадете акцентна стена за вашия интериор, е необходимо малко въображение и дървени дъски, които да приложите върху вашата стена. Ще се насладите на хубав резултат, а гостите ви ще останат очаровани от дизайна във вашия дом.

РАЗЛИЧЕН ТИП МАТЕРИАЛ

За да направи домът ви още по–голямо впечатление на вашите гости, използвайте за акцентната си стена различен тип материал. Пример е стена, оформена с тухли, плочки, шперплат или злато. Шперплатовите стени биха направили домът ви по-различен от всички останали. Ако решите да се вслушате в този съвет, стената ви ще придобие скандинавски и еко стил, което е много подходящо за един свеж дом. Тухлите ще придадат вид на таванско помещение. Приложени на стената, плочките ще скрият нередности и ще помогнат за визуалното възприятие на стаята като цяло. Златото пък ще направи интериора ви елегантен. Позволете на тези акценти да влязат в дома ви и да го направят още по – прекрасен.

АКЦЕНТ С РАЙЕТА

За една още по–съвременна стена във вашия дом ви предлагаме акцент с райета. Изключително популярни в днешно време, райетата са чуден елемент за вашата стена. В простотата се крие огромното разнообразие от акценти за домашни стени. За всички нас е изненадващо това, че с комбинирани тапети е лесно да се създаде запомняща се и стилна настройка за красотата на нашите домове.

ЕФЕКТНА ЕТАЖЕРКА

От всички изброени идеи тази е най–предразполагаща към интериора в хола или спалнята. Можете сами да си изготвите ефектна етажерка и да я сложите като мотив за вашата стена. Етажерките могат да бъдат не само стандартен тип, но и наклонени, затворени отвътре или под различни форми, като дърво, кръгли и много други. Класическите етажерки от дърво  са подходящи за традиционно и за модерно обзавеждане. Освен за книги и други предмети, любителите на виното могат да си изградят етажерка за бутилките с любимата им напитка и да се радват на акцентната си стена.

Вдъхновението и ценните съвети са важни за изграждането на красив и уютен дом. Надяваме се да сме били част от вашето вдъхновение и да сме ви били от полза за акцентните стени в интериора. Радвайте се на прекрасните си домове!плочки

Прочетете още: Принципи за създаване на хармонична градина

Как да съхраним различни хранителни продукти за по-дълго време?

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни