Баба знае най-добре: Сваляне на температура без лекарства

Във времена като днешните трудно човек може да се довери на медикаментите и да им вярва напълно за лечението на каквото и да е заболяване. Голяма важност тук играят бабините съвети и днес няма да подминем тези от тях, които ще ни помогнат за сваляне на температура без лекарства. Безспорно бабите са тези, които могат да ни кажат най–добре как да направим това и да се радваме на крепко здраве. Помнете тези съвети, които ние от “Всички теми” ще споделим с вас, и ги прилагайте винаги, когато има нужда, защото са ефикасни и ще ви бъдат от полза.

Прочетете още: Премахване на дъвка от дреха – лесни стъпки

КОМПРЕС за сваляне на температура без лекарства

Разбъркайте смес от жълтък и мед в съотношение едно към едно. Намажете с получената смес гърдите. Отгоре покрийте с вестник или оризова хартия и стойте така през нощта. Този бабин съвет помага за сваляне на висока температура, но и за кашлица. Можете също да приготвите смес от един белтък, щипка сода бикарбонат и 3 с. л. оцет. С тази смес намажете сгъвките на ръцете и краката, както и челото. Температурата се понижава за около 20 минути.

МОКРА КЪРПА

Действително този бабин съвет наистина помага. Вземете нормална хавлиена кърпа или излишно парче плат, което не ви е нужно. Намокрете го с вода и го сложете на челото си. Може да поставите кърпата не само на челото си, но и на краката или ръцете. Със сигурност след няколко минути ще получите видим резултат, успявайки да свалите температурата.

ЧАЙ ОТ БЯЛ РАВНЕЦ И БЪЗ

Чаят от бял равнец кара тялото ни да се изпоти и отваря порите, което помага за свалянето на високата температура.  Същото действие има и чаят от бъз. Не е изключено, разбира се, да си приготвите чай от джинджифил, като сложите половин чаена лъжичка настърган джинджифил в една чаша гореща вода. Със сигурност ще ви помогне за намаляване на температурата и мигновено ще ви мине.

сваляне на температура без лекарства

БАНЯ С ХЛАДКА ВОДА за сваляне на температура без лекарства

Направете баня с хладка вода – необходимо е температурата на водата да не е под 35 градуса. При бебетата хладка баня е в помощ за регулиране на температурата, а също така може да подобри и съня на Вашия бебешор, което помага за бързото възстановяване. За бебета на и над шест месеца баните с хладка вода може да се повтарят няколко пъти на ден. За възрастните този съвет също е от голяма полза, защото би ви помогнал да свалите висока температура, без да се налага да приемете една шепа лекарства.

УВИВАНЕ С МОКЪР ЧАРШАФ

Увиването в мокър чаршаф е нещо, което също помага при висока температура. Вземете чаршаф, в леген го намокрете с хладка вода и увийте около човека с висока температура. Препоръчително е това да се случва в банята, за да не намокрите останалите стаи в дома ви. Наистина изпитан и помагащ за свалянето на високата температура бабин съвет. Той би ви помогнал в кризисни ситуации и би излекувал тялото ви от непоносимостта към повишената температура.

сваляне на температура без лекарства

Високата температура несъмнено не е никак приятна, но понякога човешкият организъм реагира така на болестта, която го е прихванала! В случай че на вас се случи нещо подобно, винаги можете да се възползвате от тези бабини съвети. Помнете – баба знае най–добре и никога няма да ви излъже! Бъдете здрави! плочки

Прочетете още: Как да възпитаме интерес към четенето?

Ефикасна ли е хомеопатията?

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни