Премахване на дъвка от дреха – лесни стъпки

Дъвките ни помагат да имаме свеж дъх през целия ден, но лепкавата им текстура е най-големият враг за любимите ни тоалети. Често се случва по дрехите ни или дори в косата да залепне дъвка. Нейното премахване в повечето случаи може да бъде доста трудно и да не се получи само с помощта на мокра кърпичка или вода. За целта повечето от нас прибягват до употребата на всякакви препарати, четки, гъби, които също невинаги са достатъчно ефикасни или просто не разполагаме с тях.. Ние от “Всички теми” имаме желание да ви спестим чуденето с какво да премахнете дъвката, залепнала върху новата ви риза. Затова потърсихме няколко интересни и лесни трика, които се надяваме да ви бъдат от полза.

Прочетете още: 5 задължителни грим продукта за перфектна ежедневна визия

Премахване на дъвка от дреха с гореща вода

Дъвките се разтапят при висока температура и това може да ви помогне в отстраняването им от тъканите. Вземете дрехата и я сложете в леген, а през това време сложете вода и я изчакайте да заври. След това запознете да изливате водата въхру дрехата, като наблегнете на мястото с дъвката. Оставете да престои няколко минути и започнете да остранявате лепкавото вещество с нож или друг инструмент.  Старайте се да бъдете максимално прецизни, за да не нараните материята на дрехата. След като сте готови, напръскайте мястото с препарат против петна и изперете в пералня.

Премахване на дъвка с ютия

Един от най-познатите начини за премахване на дъвка от дреха с е помощта на ютия. За целта поставете парче картон върху дъската за гладене. Поставете дрехата с дъвката към картона и започнете да гладите на максимална температура. От силната пара дъвката ще се разтопи и ще остане върху картона. След това изперете дрехата в пералнята, за да сте сигурни, че сте премахнали дори и най-фините частици.

Премахване на дъвка с горещ оцет

Предлагаме ви и още един метод за премахване от на дъвка от дреха с помощта на висока температура. Оцетът е едно от най-универсалните средства за почистване на всякакви повърхности и едва ли се изненадвате, че той може да премахне отлично лепкавата дъвка. Сложете оцета в тенджера и го оставете да заври. След това залейте зоната с дъвката и започнете да отстранявате разтопените участъци с четка за зъби. След като видимо сте премахнали всяка лепкава частица, изперете цялата дреха добре.

Премахване на дъвка от дреха с лед

След като ви изброихме няколко метода за топлинно отстраняване на дъвка, сега е време да пробваме със замразяване. Струва си да видим дали ще бъде също толкова ефикасно. Сложете дрехата си в плик като оставите частта с дъвката най – отгоре. Приберете я във фризера и изчакайте няколко часа докато замръзне добре. След това я извадете и се опитайте да отстраните дъвката с нож. Бъдете много внимателни, за да не повредите тъканта.

Премахване на дъвка със спирт или лакочистител

Ето и още един бърз, лесен и много ефикасен начин за премахване на дъвка от дреха. За целта ви е необходим спирт с максимален градус и памук. Напоете парче памук или тампон за почистване на грим и добре намокрете зоната със залепналата дъвка. Оставете мястото да се напои добре и започнете внимателно да отстранявате дъвката с нож или с четка.

Премахване на дъвка от дреха с течен сапун

Това е може би един от най-разпространените начини за премахване на дъвка, към който всеки от нас е прибягвал. Все пак няма домакинство, което да не разполага със сапун у дома и инстинктивно го използва за отстраняването на всякакъв тип замърсявания. Този метод не е подходящ за деликатни тъкани и плетива. За него се изисква много повече търкане за разлика от останалите опции за премахване на дъвка. Разбира се, ако в конкретния момент не разполагате с нищо друго, опитайте, но бъдете деликатни.

Надяваме се предложенията ни да са ви били интересни и полезни. Не е фатално, ако върху любимата ви рокля се залепи дъвка, но все пак бъдете внимателни.

Прочетете още: Токио 2020 или как жените прославиха България на Олимпийските игри

Не пропускайте да се запознаете и с нашите предложения за начините, по които може да подготвите гардероба си за есента тук.плочки

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни