Ето какво не знаете за счетоводната къща, което може да ви спести много разходи

Зад всеки успешен бизнес стои поне един страхотен предприемач. Но зад тях обикновено се крие една добра счетоводна къща. Счетоводството помага на предприятието да контролира напълно своите финанси, като същевременно може да ви спести много разходи.

Хората, които имат талант да управляват бизнес, може да не разполагат с необходимите познания или да нямат желание да се занимават и със счетоводството – и със сигурност няма да имат време.

счетоводна къща, счетоводна кантора


Добрата счетоводна кантора обаче може да направи много повече от това да освободи времето ви. Предприятията, които наемат добри счетоводители, често се възползват и от широк набор от други услуги, които им помагат да спестят пари. Да намалят риска, да спазват нормативните изисквания, да управляват растежа и да планират бъдещето.

Като собственик на бизнес повечето от важните ви решения ще имат финансово измерение. Така че е разумно първо да ги обсъждате именно със счетоводителя си.
Ето какво вероятно все още не знаете за счетоводната къща и което може да ви спести много разходи

1. Предимства при работата със счетоводна къща – Спестяване на данъци

Счетоводната къща е в крак с данъчното законодателство и знае всички начини, по които можете законно да намалите данъчните си задължения.

Тя може да идентифицира законни стратегии за данъчна ефективност. Като например използване на държавни стимули, облекчения, разходи, компенсиране на загуби или промяна на начина, по който получавате доходи от бизнеса си.

Прочетете още: Най – успешните бизнесмени на XXI век

2. Счетоводна къща – Подобряване на паричния поток

Управлението на паричните потоци е жизненоважна част от бизнеса, която често се пренебрегва от стартиращите компании. Бизнесът може бързо да изпадне в затруднение, ако не разполага с готови парични средства за харчене. Независимо от това колко печеливш е на хартия.

Добрата счетоводна кантора ще гарантира, че паричните ви потоци са достатъчно стабилни, за да ви предпазят от рискове. Като същевременно повишат доверието на инвеститорите и заинтересованите страни.


И обратното, понякога на вас като директор може да ви се наложи да вземете допълнителни средства за бизнеса си. Можете да го направите под формата на заем. В подобна ситуация трябва да се работи много внимателно, така че експертното счетоводство тук е особено важно.

3. Правна структура на вашия бизнес

Много бизнес начинания се провалят, защото цифрите и прогнозите не са били строго проверени. Когато изготвяте бизнес плана си, счетоводната къща може да ви помогне да поставите някои солидни основи.

счетоводна къща, счетоводна кантора

Те могат да предложат експертно второ мнение, което не е повлияно от емоционални пристрастия, и трябва да могат да предложат конструктивен принос в ключови области като вашия бизнес модел.

Подписаният от счетоводителя ви бизнес план е готов за работа – и ще бъде по-привлекателен за инвеститорите.

Прочетете още: Топ 6 най-продавани книги през XX век


Счетоводителят може също така да ви посъветва за най-добрата правна структура за вашия бизнес – едноличен търговец, дружество с ограничена отговорност или друга. Всички те имат различни финансови последици и някои от тях ще бъдат по-подходящи за вас, отколкото други.

4. Счетоводство и финансова отчетност

Счетоводството е основна част от управлението на финансите на вашия бизнес, а финансовата отчетност е законово изискване. Добрата счетоводна къща може да предостави и двете като част от цялостен пакет от услуги.

счетоводна къща, счетоводна кантора

5. Счетоводна къща – Финансиране за растеж

В даден момент повечето предприятия се нуждаят от допълнително финансиране, за да се развиват. Осигуряването на финансиране от банка или друг източник е сериозен проблем, който трябва да се преодолее – кредиторите и инвеститорите искат да знаят, че ще получат възвръщаемост на парите си.

счетоводна къща, счетоводна кантора

Вашият счетоводител ще се окаже от съществено значение за представянето на убедителна финансова обосновка пред съответните заинтересовани страни.

6. Управление на растежа

Внезапното разрастване, което не сте планирали, може да бъде също толкова проблематично, колкото и твърде бавното разрастване, което може да доведе до различни трудности, свързани например с паричните потоци, данъците, служителите или офис пространството.

счетоводна къща, счетоводна кантора

Неуправляемият растеж може дори да ви върне назад. Добрата счетоводна къща може да ви помогне да реагирате бързо и ефективно на неочаквания растеж и да го превърнете в предимство.

Прочетете още: Най-скъпите картини в света – Топ 10

7. Закупуване или продажба на бизнес с помощта на счетоводна къща

Сливанията и придобиванията могат да бъдат най-бързият начин за разрастване на бизнеса ви или за навлизане на нов пазар.

Ако възнамерявате да закупите конкурентен или допълнителен бизнес, първо трябва да се обърнете към счетоводна къща. Тя ще оцени практическите аспекти и ще провери счетоводството на целевата компания, за да се увери, че състоянието е задоволително и поетият риск си заслужава.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни