Извънземни – Любопитна информация, която може би не знаете

„НЛО в небето над Швейцария.”

„Странни зелени светлини изчезват в облаците над Канада.“ 

„Петно с форма на чинийка, внезапно се потапя в океана.“

Тези и още любопитни и мистериозни неща даде последната година на търсещите истината за извънземните. Освен мистерии, видяхме още и отговори – от горещо очакван доклад на Пентагона за военни наблюдения на НЛО, до нови прозрения за обитаеми екзопланети. Чухме и за истината за така наречения „извънземен сигнал“ от най-близката съседна на слънцето звезда. 

Ето кои са останалите 4 любопитни неща, които научихме за извънземните през 2021 г.

#1 НЛО са реални (и правителството  на САЩ го знае)

Правителствен служител заснел НЛО, което видял над къщата си в Ню Мексико. Любопитното тук е, че летящата чиния висяла в продължение на 15 минути над дома му.

През юни 2021 год. Пентагонът публикува дългоочакван доклад, описващ 144 срещи с НЛО между 2004 и 2021 г. Докладът има за цел да оцени заплахата от неидентифицирани въздушни обекти и официално потвърди няколко наблюдения на извънземни.

От една страна кратката оценка от 9 страници потвърждава, че повечето неидентифицирани въздушни предмети вероятно представляват физически обекти. Те варират от птици и балони до чуждо оборудване за наблюдение и свръхсекретни проекти на правителството на САЩ. Въпреки това, всеки, който се надява на признание за извънземен разум, може да е бил разочарован, когато докладът не успява да свърже нито една от 144-те срещи с извънземна дейност.

#2 Черните дупки могат да бъдат извънземни електроцентрали

Колкото и невероятно да ви се струва, любопитен факт е, че има ловци на извънземни. Те прекарват много време в търсене на обитаеми планети извън слънчевата система. Проучване, публикувано през юли  2021 год. в списанието Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, предупреждава, че учените не трябва да пренебрегват най-екстремните обекти в природата: черните дупки. 

Тъй като черните дупки могат да излъчват до 100 000 пъти повече енергия от звезда като нашето слънце, те могат да станат примамливи мишени за извънземни цивилизации, които искат да захранват своите междузвездни предприятия. За да направят това, извънземните биха могли да използват високотехнологични структури, наречени “сфери на Дайсън” (гигантски, енергийно-сифонни кълба, предложени за първи път през 60-те години на миналия век). Чрез тях ще могат да откраднат енергия от диска с нажежена бяла материя, въртяща се около хоризонта на черна дупка, след което да излъчват тази енергия навън. 

Тази преизлъчена енергия ще създаде отчетлива дължина на вълната, която астрономите биха могли да открият от Земята. В момента изследователите разработват алгоритми за търсене в съществуващи телескопни данни в търсене на тези сигнални сигнатури.

#3 Извънземните планети може да не приличат на Земята

Обикновено търсенето на извънземен живот започва с търсенето на планети, подобни на Земята. Но може да има друг клас извънземен свят, който е също толкова благоприятен за живот, твърди проучване, публикувано в американското издание Astrophysical Journal през август 2021 год. 

Любопитни факти от изданието посочват за съществуването на хайкейски планети, които са до 2,5 пъти по-големи от Земята и носят огромни океани от течна вода под богата на водород атмосфера. Те биха могли да бъдат идеалното място за живот на микроби, подобен на „екстремофилите“. Те процъфтяват в някои от най-суровите среди на Земята ( като хидротермални отвори), споделят авторите на изследването. 

Тези планети не само са изобилни в галактиката Млечния път, но са и невероятно разнообразни. Някои се въртят в орбита много близо до своята звезда-домакин, други орбитират далеч. Авторите на проучването споделят, че на тези планети потенциално биха могли да приютят дребен живот под вълните си. Това означава, че може да има изцяло нов път за изследване от ловците на извънземни планети.

#4 Учените вероятно игнорират извънземните същества в нашата собствена слънчева система

Ами ако „Oumuamua” беше изпратен в нашата слънчева система, за да сканира за сигнали по нареждане на някаква извънземна цивилизация? Доста пресилено, но може би си струва да се помисли“, споделя американски астрофизик.

Според неотдавнашната книга на астрофизика от Харвард Ави Льоб „Извънземно: Първият признак на интелигентен живот отвъд Земята“ странният обект с форма на комета приближил нашата слънчева система през 2017 г. Любитен факт е, че Льоб твърди, че този неизвестен обект със сигурност е част от извънземна технология. Той смята, че кометата не е с естествен земен произход и вероятно е изхвърлена от извънземни в нашата Слънчевата система случайно.картина с мъх

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни