Как да прикрием недостатъците на нашата фигура?

Външният вид може да определи човека, но може да отнеме известно време за намиране на правилния гардероб. Никоя фигура не е безупречна, независимо от това, което си казваме.

За да се възползваме максимално от уникалните си предимства, трябва да определим как да подчертаем най-добрите си качества и да придадем финес на недостатъците. Не сте сигурни откъде да започнете? Разгледайте хитрините на “Всички теми” за прикриване на недостатъци на фигурата.

#1 Хитрина: Определете типа на тялото си

Телата ни обикновено се делят на пет основни форми:

  • Фигурите тип „пясъчен часовник“– имат подчертана талия и равномерно съотношение между бюста и ханша.
  • Фигура тип „ябълка“ – по-голямата част от теглото им е в областта на гърдите и корема.

Прочетете също: Дрехите, които всяка жена трябва да има в гардероба си

  • Фигура тип „круша“ (триъгълник) – има по-големи бедра и носи най-голямо тегло в задните части и бедрата.
  • Атлетичните фигури (обърнат триъгълник)- имат по-широки рамене и сравнително стройни долни части на тялото.
  • Телата с правоъгълна форма са по-андрогинни, липсват им добре изразени бедра и гърди, но теглото им е сравнително равномерно.

Всеки от тези типове има свой собствен набор от качества, които трябва да се вземат предвид. Не можем да променим телата, с които сме се родили, но можем да се научим да обичаме това, което имаме. Така ще намерим начини да подчертаем най-добрите си черти и да прикрием недостатъците на фигурата ни.

#2 Хитрина: Избирайте дрехите си според формата на тялото си

Всеки от нас може да се възползва максимално от индивидуалните си форми, като се облича според своите качества. Това, което подхожда на един тип тяло, може да изглежда катастрофално за друг, така че всеки от нас трябва да намери най-доброто за себе си. Ето няколко хитрини за обличане според типа тяло, с които ще прикриете успешно недостатъците на фигурата си.

Фигура с форма на пясъчен часовник

Жените с този тип тяло трябва да носят дрехи, които да подчертават талията им. Те трябва да използват колани и прилепнали по тялото блузи, за да подчертаят балансираната си форма. Роклите могат да бъдат особено ласкателни, въпреки че за фигурите с пясъчен часовник е добре да избягвате свободни кройки, които могат да създадат илюзията за допълнително тегло в средата.

Фигура с форма тип ябълка

Обикновено жените с този тип тяло искат да увеличат дължината на други зони и да изместят фокуса от средата на тялото. По-късите рокли могат да подчертаят и удължат краката, а украсените топове могат да допринесат за баланса на цялостната форма. По-свободните кройки и високата талия също могат да помогнат за изглаждане на фигурата.

Фигура с форма на триъгълник

Този тип се справя най-добре със стилове, които подчертават бедрата и същевременно оформят горната част на тялото, създавайки илюзията за фигура тип пясъчен часовник. V-образните деколтета, деколтетата тип „лодка“ и други подобни кройки, които закръглят горната част, са чудесен избор. 

Съчетайте тесните дънки със свободни блузи, за да изглеждате особено ласкаво. И обратното – прилепналите по тялото ризи с торбести панталони ще фокусират вниманието върху долната част на тялото и ще създадат изкривен вид.

Фигура с форма обърнати триъгълници

Жените с тази форма могат да носят блузи, които да увеличават дължината на горната част на тялото, и панталони и поли, които да придават пълнота на бедрата и задните части. Идеални са V-образните деколтета и топовете с жартиери, които подчертават бюста, без да акцентират повече върху раменете, както и правите кройки на панталоните и роклите. Избягвайте ризи с пластове или волани, които могат да създадат впечатление за по-широки рамене.

Фигура с форма правоъгълник 

Без реална талия, тази форма на тялото се нуждае от допълнително подчертаване, както на бюста, така и на бедрата. Ризите с деколтета могат да подчертаят бюста, който допълнително се подсилва от сутиени с подплънки или подплънки, които могат да го подчертаят още повече. Този тип тяло се съчетава добре и с ризи без презрамки, с волани и с пластове. За да прикриете недостатъците на този тип фигура, избягвайте колани и други артикули за подчертаване на талията, защото те може да не са толкова ласкави към тази форма.

Прочетете също: Как да подредим гардероба си като Мари Кондо?

Всяко тяло е уникално, но всички имаме особености, които харесваме повече от други. Част от това да обичаме и приемаме себе си е да се откажем от това, което не можем да променим. Същевременно можем да работим, за да подчертаем най-добрите си черти.

Всеки от нас е красив сам по себе си, но от нас зависи да се научим как най-добре да подчертаем своята уникалност. И то по начин, който е също толкова индивидуален, колкото и ние самите.картина с мъх

От света на модата: Историята и приносите на Роберто Кавали

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни