Натална карта – Що е то?

Съдбата на човека като индивид извън социалната система, става предмет на изучаване през Ренесанса. А още по-изразен и масов възход на наталната астрология се наблюдава чак през по-модерните времена (20 век), когато и психологията също бележи ръст. В тази статия на „Всички теми“ ще поговорим повече за това Що е то натална карта?

Как да изчислим нашата натална карта?

Ако човек иска да разбере личния си хороскоп, тоест наталната си карта, той трябва да знае в колко часа е роден, през коя година и точното местожителство. След като тези детайли се уточнят, наталната карта ще заприлича на кръг пълен с всякакви линии, разположени наляво и надясно. Всъщност, картата показва конфигурации и аспекти между планетите и то в определени сфери, наричани „домове“. Чрез наталната си карта ще разберете подредбата на планетите точно в мига, в който сте родени.

 

Прочетете също: Какво е асцендент?

 

Сигурно си казвате, че има десетки хора родени на същата дата и същия час и са с еднакви рождени карти. Това не е точно така, защото в астрологията дори 5 минути разлика имат значение. Наталната карта на всеки човек е уникална, така както е уникално и ДНК-то. Всеки един човек, субект, връзка или събитие може да се анализира чрез картата му на раждане (моментът на създаване или започване).

натална карта

 

Какво можем да разберем от наталната ни карта

Рождената карта съдържа основна информация за човек. Какъв е той по характер и същност, кои са неговите силни и слаби страни. Какви кармични уроци има да учи, какъв е пътят на душата му в този живот и др. Разчитането на една натална карта ни дава шанса да открием и насърчим развитието на своя потенциал. Дълбоко в себе си ние винаги сме знаели, че го имаме, но не сме проявявали смелост да го развием.

Поради тази причина много хора се консултират с астролози или сами разчитат наталните си карти преди да предприемат важна стъпка в живота си. Много често хората искат да разберат дали ще им провърви в любовта, с какъв бизнес е подходящо да се занимават, кога ще имат деца, ще живеят ли в чужбина и др. Тук трябва да уточним, че науката астрология е много точна и представя потенциални събития, които могат да се случат. А също и път, по който би било удачно да се поеме. Нека не забравяме, че всеки човек има до 30% свобода да променя съдбата си.

натална карта

 

Планетите може да са начертали един път, но това не означава, че човек ще го следва стриктно без да се отклонява. Не се разочаровайте, когато някой ви каже, че през някой следващ месец ще срещнете любовта и този месец минава, а вие все още сте необвързани. На практика е заложено да срещнете човек, но дали вие ще откликнете на неговата вибрация и дали в този момент самите вие ще бъдете на такава вълна, е съвсем друго. Причините, променили събитията, мога да бъдат много.

Натална карта – нашият компас

Каквото е зададено в наталната ви карта, то рано или късно ще се случи.

Както написахме по-рано, планетите правят аспекти и то в определени сфери наречени „домове“ . Тези домове са 12 на брой.

1-ви дом

Описва нашата същност, външен вид и темперамент.

2-ри дом

Материалните и физически притежания.

3-ти дом

Описва начина ни на общуване, както и роднинските ни връзки.

4-ти дом

Домашното обкръжение, домът като физическо място.

5-ти дом

Описва творчеството и децата.

6-ти дом

Описва здравето ни и кариерата.

7-ми дом

Описва интимните ни връзки и бизнес партньорствата.

8-ми дом

Описва мистичното в живота ни, смъртта и чуждите ресурси, които ще влязат в живота ни.

9-ти дом

Пътувания и религия

10-ти дом

Кариерата и най-смелите ни мечти.

 

Прочетете също: Какво е значението на деня от седмицата, в който сте роден/а?

 

11-ти дом

Описва нашата социална среда, приятелите ни, иновациите.

12-ти дом

Описва духовния ни път и нашата карма.

натална карта

 

Сега, след като вече знаете кой дом за какво отговаря и че планетите правят благоприятни и не толкова благоприятни аспекти, може да предположите защо в някои сфери в живота нещата не се получават с лекота. Или пък имате много голям късмет.ресторант на Каваци

Всичко е изключително индивидуално и само по Зодията (Слънчевият знак) нещата не могат да се конкретизират. Много важна роля имат асцендентът и Луната. Ако се интересувате от Луната и какво представлява тя в астрологията, може да прочете статията ни “Луната в астрологията“.картина с мъх

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни