Любими детски филми на Дисни

Анимационните филмчета са част от детството на всяко дете. Тези на Уолт Дисни, обаче безспорно са фаворит на всички малчугани. От създаването на компанията, та чак до наши дни красивите анимации остават сред на-предпочитаните екранизации. През последните години все повече истории се представят по-реалистично като истински игрални филми. Анимацията обаче определено е запазената марка на Дисни и ще остане такава и занапред. Днес ние от “Всички теми” ще разгледаме някои любими детски филми.

 

1. Любими детски филми на дисни – „Цар лъв“

Вечната класика от 1994 г. е любима на милиони деца и възрастни. Историята на малкото лъвче Симба и нещастната смърт на баща му Муфаса няма как да ви оставят безразлични. През 2019 г. по кината излезе и филмовата адаптация на историята, която беше едно към едно като реплики и сюжет с оригинала с тази разлика, че бяха използвани истиснки животни, а не рисувани. Продукцията беше добра и пожъна успех, но честно казано сме сигурни, че повечето родители ще продължат да пускат на децата си анимацията.

любими детски анимации

 

2. любими детски филми на дисни – „Красавицата и Звяра“

Красивата приказка на обикновеното момиче, попаднало случайно в двореца на звяра в опит да спаси баща си, е трогнала не малко момиченца. Толкова много от тях искат да приличат на прекрасната Бел, да носят роклите ѝ, да танцуват като нея и да имат невероятно богатата ѝ библиотека. Преди 4 години на голям екран беше представена игралната вариация на приказката, която беше изключително успешна, с добър подбор на актьорите и страхотна музика.VetWorld

любими детски анимации

 

3. „Аладин“

Ах, този любим Аладин и неговото летящо килимче. Толкова забавна, поучителна и успешна анимация отново създадена в края на 20 в. Аладин е едно бедно чудато момче, влюбено в красивата принцеса Ясмин. Той се вкарва в редица приключения заедно със своя Джин само и само да задържи любовта и вниманието на девойката. През 2017 г. беше излъчен и игралният филм, който беше не по-малко интересен със звездното участие на Уил Смит.

любими детски анимации

 

4. любими детски филми на дисни – „Мулан“

Принцесата войн извън стериотипите, която показва, че момичетата не са родени да носят само рокли и тиари. Тя е уверена, силна, устремена и прекрасен пример за малките деца, които трябва да знаят, че не всичко в живота идва даром, а трябва да се бориш, за да сполучиш.

любими детски анимации

 

5. любими детски филми на дисни – „101 далматинци“

Хайде сега признайте си колко от вас са молили родителите си да им вземат далматинец за домашен любимец, след като са гледали детското филмче? След излъчването му със сигурност закупуването или осиновяването на кучета от тази порода е било в своя апогей. Тези малки, сладки и изключително умни създания ни умиляват всеки път, в който гледаме анимацията. Тяхната борба за живот срещу коварната Круела Девил е изпълнена с множество забавни приключения.bebeshori

любими детски анимации

 

5. „Пинoкио“

Един от най-поучителните и любими детски филми е „Пинокио“. Малкото и лъжливо дървено човече е прекрасен пример за децата, че не трябва да лъжат, за да не стане носът им голям и да не останат без приятели. След като преживява множество трудни моменти, Пинокио доказва на света, че може да върши добрини и се превръща в истинско момче.

любими детски анимации

 

6. „Алиса в страната на чудесата“

Толкова забавна, толкова цветна и чудата е историята на малката Алиса. Заекът, Лудият шапкар, Кралицата, всички герои правят екранизацията изключително завладяваща, пъстра и любима на милиони деца по света. Игралните филми също са много успешни и предпочитани от мъниците. В тях Джони Деп прави страхотно превъплащение като Лудия Шапкар.petworld

7. любими детски филми на дисни – “УОЛ-И”

Уол-и е древен робот и единственият останал на Земята. Естествено, да бъдеш единствен от своя вид не е лесно и настъпва самота… докато не се появява Ив. С Уол-и Pixar доказа, че не е необходим звезден гласов състав – или дори много диалог – за да разкажеш трогателна история за самотни души (или компютърни програми), които откриват, че има топлина дори в най-студените светове. А след като хората се появят, Уол-и се превръща в особено забавна научнофантастична комедия.

любими детски филми

8. “Играта на играчките”

Продълженията изостриха хумора, повишиха емоциите и чувството за приключение и подобриха CGI, но за чиста радост и очарование нищо не може да се сравни с оригинала. Честно казано, играчките на Анди са част от живота ни толкова дълго, че е трудно да си представим време, когато не сме ги познавали толкова отблизо, колкото някои от нашите собствени приятели от плът и кръв, и това е доказателство колко напълно реализиран е бил всеки герой – от големите имена до поддържащите комици – направо от кутията. Трудно е да се повярва, че е имало време, когато Уди и Бъз не са били най-добри приятели, но тук е така, тъй като двамата първоначално се сбиват, преди да се обединят, за да победят истинския враг: проблемното дете Сид, което унищожава играчките.

9. любими детски филми на дисни – “Снежанка и седемте джуджета”

Първият анимационен филм на Дисни промени изцяло облика на киното, но дори и в ерата на впечатляващата компютърна анимация той остава зашеметяващо постижение. Освен това е еднакво вълнуващ, страшен, забавен и причудлив. Малко филми се запазват толкова добре, колкото Снежанка, а десетилетията на неуспешни римейкове, преосмисляния и адаптации само доказват колко впечатляващо е постижението на Дисни.  Подобно на приказката, която го е вдъхновила, това е вечно забавление. 

любими детски филми

10. любими детски филми на дисни – “Рататуй”

Плъхът може да готви! Този сладко-смешен филм за наивен, амбициозен гризач на име Реми (очарователно озвучен от Патън Осуалт), който иска да стане велик готвач, е остроумен, умен, леко морален и драматично убедителен. Кой не обича Лингуини (озвучен от Лу Романо), безнадеждното човешко мекотело, контролирано от изключително талантливия Реми? Ще успеят ли те да победят злодея в стил Снежанка – луд по властта кулинарен критик на име Антон Его (Питър О’Тул)? Няма да разваляме забавлението за трима от вас, които все още не знаят финала на това неочаквано възхитително произведение на Pixar.

11. “Книга за джунглата”

Маугли сякаш не може да намери своето място в този свят. В интерпретацията на Дисни на историята на Ръдиард Киплинг този млад сирак се отправя на пътешествие, за да научи повече за своята идентичност, с помощта на животни, които му помагат, докато се пази от Шир Хан.

любими детски филми

12. любими детски филми на дисни – “Търсенето на Немо”

Както повечето деца, Немо може да бъде донякъде непокорен. Баща му го предупреждава да плува наблизо, но той винаги търси независимост. Когато малката рибка изчезва под водата и по пътя си среща голямо бяло дърво на име Брус, той осъзнава, че татко му може би знае едно-две неща, които той не знае! Понякога не е зле да послушаш стария татко.

13. “Бамби”

Завладяваща и емоционална, “Бамби” е историята на един изключително симпатичен елен, който с помощта на семейството и приятелите си в гората става самостоятелен. Да, известната смърт на майката на Бамби все още е сърцераздирателна. Но сцените с Тъмпър, Цветето и Бамби, които се раздвижват, помагат за балансиране на настроението.

любими детски филми

14. любими детски филми на дисни – “Отвътре навън”

С “Отвътре навън” студиото, известно с манипулирането на емоции, прави истински филм за олицетворени емоции. Потапяйки се в съзнанието на едно момиче в тийнейджърска възраст, Pixar предприема нещо, което би могло да бъде безсрамна атака срещу сърдечните струни и излиза със забавно и красиво свидетелство за нещата, които ни правят хора (или в един момент – котки). Не се притеснявайте: да, ще плачете през цялото време, но много от тези сълзи ще дойдат и от смях. 

15. “Малката русалка”

Трудно е да си представим време, в което Дисни се е нуждаел от “възраждане”, но легендарният ренесансов период на компанията започва с тази свободна адаптация на приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Ариел е млада русалка със звездни очи, която сключва фаустовска сделка със зла морска вещица, за да сбъдне мечтата си да се омъжи за човешки принц. Това, което всички помнят, са песните. Дори и да не сте го гледали от ерата на VHS, все още можете да рецитирате “Under the Sea” по памет със 100-процентова точност.

любими детски филми

16. любими детски филми на дисни – “Спящата красавица”

Дали Злодеида е най-страшният злодей на Disney? Филмите с Анджелина Джоли може и да са смекчили малко рогатата кралица, но нейната анимационна колежка си остава върхът сред анимационните злодеи. Тази класика е едно от най-прекрасните ръчно рисувани постижения на анимацията на Дисни.

17. “Дъмбо”

Дъмбо със сигурност е най-ексцентричната част от цирка. Бедното слонче с гигантски уши е обект на много подигравки, което прави работата в цирка още по-изтощителна. Шегата обаче е за всички останали, когато Дъмбо научава, че ушите му позволяват да лети! Очаквайте да пролеете няколко сълзи с този филм.

18. любими детски филми на дисни – “Тайната на Коко”

Подобно на “Отвътре навън”, в “Тайната на Коко” Пиксар флиртува с емоционалната експлоатация. В крайна сметка това е филм за дете, което се свързва със семейните си корени в Страната на мъртвите. Докато преследва отдавна мъртъв музикален идол. И все пак филмът е колоритна, забавна и трогателна история за мексиканската култура и семейното наследство. Допълват го страхотните песни и фантастични зверове на Дисни. Никой филм за смъртта не се е усещал толкова жив.

любими детски филми

19. любими детски филми на дисни – “Лейди и Скитника”

Изискан кокер шпаньол и кученце от грешната страна на пътя се влюбват в този неустоим кучешки романс. Поколения по-късно все още ще си спомняме за класическата сцена с поглъщането на спагети между двете кучета. 

любими детски филми

20. “Моана”

Това океанско приключение поставя в центъра на вниманието младата Моана. Полинезийската принцеса, която отплава на сал (с домашното си пиле с големи очи), за да спаси своя остров от ужасно проклятие. С прекрасните песни на Лин Мануел Миранда и великолепното вокално изпълнение на Скалата в ролята на нахалния полубог, призован да помогне в пътуването ѝ, това е една от най-жизнените съвременни анимации на Дисни, с уникално настроение и образи, които се открояват сред многото други съвременни приказки на компанията. 

#БОНУС – “Принцесата и жабокът”

С тази актуализация на жабешкият принц Дисни прави една последна и една първа стъпка: това е последният ръчно рисуван филм на студиото и първият, в който участва чернокожа принцеса. Но ако оставим настрана стандартите, “Принцесата и жабокът” е страхотна забава, балансираща джаз музиката на Ню Орлийнс. Съдържа вълнуващо приключение по реката, забавни герои и един от най-страшните злодеи, излизали изпод перото на художниците на Дисни. Това е краят на една ера и началото на нова и остава един от най-недооценените филми на Дисни.

любими детски филми

Да си дете, е чудесно, а да отраснеш с тези любими детски филми е истинско богатство. Те са се превърнали в емблеми на не едно или две поколения. А и със сигурност ще останат във времето в оригиналния си варинат, колкото и да се опитват да ги осъвременяват.семейни хотели на каваците

Ако вашето семейство вече се радва на малчуган вкъщи и сега е дошъл моментът да вземете куче, тогава можем да дадем няколко съвета. Прочетете нашата статия по темата – Имаме дете! Какво куче да си вземем?Детски пистолет с капси

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни