Най-популярни компютърни игри за XXI-ви век

Видео и компютърните игри  са едно от най-любимите неща на подраставащите тийнейджъри. А понякога и на мъжете в зряла възраст. За всички любители на заниманията пред монитора ние от “Всички теми” ще ви представим няколко от онези най-популярни компютърни игри през XXI-ви век, които с лекота превзеха домовете на не малка част от населението. Продажбите на някои от тях със сигурност ще ви шокират, но това е една развиваща се индустрия, която не мисли да спира своето развитие.

Най-популярни компютърни игри – Minecraft

Играта е разработена от шведската компания Mojang Studios през 2009 г., а през 2011 г. е адаптирана за компютър, а след това и за всички съществуващи конзоли.  В Minecraft може да строите различни триизмерни блокчета. Основната цел е героите да оцелеят след нападенията на чудовищата, построявайки си подслон. Виртуалният свят постоянно мени деня и нощта. През светлата част от денонощието може да строите и да срещате различни безопасни животни, които да използвате за добив на хранителни продукти. Падне ли нощта започват същинските чудовищни нападения, на които трябва да устоите. Към 2021 г. в сетовен мащаб са продадени 200 милиона копия. Това определено я прави една от тези най-популярни компютърни игри, за които говорим в този материал.

най-популярни компютърни игри

Прочетете също: Любими детски филми на Дисни

World of Warcraft

Тази игра е изключително популярна сред децата на 90-те, по-известна е като WOW. Създадена е през 2004 г. от компанията Blizzard Entertainment и държи рекорда за платформата с най-много абонати – цели 12 милиона към 2011 г. и само 5,6 активни потребители през 2015 г. Красивата графика и разнообразието от роли и активности ѝ отреждат едно от челните места в класацията за най-популярни компютърни игри.

най-популярни компютърни игри

най-популярни компютърни игри – League of Legends

Една от най-популярните игри безспорно е League of legends, съдадена през 2009 г. от американската компания Riot Games. Тя е безплатна мутиплеър фентъзи игра, у нас по-известна като „Лига“. През 2012 г. се превръща в най-играната компютърна платформа по брой часове прекарани в нея. През 2014 г. се играе от общо 67 милиона потребители на месец , 27 милиона на ден и около 8 милиона едновременно в пиковите часове. Зашеметяващо, нали?bebeshori

най-популярни компютърни игри

Counter-Strike

Едва ли има мъже и жени родени през 90-те, които да не са играли на Counter-Strike. Създадената през 1999 г. игра, е една от най-популярните в цял свят. Тя е изкючително тактическа, като главната цел е да изпълните всички свои индивидуални мисии и съвместно с отбора да повалите противника.VetWorld

най-популярни компютърни игри – Defense of the Ancients

По-известна у нас като Dotа, е карта за World of Warcraft 3. Tя е отлично създадена и се нарежда в залата на славата като една от най-добрите карти за игри изобщо. Играта е изключително завладяваща и кара тийнейджърите да прекарват часове наред, играейки я. В това няма нищо лошо, разбира се, стига да илизат навън от време на време.

най-популярни компютърни игри

най-популярни компютърни игри – GTA5

Това е най-голямата екшън игра, разработена от Rockstar Games. Оригиналното изданиe  излиза на пазара през 2013 г. за Xbox360 и Play Station 3. Година по-късно е обновена за XboxOne и Play Station 4. В играта за първи път има трима главни герои, всеки от които със собствена истрия и цели за изпълнение. От 2013 г. съществува и GTA Online, където заедно могат да играят до 30 души. Общият брой на продажбите достигат 130 милиона продадени копия в световен мащаб.

Прочетете също: 5 лесни трика, с които да вдъхнем нов живот на старите мебели

Светът на геймърите е изключително странен и непознат за всеки, който няма особено голям интерес към него. Добре е, обаче от обща култура, да знаем някои от най-популярните игри, защото никога не знам коя ще бъде любимата на децата ни.семейни хотели на каваците

Ако пък имате достатъчно свободно време, което да прекарате заедно с децата си, можем да ви дадем някои добри идеи. Като например: Красиви, но малко познати кътчета в България!

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни