Имаме дете! Какво куче да си вземем?

Децата и домашните любимци си приличат по това, че изикват грижи, внимание и пълнят сърцето ни с любов, много любов. След като нашите малчугани поотраснат, много родители започват да чуват въпроси като „Мамо, кога ще си вземем куче?“ или „Тати, може ли да приютим това кученце?“. Прекрасно е, ако сте взели решение да зарадвате децата си с най-верния домашен любимец, но е добре да помислите на каква порода куче да се спрете спрямо това кои породи са подходящи за съжителство с деца.

Разбира се, чудесно е и да осиновите или приберете изоставено кученце от улицата. Необходимо е да изберете куче, което добре се разбира с деца. То трябва да се чувства комфортно от това да живее в апартамент, тъй като голяма част от семействата живеят в града. В следващите редове ние от „Всички теми“ ще представим няколко породи кучета, които са изключително дружелюбни към децата и ще бъдат един прекрасен нов член на вашето семейство.

 

Прочетете също: Как да възпитаме млад и уверен мъж?

 

Френски булдог

Тези късокосмести мъници са изключително дружелюбни и любвеобилни. Животът в апартамент не е проблем за тях, тъй като лесно се приспособяваткъм тесни пространства.Важно е обаче добре да охлаждате дома си през лятото, тъй като не понасят горещините. Френски булдог – порода, която трудно усвоява команди, но научи ли ги веднъж, ги изпълнява безотказно.

 

Лабрадор

Една от най-предпочитаните породи за семействата с деца е именно Лабрадорът. Той е толкова любвеобилен, че чак прекалява понякога,но знаем децата колко обичат да галят и гушкат кучетата си. Той е лесно податлив към команди и е истински пазител на семейството. Бъдете внимателни в случай, че си вземете Лабрадор докато детето е много малко. Не ги оставяйте да си играят насаме, за да не се наранят взаимно без да искат.

 

Санбернар

Едва ли има дете, което да не е гледало популярната семейна поредица за големия и палав Санбернар Бетовен. Кучетата от тази порода са изключително любвеобилни, игриви и наистина обожават децата. Може да бъдете сигурни, че когато детето е само с кучето си навън, ще бъде напълно защитено. Тази порода е подходяща най-вече за семейства, които живеят в къща, тъй като палавият му нрав е неудържим в апартамент.адвокатска кантора

 

Померан

Малките пухкави кученца са изключително актуални през последните години. Те са сравнително кротки и много обичат децата. Мини размерът им ги прави чудесен избор за семейства, които живеят в малко жилище. Въпреки рунтавата си козина, малкият померан почти не пуска косми и няма да се налага да чистите по няколко пъти на ден у дома.

 

Прочетете също: Магическата връзка между баща и дъщеря

 

Кокер шпаньол

Кокер Шпаньол – едни от най-сладките и предпочитани домашни любимци. Кученцата с меки рунтави уши са изключително игриви, чудесно се разбират с децата и са техни верни пазители. Семейства, които отглеждат Кокер шпаньоли, могат спокойно да ги извеждат и без повод, тъй като те стриктно изпълняват командите на стопаните си.

 

Улична превъзходна

Освен, че ще зарадвате детето си, ще направите един истински подвиг, ако приберете куче от улицата или осиновите от приют. Изоставените животинки се превръщат в едни наистина предани, благодарни и изключително любящи домашни любимци. С подобна постъпка ще дадете и чудесен пример на детето си. Ще го научите да е състрадателно и никога да не изоставя животинките, които ще отглежда в бъдеще.

И все пак породата куче няма абсолютно никакво значение, ако сте готови да му дадете цялата любов и се посъветвате със специалисти как правилно да го въведете в семейството. Детето ви няма да се вълнува от потеклото на животното, а от това че ще има един верен приятел и спътник във всяко приключение.глобалвет

КРАСИВИ, НО МАЛКО ПОЗНАТИ КЪТЧЕТА В БЪЛГАРИЯ!

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни