Модерните цветове в света на модата за 2022 година

Всеки един цвят олицетворява различна емоция. Голяма част от хората виждаме цвета като просто един цвят, но според психологията има много по-голямо значение. Например червеният цвят придава усещане за страст и любов. Синият цвят успокоява, така както морето ни успокоява, когато го съзерцаваме. А пък белият цвят  демонстрира пълната свобода на възможностите и премахване на препятствията. Огледайте се и помислите какво влияние оказват цветовете около вас, какви емоции събуждат.

В света на модата всеки нюанс е от значение. Световните дизайнери обичат да експериментират с комбинации от цветове и да залагат на смели и дръзки модни тенденции, с които целият свят да се съобразява.

 

Прочетете също: Мъжки аксесоари – тези, без които любимият не може

 

Актуалните цветове на 2022 година са изпълнени с ентусиазъм, оптимизъм, яркост, топлота и смелост. Ето и кои цветове ще ни завладяват през цялата година. Не се изненадвайте, ако някои ви се струват твърде ярки или наситени, модата в наши дни обича смелите, за това бъдете смели в изразяването на стила си, отличавайте се от останалите и изразявайте своята личност чрез модата.

Ние от „Всички теми“ сме ви подготвили топ 7 цвята, които ще бъдат модерни през 2022 година и те са:

Първично синьо

Кралското синьо е наситеният нюанс, ще бъде един от главните цветове през следващите няколко месеца. Доказателство за това е колекцията на Лакосте, които заложиха на този цвят в своята колекция за Пролет/Лято 2022.

 

Остър лайм

Цвят салвия беше един от най-търсените цветове през 2021 години, но тази година наистеното зелено с нюанс на лайм ще придава свежест и радост в модните тенденции. Когато използвате този цвят, съчетавайте го само с бели или черни обувки, оставете цвета да бъде вашият акцент.

 

Горещо оранжево

Забравете за кремообразните нюанси. 2022 година е свързана с най-яркият нюанс на оранжевото. Бъдете смели и не се притеснявайте да се облечете в оранжево от главата до петите, а ако желаете може да съчетаете с черни обувки или синя чанта.ресторант на Каваци

 

Цикламено синьо

Знаем какво си мислите и да, това е подобно на кралско синьото, споменато по-рано. Но е различно! Balenciaga, Nina Ricci, Stella McCartney и Rokh показаха по-наситено синьо в своите ревюта за пролет/лято 2022.

 

Лъчисто жълто

Тази тенденция за пролет/лято 2022 перфектно въплъщава идеята за слънчево настроение. Жълтото ще бъде във всичко! През 2021 г. масленият, бледожълт цвят беше шикозен вариант за избор на дрехи, но през 2022 г. всичко ще бъде в класическия, почти неонов слънчев оттенък.

 

Кели Грийн

Цвят, който е наситен, смел, игрив, богат. Той е всичко което искате, за да изразите своята смелост в света на модата. По време на седмицата на модата в Лондон, този цвят завладя подиума.

 

Вери-Пери

Това е синьо-лилав оттенък описан като „смесване на вярността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното“. Това е може би най-определяният цвят за 2022 година.

Освен всички тези цветове, нека ви кажем и някои модни правила в стила на обличане, които ще доминират през тази година.

 

  • Дълбоки деколтета и дрехи с отворен гръб.
  • Дрехите с множество изрязвания на най-неочаквани места.
  • Друго нещо, което се очертава да бъде много популярно, са щампите от миналото.
  • Плътният чорапогащник ще отстъпи мястото си на полупрозрачния в цялото многообразие от цветове и нюанси.
  • Особено популярни ще бъдат дрехи с полупрозрачни материи, дрехи с многоцветни принтове и шарки по тях.

 

Прочетете също: 6 световно признати списания в сферата на модата

 

Всяка една жена сама избира стила и цветовете на дрехите си. Модните колекции за 2022 година съдържат голям брой от цветове и техните нюанси. Използвайте съветите на експертите от модната индустрия и ги съчетайте с вашия стил, за да бъдете различни и забележими, когато се разхождате в града. Експериментирайте и залагайте на любимите си комбинации в различни цветове и се откроявайте от тълпата. Бъдете себе си!ресторант на Каваци

Ако обичате да сте част от модата, тогава може би искате да научите кои са 5-те най-емблематични модни икони на XX век. Това може да направите от нашата статия тук.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни