Топ 5 на най–емблематичните модни икони на XX Век

В бележития XX век са се случили милион събития, които и до ден днешен коментираме. Какво обаче е останало най–емблематично от страна на всички тези събития и хората, оставили следа в тях? Може би голяма заслуга по това време имат моделите.

60-те години на предишния век ще останат в историята на модата като едно десетилетие, изпълнено с ярки цветове. Изчистени силуети, пъстри хипи облекла и много бижута – това e малка част от стила, който модата на ХХ век може да предложи на хората.

Добре е да знаем, че звезди на модния подиум е имало не само днес, но и в миналото. В сегашния XXI век много от моделите са с екстравагантно облекло и визия, която не се възприема лесно. Със сигурност всеки от вас е чувал поне един модел от миналия век. Ако не, продължете да четете следващите редове в статията на “Всички теми“, за да се запознаете с петте най–емблематични модели на XX век.

Прочетете още: Храните афродизиак

МЕРИЛИН МОНРО

Всички сме чували поне веднъж в живота си името на тази зашеметяваща жена! Това е един от най–запомнящите се модели на ХХ век – Мерилин Монро. Личният ѝ живот е възприеман като твъpде cкандален за тогавашното време и тя постоянно е била във фокуса на медиите. Толкова много неща са изписани за Мерилин Монро, че едва ли е останало нещо неразкрито от нейния свят, освен истината за смъртта ѝ, която за всички остава една конспиративна теория. Въпреки всичко обаче, Монро се реди сред най – емблематичните модели на ХХ век, незабравима във времето!

ИДИ СЕДЖУИК

Иди Седжуик ще се запомни в историята като една от най–популярните модни икони на 60-те години, редом с актрисата Бриджит Бардо. Тя е популярна светска личност, модел и актриса. Младо, красиво и богато момиче е била Иди Седжуик. Мъжете определено са си падали по нейната красота. Но зад тази всичко това се крие баща-насилник, семейство с психични заболявания и ескалираща злоупотреба с наркотици. Противно на тежката съдба на Иди, тя успява да се запомни като един достоен за ХХ век модел.

КОКО ШАНЕЛ

Коко Шанел е независима и самостоятелна жена, модна дизайнерка. Единствена, включваща в женската мода мъжки елементи, забележителната французойка е една от най–влиятелните фигури в модата на ХХ век. Oсновала е модната къща „Шанел“. Определяна е като пионер в модата. Стремежът ѝ към изчистените линии както и елементите, заимствани от мъжката мода, отреждат на Коко важно място в развитието на модата и затова ние я помним до днес.

КЕЙТ МОС

С повече от 25-годишна кариера британката е работила с най –известните стилисти и фотографи и е украсявала с лицето си десетки списания. Популярността на младата британка настъпва с ерата на слабите модели-тийнейджъри по онова време. Успехът на Кейт някои обясняват и с факта, че тя изглежда като нормално момиче, което просто изкарва парите си, като показва дрехи и това ѝ харесва. Отличена за „Най–високо платен модел в света“, Кейт Мос е емблематичен и несъмнено красив модел.

ВЕРОНИКА ЛЕЙК

Съвършени черти на лицето и безумно дълбоки сини очи, в които редица мъже се опитват да плуват, но се давят – това е Вероника Лейк. Истински модел за подражание на много жени. За съжаление, рядката ѝ красота не ѝ носи щастие. Както всяко нещо, което има предимства и недостатъци. През годините тя се жени четири пъти. Следват безкрайни проблеми в личния и професионалния ѝ живот и актрисата, модел на двадесети век, умира едва на 50-годишна възраст.

Не само емблематични, но и незабравими ще останат тези модели. Истинска красота, изтънчен стил и аромат създаден от Шанел – това са малка част от характеристиките за уникалните модели на миналия век! Покорявайте с красотата си, мили дами!криптовалута

Прочетете още: Модните акценти, които състаряват жените

Бързо, лесно, вкусно – Топ 5 лесни рецепти за вечеря

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни