6 световно признати списания в сферата модата

Има нещо изключително приятно в това да се излежавате на дивана в неделя и да четете списание. Ритуал, който не може да бъде заменен от нито едно дигитално приложение. Списанията никога не могат да излязат от мода. Повечето от нас винаги се връщат към тези копринено меки страници, за да търсят съвети за модата, начина на живот и рубриките за знаменитости. Издания като Vogue и Cosmopolitan бяха основен източник на информация, преди да се появят инфлуенсърите от Instagram и влогърите от YouTube. В този ред на мисли ние от “Всички теми” сме ви подготвили списък с 6 световно признати списания в сферата модата. Погледнете и ни споделете кое от тях ви е любимо.

Прочетете още: Какво се крие зад успеха на TikTok?

Vogue

Това е безспорно най-известното модно списание, което оглавява всички класации в света. Vogue е публикуван за първи път през 1892 г. като седмичен вестник, който постепенно се превръща в списание за мода. През 1909 г. то е поето от издателството Conde Nast, което се насочва към дамите. Започва да се разраства (въпреки че е унисексуално), като обхваща множество рубрики за жени. Поемането на ръководството на Vogue от Анна Уинтур през 1988 г. е повратна точка в историята на Vogue. Със своите 11 милиона абонати и 23 държави тя продължава да диктува света на модата и нейните тенденции.

Elle

Elle е френско ежеседмично списание, което започва да излиза през 1945 г. и се фокусира върху дамската мода, красота и здраве. На френски език Elle означава „тя“ или „нейният“. Няколко години след първото издание списанието започва кампания с лозунг под наслов „Ако тя чете, тя чете Elle“, който спомага на компанията да се превърне в днешния гигант. В средата на 80-те години на миналия век Elle излиза на международния пазар и днес се издава в 44 държави, фокусирайки съдържанието си върху модата и други интересни теми.

Cosmopolitan

Cosmopolitan стартира като семейно списание в далечната 1886 г., а през 60-те години на миналия век бавно се превръща в списание за начина на живот. През 1965 г. списанието е поето от Хелън Гърли и в списанието започва да се публикува новаторско съдържание. Темите са свързани с модата, секса, връзките, феминизма и още други, които до този момент са смятани за табу. Слогънът на списанието става „Забавен и безстрашен феминизъм” и марката Cosmopolitan започва да се разпространява като горски пожар. Днес се разпространява в световен мащаб- 64 международни издания, публикувани в 35 държави и на 110 езика.pellets bulgaria

InStyle

Независимо дали се нуждаете от съвети за стайлинг, промяна на прическата, избор на начин на живот или моден съвет, InStyle е вашето място. Списанието, което за пръв път излиза от печат през 1994 г., е  за всички, които се интересуват от мода, красота и забавления.

Това е една от малкото редакции, които са еднакво известни както в печатните издания, така и в блоговете. От 2012 г. InStyle разширява своята марка и започва да се разпространява на международно ниво в над 16 държави. През 2018 г. InStyle става първото голямо модно списание, което забранява снимките и рекламите с кожа.

Grazia

Италианското издание за мода и начин на живот е публикувано за първи път  през 1938 г. За разлика от повечето списания, Grazia съчетава по уникален начин модата, начина на живот и изкуството с актуални теми, новини и икономика. Изключителният му подход спечели изтънчени и динамични читатели както в дигиталните, така и в офлайн средите. Изданието се разпространява на 5 континента, има 20 издания и общо 35 милиона читатели. Grazia продължава да представя неизследвани теми и да разплита истории по начин, който не можете да получите другаде.

Marie Claire

През 1937 г. легендата в модната индустрия Евелин Пруво основава списанието, за да изследва неутолимото си любопитство към културата и начина на живот. Тя печели читателите още от самото начало. Още първото издание се продава в над половин милион екземпляра, а второто удвоява този брой. Списанието разказва не само за мода, тенденции, култура и изкуство. То се превръща в изразител на жените, в бързо променящите се времена след Втората световна война. Тя обединява модата и отговорната журналистика и предизвика интереса на хората. Оттогава списанието продължава да се разраства и в момента се разпространява в 35 държави на 24 езика.

Прочетете още: Модни тенденции на 90-те, за които днес не искаме и да чуем

Модни акценти есен-зима 2021/2022

семейни хотели созопол Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни