Образователни карти за деца

Ранните години на детето са изключително важни в много отношения – те формират основата за тяхното бъдещо развитие. Един от най-добрите начини да им помогнем, е чрез образователни карти. Именно тази тема ще разгледаме в статията на “Всички теми“.

Образователните карти за деца са доказан начин за преподаване и обучение на децата по различни теми. По този начин те тъй разчитат на частта от мозъка, която улавя и обработва визуални изображения. Визуалната памет всъщност е най-силната част от човешката памет. Често бебетата започват да се наслаждават и да идентифицират различни звуци и цветове на възраст от 12-18 месеца. Това показва, че детето е в състояние да вземе някои модели и да ги схване.

образователни карти, образователни карти за деца

Медицински е доказано, че 90% от мозъка на детето се развива до 5-годишна възраст. Следователно стимулацията, която се случва в този период от време действа като катализатор за физическото и психическото здраве на детето.

Прочетете също: Най-търсените плюшени играчки

Игрите с образователни карти могат да бъдар различни. Да посочите предмети във вашия дом към снимките показани на картата или да помолите вашия малчуган да посочи предметите или дори да ги намери вместо вас – това създава ниво на интерактивност, което го прави по-скоро игра и дава на детето своята независимост да даде отговора само.

Какви са ползите от игри с образователни карти:

  • Подобряване на когнитивното развитие;
  • Повишаване на осведомеността за света около децата;
  • Подобряване на фините двигателни умения;
  • Стимулиране на мисленето за себе си.

Образователните карти може да не са за всяко дете, тъй като подобно на възрастните, всяко дете е уникално. Във връзка с това няма как да не обърнем внимание и на четирите типа учещи деца. 

образователни карти, образователни карти за деца

Може да не е очевидно в много ранна възраст кой стил на учене вашето дете предпочита най-много, но докато расте, познаването на предпочитания от тях метод на учене може да бъде голямо предимство при избора на кои учебни ресурси ще бъдат най-ефективни, за да му помогнат да процъфтява

  • Визуално – нужда от изображения за обясняване на идеи. Използвайте снимки пред думи.
  • Слухови – децата учат най-добре, когато информацията се изговаря или от възрастен, или като рецитират сами.
  • Четене/записване – предпочитат да виждат записаните неща, обработвайки информацията, като записват бележки.
  • Кинестетично – „практическо“ учене, обработвайте информацията най-добре чрез извършване на действия, чрез практикуване и пресъздаване.
образователни карти, образователни карти за деца

Какви разлики съществуват при картите?

Много зависи от типа карта, но точките по-долу трябва да се имат предвид, когато правите покупката си:

Размер – твърде малък, детето може да загуби интерес;

Цвят – твърде скучен, може да загуби интерес;

Интерактивност – могат ли образователните карти да се използват по интерактивен начин;

Издръжливост – твърде крехки ли са, за да могат лесно да се повредят.

Кави образователни карти са подходящи за едно дете?

Това зависи от възрастта на вашето дете и към какви етапи работи, както и от какво започва да проявява интерес. Силно вярваме, че ученето в ранен етап трябва да се ръководи от детето. Ако детето ви проявява интерес към определена област на обучение, тогава определено насърчавайте тази област.

Прочетете също: Семейна почивка – Топ 10 дестинации в България

Направете ученето забавно за тях! Жизненоважно е да добавите реквизит, за да им помогнете да разберат и да получат повече знания в тази област. Децата обичат да вкусват, държат, хващат, дърпат, докосват всичко около себе си. Това е чудесен начин да ги накарате да учат, като включвате неща, които обичат да правят ежедневно. Когато избирате играчки, книги, ресурси за вашето дете, винаги помнете, че крайната цел трябва да бъде детето ви да взаимодейства с играчките, книгата или дейността и най-важното е то да е щастливо и да се забавлява.

Провокирайте разговор, за да разрешите техните трудности в ученето и съответно формулирайте решения за насърчаване на стойността на ученето.

Най-добрата част от ученето чрез образователни карти е, че този процес на обучение може да се осъществи по всяко време на деня. Човек не трябва да поставя детето си в някакъв формат, по-скоро може да го направи между игровата сесия като част от самата игра. Може да ви звучи много просто, но е много ефективен инструмент за паметта на вашето дете.бизнес консултации

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни