Топ 10 дестинации в България за семейна почивка

Почивките с деца винаги са незабравим спомен, както за родителите, така и за децата. Независимо на каква възраст са децата, те с нетърпение попиват всичко ново и гледат на света с широко отворени очи, непрекъснато разширявайки кръгозора си. Именно за това една семейна почивка винаги оставя следа в живота на нас и нашето семейство.

Прекрасно е да подариш на едно дете цял калейдоскоп от нови преживявания, наслаждавайки се на интересно пътешествие и забавни приключения с него. Това може да се случи, ако организирате комфортна, светла и запомняща се семейна ваканция.

 

Прочетете също: Красиви, но малко познати кътчета в България!

 

Семейната почивка  ще се хареса както на децата, така и на родителите, ако се проведе на място, където всичко е предназначено за вълнуващо и лесно забавление. Ние от “Всички теми” предлагаме дестинациите за семейни почивки, които ще ви откъснат от света, дори за малко.

Семейна почивка в Еко селище Омая

Ако Ви се иска да съпреживеете детството си заедно с Вашите деца, то стягайте куфарите и се отправете към гоцеделчевската  котловина и по-точно към с. Гайтаниново. Еко селище Омая – място, където планината и езерото се сливат в едно. Където потайни горски същества ще Ви посрещнат в своите седем чудати къщички и ще Ви предложат спокойствие и уют. Тук в Омая ще намерите Вашето райско място. Ще се откъснете от реалността и ще споделите дните със семейството си, които ще запаметите в незабравими спомени.

семейна почивка

 

Златен парк – Луковит

Малък парк недалеч от София, който Ви очаква, за да Ви срещне с каменната фея от приказките, малките плаващи къщички, езерото с водните лилии и дивите патици, зоркия поглед на огромното насекомо, пазещо езерото и това не е всичко. Място, създадено, за да доставя радост на своите посетители, да ги направи част от природата. Може да се разходите по язовира с малка плаваща къщичка. А защо да не се разходите с лодка, като стигнете до ръба на язовирната стена? Място, излъчващо хармония и свобода.

семейна почивка

 

Долна баня – Ферма за щрауси – Идеална дестинация за семейна почивка

Ако искате да подарите на Вас и Вашите деца усмивки, емоции и щастие, то не се колебайте, а посетете фермата за щрауси – „Щраусово забавление“. Тук ще може да нахраните щраусите, да се снимате с тях, да ги погалите. На обяд може да хапнете и някое щраусово изкушение. Да си вземете за спомен щраусов сувенир, да научите любопитни факти за тези птици.

семейна почивка

 

Семейна почивка във Вършец

Районът около Вършец е много интересен и може спокойно да съчетаете природа и минерална вода. От градския парк започва еко пътека, която ще Ви отведе до красив водопад – Райски кът. Пътеката дава възможност за около тридесет минути да подишате чист въздух, да починете на две обширни поляни, които дават възможност за горски пикник и игра за децата. Когато стигнете до водопада – малка двустепенна каскада – ще видите, че това е чудно местенце, където децата могат да поиграят на воля сред природата. След като се върнете от разходката в планината, може да се забавлявате всички заедно в някой от СПА хотелите в града.VetWorld

семейна почивка

 

Зоокът Алис – с. Лесковец

Минизоологическа градина, намираща се недалеч от гр. Перник, която дава възможност на своите посетители свободно да се движат сред животните за разлика от истинските зоологически градини. Голямата атракция тук са няколко дружелюбни алпаки, които позволяват да се хранят от посетителите и са големи фенове на селфитата. Много са фотогенични и умеят да позират за снимки. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Св. Никола.

семейна почивка

 

Фабрика за храна и танци, Равнища

Хижа в Родопите, превърнала се в специално място за семейства с деца. Намира се на 27 км. от Пловдив. Предлага разнообразни забавления на открито за децата, както и някои глезотии за мама и татко.

семейна почивка

 

Семейна почивка в Копривщица

Ако Вашите деца са по-големи и искате да внесете образователен елемент в част от Вашата семейна почивка, то Копривщица е най-подходящата дестинация. Ще останете впечатлени завинаги от пъстротата на нейните цветни и писани къщи. Както и към поддържаните цветни дворове към тях. Тук може да предложите на децата си открит урок по история, свързан с предосвобожденска България.

 

Велинград

Какво по-хубаво място да изкарате Вашата семейна почивка от СПА столицата на Балканите? Децата Ви ще се забавляват в многобройните закрити и открити минерални басейни, докато вие релаксирате с половинката си. А след това заедно ще се разхождате в добре озеленените и поддържани паркове в града.

семейна почивка

 

Семейна почивка в Сандански

Дестинация, която дава възможност за забавление на децата и релаксиращи изживявания на родителите. Тук минералната вода е в изобилие, а градският парк е една малка ботаническа градина.ресторант на Каваци

Една от основните забележителности на Сандански е неговата минерална вода. Градът е известен със своите термални извори, за които се твърди, че имат лечебни свойства и се използват за лечение на различни заболявания. В града има няколко спа и уелнес центъра, които предлагат редица процедури и терапии, базирани на минералната вода.

Сандански е популярна дестинация и за дейности на открито. Близката Пирин планина предлага туристически маршрути, ски и други зимни спортове. Посетителите могат да разгледат и близкия Мелник – живописен град, известен с производството на вино и традиционната българска архитектура.

 

Замъка, с. Равадиново

Една дестинация, намираща все по-голяма популярност в последните години, поради магическото си въздействие. Като излязъл от приказка, замъкът дава възможност родители и деца заедно да се впуснат в незабравимо приключение, да се потопят във вълшебния свят на детските приказки.картина с мъх

 

Прочетете още от блога на “Всички теми“:

Мистиката около пещера Дяволското гърло

Най-добрите места за снимки в Instagram! Топ 10 на локациите в София

Животът на село – Предимства и недостатъци

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни