Ползите от провеждането на тиймбилдинг

Провеждането на тиймбилдинг укрепва и подпомага фирмената култура. Освен това те осигурят голямо разнообразие от ползи за организацията. Вероятно вече знаете, че дейностите, провеждани по време на тиймбилдинг създават по-силна връзка между служителите, подобрява комуникацията в екипа и насърчава сътрудничеството.

Но какво ще кажете за някои от другите, по-малко известни предимства, които не се обсъждат толкова много? Ето 6 скрити ползи от провеждането на тиймбилдинг, които носят стойност за фирмената културата на компанията. 

#1 Развиват креативността – Провеждането на тиймбилдинг 

Ползите от провеждането на тиймбилдинг

Понякога служителите могат да изпаднат в рутина, извършвайки служебните си задължения. Това не винаги е лошо, тъй като това на практика е начинът, по който се върши работата. 

Въпреки това, една нова перспектива може да добави поглед върху предизвикателствата в офиса. Извеждането на екипа от обичайната им работна среда, за да се преодолеят неработните предизвикателства. Може да насърчи творческото решаване на проблеми, когато се върнат в офиса.

#2 Развиват положителни взаимоотношенията между ръководство и служители

Ползите от провеждането на тиймбилдинг

Дори най-добрите мениджъри понякога могат да бъдат плашещи за служителите. Това чувство може да накара служителите да се поколебаят да се обърнат. За да обсъдят проблемите на работния процес, новите идеи и желанията за кариера. Всъщност половината от служителите съобщават, че не говорят редовно за притесненията. 

Наличието на добри взаимоотношения с ръководството може да увеличи удовлетвореността на служителите, производителността и да намали текучеството, като даде тласък на компанията. Всичко това може да се постигне чрез провеждането на тиймбилдинги и участието на мениджърите в игрите наравно с останалите човешки ресурси, заети във фирмата. 

#3 Идентифицира лидерите – Провеждането на тиймбилдинг

Още една полза от провеждането на тиймбилдинг е, че дава възможност на тези извън мениджърския екип да поемат лидерска роля, насочвайки групата си към успешното завършване на упражнение за изграждане на екип.

Това е една добра предпоставка за ръководството да наблюдава лидерските умения извън офисната среда и да идентифицира потенциални бъдещи кандидати за лидерство. Ще забележите кои служители поемат планиране и тактически роли и кои са най-окуражаващи за другите членове на екипа, и двете страхотни качества на бъдещите лидери.

#4 Разкриват скрити таланти – Провеждането на тиймбилдинг

Ползите от провеждането на тиймбилдинг

Понякога в шума и суматохата на работа не научавате много за служителите си. Често има скрити таланти, които се разкриват при провеждането на тиймбилдинги. Тези събития са могат да бъдат ценни за компанията и дори напредък в кариерата. 

Служителите, които използват силните си страни на работа всеки ден, са с 8% по-продуктивни и с 15% по-малко вероятно да напуснат работа. Запознаването с повече за вашите служители по време на дейности за сближаване в екип може да ви помогне да разкриете техните скрити таланти и да се възползвате от силните им страни.

#5 Всеки е победител

Ползите от провеждането на тиймбилдинг

Дейностите по времена тиймбилдинга  предоставят възможност на всеки да се забавлява и да бъде успешен. Още едно качество, което носи полза, а именно – разпознаването на постиженията извън работните параметри.

По този начин може да се даде тласък на самочувствието на служителите, които може да изпитват затруднения в офиса. Когато целият екип има възможност да се забавлява и да блесне, всеки се чувства като победител!

#6 Увеличава положителната енергия

Вашата фирмена култура вероятно се върти около енергията в офиса. Когато служителите се върне от забавни изживявания на тиймбилдинга, много е вероятно енергията в офиса да се промени. Това същевременно ще вдъхне ентусиазъм на фирмената култура. 

Най-добре е екипът да има напомняне за събитието, като например тениска, която да носите в ежедневните петъци. Спомените от тиймбилдинг събития могат да послужат като страхотен спомен от забавлението и положителната енергия, които са създали като екип, и да помогнат за поддържането на тази атмосфера да се връща обратно в офиса.

Когато вашият опит в изграждането на екип помага за популяризирането на силна фирмена култура, всички печелят! Докато дейностите за изграждане на екип са известни с общото си положително въздействие върху фирмената култура, тези специфични (и по-малко известни) ползи осигуряват силен аргумент за осезаемата стойност на приоритизирането на дейностите за изграждане на екип.


Препоръчваме ви още:

Ашваганда – Билката, която полага огромни грижи за цялото тяло

Задгробният живот на древните цивилизации – Интересни факти

Най-малките държави в света – Интересни факти

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни