Ретрограден Меркурий – Какво да очакваме?

Меркурий – планетата на комуникацията, технологиите, информацията, идеите, мисълта и пътуванията започва своето ретроградно движение на 14.01.2022 и ще продължи до 04.02.2022.

Ето и няколко съвета какво не трябва да правите по време не ретрограден Меркурий:

  • Не предприемайте пътувания, освен ако не са крайно наложителни. Ако това се случи, имайте предвид, че много независещи от вас ситуации могат да възникнат.
  • Не подписвайте договори и споразумения. Съветваме ви, ако имате възможност да изчакате до 05.02.2022, когато планетата ще се върне към своя нормален ход на движение. Ако подпишете договор по време не ретрограден Меркурий, четете много внимателно какво пише в документите. Ако става въпрос за започване на нова работа, може би няма да бъде дългосрочна.
  • Ако водите преговори, кандидатсвате за нова работа или имате важни срещи, то тогава бъдете изключително внимателни как се изразявате и какво говорите. Меркурий отговаря за речта и много често, когато е ретрограден, хората приемат думите по погрешен начин. Мислете повече преди да изразявате мнение или обмисляйте по-внимателно идеите, които предлагате.
  • Възможно е да имате проблеми с техника и автомобили. Това е периодът, през който шансовете за повреждане на техника са най-големи. Закупуването на нова техника или превозни средства също не е препоръчително през този период.

Ретроградното движение на Меркурий оказва влияние най-много на зодиите, които управлява, а именно Близнаци и Дева. Първият ретрограден период за 2022  започва в знака на Водолей и преминава в знака на Козирог. Хората с асцендент или луна във Водолей и Козирог ще усетят най-силно енергията на ретроградното движение.

Ето и как ще бъдат засегнати представителите на всички 12 зодиакални знаци:

Овен

Възможно е много ваши приятели, които не сте виждали от дълго време, да се появят. Обмисляйте внимателно всичко свързано с вашите планове. Обърнете повече внимание на интернет комуникацията, по какъв начин можете да реализирате мечтите си чрез иновативни идеи. Реорганизирайте действията си внимателно, за да подобрите възможностите за реализиране на вашите мечти.

 

Телец

Ретроградният Меркурий ще засегне вашата кариера. Вероятно може да помислите за професия, която преди време сте искали да имате, но не сте успели да реализирате. През този период е възможно да обмисляте с какво искате да се занимавате, накъде да се насочите. За някои представители на зодия Телец е благоприятен период да започнат организиране на сватба, но не и да сключват брак през следващите 20 дни.

 

Близнаци

Всички задачи, които са свързани с чужбина, международна комуникация, пътувания, могат да бъдат забавени или възпрепятствани. Отложете важните дела след края на ретроградния период. Ако пътуванията в чужбина са належащи през този период, бъдете много внимателни. Добър шанс да се явите повторно на изпит, който не сте взели успешно от първия път.

 

Рак

Обърнете внимание на финансите си, анализирайте какво може да се подобри. Ако някой ви дължи пари от доста време, има вероятност през този период да ви ги върне. За представителите на женския пол не е подходящо за ин витро процедури. Подходящ период за планиране на брак, но не и сключване.

 

Лъв

През следващите 3 седмици бъдете внимателни в партньорските и бизнес отношения. Възможно е да има неразбирателство и конфликти. Не е добър период за сключване на бизнес сделки или брак. Не започвайте съдебни дела или нови начинания. Хора, с които имате стари конфликти, могат да се появят отново в живота ви. Обърнете внимание на здравословното си състояние.

 

Дева

Подходящ период за ремонт в дома или, ако вече е започнат, да се довърши. Благоприятен период за провеждане на медицински изследвания, но не и подлагане на операции. Ако планирате операции, отложете ги след 04.02.2022г. Всичко свързано с вашето здраве ще бъде на преден план. Ако от дълго време отлагате, сега е моментът да започнете здравословен начин на хранене или да спортувате.

 

Везни

Меркурий ще засегне вашите любовни взаимоотношения и творчеството. Много вероятно е в живота ви да се появи човек, към когото сте имали чувства в миналото или да си спомняте за минали любовни преживявания. Подходящо време е да започнете да се занимавате с хоби, което сте забравили и е останало на заден план.

 

Скорпион

Подходящ период за връщане към дома, да прекарате повече време със семейството си, да обновите дома си. Бъдете внимателни, ако желаете да закупите недвижимо имущество, не прибързвайте със сключване на сделки за покупката.

 

Стрелец

Всичко свързано с търсене на информация, издаване на документи, комуникация и техники, има вероятност да ви създадете проблеми. Бъдете много внимателни през този период. Може да довършите започнати курсове, които сте отлагали във времето или да се явите на изпити.  Ако имате планирани пътувания, бъдете много внимателни.

 

Козирог

През този период обърнете внимание на себе си, на вашата същност. Помислите как се грижите за себе си, по какъв начин искате хората около вас да ви виждат. Също така подходящ период да помислите за вашите финанси, дали сте достатъчно оценени на работното място и какво може да се промени за по-добро.

 

Водолей

Преразгледайте отношенията, които имате към хората около себе си. Бъдете откровени със себе си, помислете какво не ви харесва във връзките ви с хората около вас и се опитайте да промените това. Меркурий ще ви накара да направите анализ и преоценка на всички стари неща. Възможни са и появи на стари партньори. Обмисляйте всичко много внимателно.

 

Риби

Възможно е да се осъществи пътуване до познато за вас място, което е било отлагано от доста време. Ако обаче сега в този период искате да пътувате до ново място, най-вероятно няма да е възможно да отидете поради проблеми с документи или забавяне на полети, отлагания и промени. Подходящ период да се освободите от нещо, което много ви тежи в емоционален аспект.

обяви за работа

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни