Модни тенденции на 90-те, за които днес не искаме и да чуем

Случвало ли ви се е да гледате свои стари снимки и да се чудите как изобщо сте се показвали пред хора с тази прическа, дрехи или грим? През вековете модата е променяна многократно като все пак са се запазили няколко вечни класики. Добри примери са малката черна рокля, дантелата, сакото, дългото палто и комбинацията от червено червило с очна линия. За наша голяма радост, обаче някои модни тенденции, които следвахме през 90-те години, все още не са се завърнали и се надяваме никога. Наистина никога да не се завърнат.

Шалварите

Тези увиснали безформени панталони бяха същински хит през последното десетилетие на миналия век. Рапърът MC Hammer се погрижи носенето на шалвари да се превърне в трайна модна тенденция. Редица популярни дами от шоубизнеса също залагаха на този тип панталони. Реално те лишаваха тялото от женственост и елегантен силует.

Прочетете също: Как да създадем капсулен гардероб?

Силиконовите презрамки

Ако сте жена родена през 90-те, е почти невъзможно никога да не сте заменяли обикновените презрамки на сутиена си със силиконови. Тази тенденция беше толкова актуална, че дори холивудски звезди я следваха. Целта на прозрачните презрамки беше да изглеждаме така сякаш нямаме такива. Вместо ефект обаче определено се постигаше дефект на цялостната визия. Те определено бяха всичко друго, но не и невидими. Далеч по-добре е да оставим стандартните или пък да подберем сутиен без презрамки вместо да изглеждаме смешно. Е, така мислим сега през 2021 г., но преди 20 г. се смятахме за много хитри модни изобретатели.винетки бг валидност

Подплънките за рамене

Днес можем да си купим бельо с подплънки за задните части, но през 90-те бяхме далеч по-обрани като ги поставяхме в зоната на рамене. Те бяха в нашите сака, палта, ризи, рокли и дори блузи за ежедневието. Придаваха известна строгост на визията. Също така ни караха да изглеждаме несъразмерни и не до там женствени. Днес всички мислим и знаем, че широките рамене са автентични за мъжкото телосложение. Дамите се радваме на по-фина физика. Днес все още могат да се намерят такъв тип дрехи, но определено не са хит.

Изрусени кичури за  мъжете

Днес мъжете са свободни да носят изключително нестандартни прически. През 90-те обаче актуално бе да носят косата си вдигната тип „бодлички“ с боядисани в русо краища. Тази тенденция беше въведена от популярните момчешки банди, по които всички момичета бяха полудели. В нашата консервативна родина често можехме да забележим млади мъже с изрусени коси. Честно казано по-добре, че модата вече отмина.

модни тенденции

Кърпите за глава

Запазената марка на рапърите и техните почитатели бяха триъгълните кърпи за глава. Продаваха се в различни разноцветни щампи с имената или ликовете на любими популярни личности. Днес рядко можем да видим момчета с подобен аксесоар, но той със сигурност присъства в стайлинга на професионалните  хип-хоп танцьори.

Шапките идиотки

Няма как да отречем, че с тези шапки изглеждахме наистина нелепо и сме благодарни, че времето им отмина. Днес подобни модели се предлагат само за деца, но на тях им стоят наистина сладурско.конкурентно право

Прочетете също: Актуално модни тенденции за 2021г.

Широките смъкнати дънки

Още една модна тенденция добила популярност благодарение на рапърите. Размъкнатите дънки, от които се подаваха боксерките на момчетата определено вече не се радват на много почитатели. Днес по-голямата част от дамите предпочитат мъжа до тях да изглежда спретнат вместо размъкнат.

модни тенденции

Модата е изключително абстрактно понятие и със сигурност, това което е модерно днес ще ни се струва абсурдно след години, което е повече от нормално.

Ние от “Всички теми” се стараем да доставяме любопитна и интересна информация за нашите читатели. Пример за това може да бъде материалът ни за Модните правила на кралското семейство!

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни