Модните акценти, които състаряват жените

Не е ли едно от най–важните неща за една дама да изглежда и да се чувства добре в кожата си? Не иска ли всяка жена да се вижда красива и неповторима като никоя друга? Отговорът е, че иска. Тогава защо в модните навици присъстват акценти, които ни състаряват? В днешната статия на „Всички теми“ ще ви разкрием модните акценти, които състаряват жените и се надяваме да не правите грешката да ги използвате в ежедневието си. Понякога се полагат усилия, за да чувстваме, че изглеждаме добре, но някои от тях със сигурност могат да имат обратния ефект.

Прочетете още: 10 полезни храни за студените месеци

ОГРОМНА ДАМСКА ЧАНТА

На първо място поставяме акцента на огромната дамска чанта и по-точно тази, в която може да приберете всевъзможни неща. Гигантската чанта бързо превръща модерното момиче във възрастна дама, която е изостанала от тенденциите. Когато една жена грабне такава чанта, това я състарява. Да, разбираме, че много жени обожават да сложат всичко на едно място и да тръгнат колкото се може по-бързо, но така се състарявате, момичета! Обикновено една чанта среден размер е напълно достатъчна, за да побере всичко необходимо за една дама. Освен това е далеч по-елегантното решение.

ПУЛОВЕРИ С ОГРОМНА ЯКА

Изключително състаряващ акцент е огромната яка, която много жени обичат да носят през студените месеци. Прекалено обемистите яки дават вид на незаинтересованост върху вида ни. Освен това нарушават пропорциите и крият линията на челюстта и шията. Покажете вратовете си, мили дами! Не се притеснявайте, вие сте красиви! Младостта е въпрос на усещане, залагайте на блузи с по–малка яка или без и ги носете с гордо вдигната глава.

ТЪНКИ ВЕЖДИ

За никого не е тайна, че много от жените се харесват с тънки татуирани вежди. Това е хубаво, но този акцент ви състарява. Веждите са рамка на очите, а те губят своята изразителност при тънки изрисувани такива. Ако все пак желаете да ги оформите с перманентен грим, редно е да се стремите към максимално естествена визия. Микроблейдингът е технология, която още се развива и съвременните методи дават тази възможност. Всички знаем, че за да изглежда и да се чувства красиво една жена трябва да се облича и харесва такава, каквато е. Естественото винаги е красиво!

МАСИВНИ БИЖУТА

Да, бижутата са красиви и карат една жена да се чувства женствено, но огромните пръстени със скъпоценни камъни не са най–подмладяващият акцент за една дама. Изглежда все едно сме се върнали във времето на кралете и показваме надмощия. В днешни дни тези бижута състаряват и ни дават вид на малко повече години, отколкото всъщност имаме навършени. Бъдете предприемчиви с бижутата!

НЕПОДХОДЯЩ ГРИМ

На последно място в класацията ни, но не и по важност, е акцентът с неподходящия грим, който някои жени имат навика да слагат. Гримът е любим за жените, той е най–приятната разкрасителна магия в ежедневието на една дама. Вероятно е всеки от нас да познава поне една дама, носеща неподходящ грим. Безспорно това прави впечатление на всички. Доста от дамите не избират правилно фон дьо тена си или цвета на червилото. Разбира се, никой не казва да не се гримираме, но нека го правим с подходящите за нас продукти. А ето и основните акценти в грима, които състаряват:

  • Червила в перлени цветове или прекалено тъмни
  • Фон дьо тен с матов ефект
  • Изразен контур на устните
  • Прекалено много спирала, особено на долните мигли
  • Тъмен руж на скулите

Искрено се надяваме тези модни насоки да са в полза на всяка една от вас в стремежа си към една добра ежедневна визия. Насладете се на естествените си качества и не позволявайте на модни акценти като изброените да прикрият красотата ви!

Прочетете още: Гладолечение – защо и кога се прилага?

Вече знаете какво облекло да не носите и какъв грим да избягвате. Прочете тук нашите съвети кои са дрехите, които задължително следва да присъстват във вашия гардероб.криптовалута

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни