10 растения, които помагат за по-ефикасен сън

Всичко се влияе от вашия сън. Колко добре спят хората може да определи тяхното умствено, емоционално и физическо представяне.

Това ще повлияе на енергията ви през целия ден, на уменията ви за критично мислене и вземане на решения. Както и на способността ви да ставате рано и – да свършите нещата.

Липсата на сън може да доведе до намалена мотивация и продуктивност, летаргия и лошо здраве. В много случаи това е свързано с безпокойство и стрес. Докато в други е свързано със здравословни проблеми или околната среда.

Но каквото и да е, има средства, които можете да използвате за борба с безсънието и за добър сън. Колкото и глупаво и невероятно да звучи, нещо толкова просто като растение може да направи всичко различно за вас.

В тази статия ще намерите списък с топ 10 уникални растения, които помагат на хората да разрешат проблемите си със съня.

Лавандула | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Това е едно от най-популярните растения в света, но в допълнение към прекрасната си миризма, то носи и ползи за здравето. Известно е, че лавандулата предизвиква сън и намалява тревожността.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Жасмин

Жасминът също действа, като намалява тревожността ви, но също така е известно, че подобрява настроението и отношението на хората, след като станат. Може и да не е било толкова популярно в миналото, но интересът със сигурност нараства в момента.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Змийско растение | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Известно още като „езикът на свекървата“, това растение се смята за естествен пречиствател. През нощта цветето ще излъчва кислород и ще подобри съня ви. Като същевременно премахва бензен, формалдехид, толуен, ас-ксилол и други вредни химикали.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Алое вера

Всички обичаме и използваме алое вера за различни цели. Има толкова много терапевтични и разкрасителни ползи, че е може би едно от най-използваните растения там. Също като змийското растение, това растение отделя кислород през нощта, което в замяна подобрява качеството на въздуха във вашия дом.

В допълнение към това предимство. Можете да използвате гела от растението Алое Вера за много други цели, като лечение на изгаряния и суха кожа и дори ухапвания от насекоми.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Гардения | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Ако видът на това цвете не ви е убедил, предимствата, които идват с него, със сигурност ще го направят. Големите и бели цветя, които идват под формата на много. Много листенца на рози, както и тъмнозелените, лъскави листа – всичко това прави Gardenia прекрасно произведение на изкуството за вашата спалня.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Не говорим за снимка на гардения. Всъщност цветето има също толкова грандиозен аромат, колкото изглежда. Ще придаде на вашата спалня прекрасна миризма, за да можете да се насладите на нощите си там.

Мирна лилия

Мирната лилия е едно от най-популярните и силно препоръчвани дървета за използване на закрито за почистване на въздуха, дори от учените на НАСА.

Те всъщност са открили, че билката може да намали замърсителите във въздуха на закрито. Най-добрата част е – ще цъфти дори и да не го държите на силна светлина. Неговите бели цветя ще останат постоянни с достатъчно светлина, което го прави идеалният избор за спални с по-малки прозорци.

растения, които помагат за по-ефикасен сън

Валериана | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Растението валериана ще изглежда красиво във вашата спалня благодарение на малките си розови и бели цветя. Освен сладкия аромат, растенията валериана са били използвани от векове, за да помогнат при проблеми със съня, включително безсъние.

растения, които помагат за по-ефикасен сън


Доказано е, че вдишването на аромата на корен от валериана предизвиква сън и подобрява качеството на съня. Добавете няколко листенца към ваната си или не забравяйте да подушите, преди да легнете в леглото. Тези растения се нуждаят от около шест часа слънце на ден, така че ги дръжте на слънчев перваз.

Златен Потос | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Известно още като „дяволски бръшлян“, това растение има мраморни сърцевидни листа. Това растение е и превъзходен пречиствател на въздуха.

растения, които помагат за по-ефикасен сън


Поради начина, по който расте, това растение изглежда най-добре. Когато е поставено във висяща кошница – зашеметяваща дизайнерска характеристика във вашата спалня. Която е страхотна, за да предпазите малки деца или домашни любимци. 

Растение паяк

Те са много популярен избор с причина; те са супер лесни за грижи и са страхотни в производството на нови растения! Паяковите растения се нуждаят от умерена, непряка слънчева светлина и от време на време поливане, така че лесно се поддържат живи.


Проучване показа, че грижата за стайни растения може да намали кръвното налягане и да ви помогне да се почувствате успокоени, което го прави перфектната дейност за подобряване на вашето психично здраве и насърчаване на добрия сън.

 Нефритено растение | растения, които помагат за по-ефикасен сън

Прилагането на Фън Шуй във вашата спалня може да помогне за подобряване на Чи (енергията) на стаята и да я направи по-добра среда за сън и релаксация.


Растенията са важна част от Фън Шуй, тъй като носят живот и привличат късмет. Нефритеното растение е отлично растение за спалня, тъй като представлява богатство, просперитет и приятелство.

Като цяло, нефритовите растения все още са чудесно допълнение към вашата спалня, тъй като помагат за намаляване на въглеродния диоксид през нощта и повишават влажността за по-добър нощен сън


Препоръчваме ви още:

Топ 5 билки, които можем да отглеждаме у дома

Баба знае най-добре – Домашни рецепти против кашлица

Полезните свойства на липата

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни