Елементи в Астрологията

Западната астрология разделя 12-те зодиакални знака на четирите елемента, които съществуват в нашия естествен свят: огън, земя, въздух и вода. Те са свързани със специфични личностни черти и тенденции. В тази статия на “Всички теми” ще обърнем внимание на четирите елемента, които “събират” в себе си 12-те зодиакални знака. 

Огън

Елементът Огън се свързва със знаците Овен, Лъв и Стрелец, а също така управлява първи, пети и девети дом. Те са ентусиазирани и понякога имат големи очаквания от живота. Точно като огън, който е оставен без грижи, огнените знаци могат да изгорят, ако са извън контрол – така че е най-добре да се грижите за тази жарава.

Огненият знак също е индикатор за креативност. Този елемент се проявява по творчески и уникални начини, а тези в неговия блясък са изключително смели и живи по характер. Тези, които са повлияни от огнен знак, са самодостатъчни, спонтанни и притежават огромен хъс за живота.

Също така огнените знаци са доста пламенни в играта на любовта. Да, това са най-секси знаците на зодиака. За тяхна чест тези, които биват докоснати от Огъня, често са вдъхновение за другите, със сигурност заради придържането си към солидни морални и религиозни идеали. Ако има обратна страна на елемента на огъня, може да се окаже, че онези, които носят неговата воля, могат да бъдат прекалено строги в постигането на своя път. Дори ги наречете шефове. Тези хора могат да се налагат доста силно. Егоизмът и свръхразвитото его също могат да се разглеждат като част от сенчестата страна на огнения индивид.

Огнените знаци са силни, самоуверени, креативни и забавни. Въпреки това, когато станат твърде горещи за докосване, може би е добра идея да се отдръпнете!

Земя

Елементът земя се свързва със знаците Телец, Дева и Козирог, а също така управлява втори, шести и седми дом. Всички земни метафори са подходящи тук: солта на земята, краката здраво стъпили на земята и т.н. Онези, повлияни от земен знак в хороскопа си, са практични, заземени и надеждни. Тези хора не поемат големи рискове; по-скоро предпочитат сигурните неща.

Точно както елементите се считат за градивни елементи в природата, земните знаци са строителите на зодиака. За тези знаци сътворението е осезаемо предложение. Независимо дали става дума за изграждане на работни места или дом, или създаване на удобни стаи в този дом чрез придобиване на притежания, земните знаци са свързани с това. Тези, които са повлияни от този елемент, се чувстват най-добре след като са натрупали голям брой светски притежания. Рискът присъщ за земните зодии е, че могат да станат алчни и твърде големи материалисти. Елементът на земята също придава чувство за дълг, отговорност и надеждност на хората в неговата сфера. Това са хората, на които можете да разчитате, че ще бъдат там, когато имате нужда от тях. Те ценят добрата храна и хубавото вино по-добре от всеки друг.

Логичният ум на земния знак винаги се оценява високо. 

Земните знаци са надеждни, практични и консервативни, но доста материалистични. Те са стъпили здраво с крака на земята, но очите им са насочени към наградата.

Въздух

Елементът Въздух се свързва със знаците Близнаци, Везни и Водолей. Той също така управлява трети, седми и единадесети дом. Въздушните хора са умни мислители и се справят добре с абстрактните разсъждения. Те обичат да анализират, синтезират и изследват. 

Въздушните знаци са изключително комуникативни. Те са бдителни, любопитни и проницателни. Светът, видян от въздушен знак, ще бъде интересен, както ще покаже техният анализ и последващо обяснение. Тези, които са повлияни от Въздуха, са изобретателни и умни. Те виждат всички страни на уравнението и са в състояние да намерят най-доброто решение. Балансът е важен за тези ефирни хора.

Въпреки че тези хора често са спокойни и събрани, те могат да изстинат, ако равновесието им е нарушено. 

Друг плюс на въздушните знаци е, че са склонни да помагат на другите. Те са обективни, кооперативни и наистина искат да помогнат за по-добър свят. С тези хора няма предразсъдъци – просто ярък и лъскав идеализъм, който може да постигне много.

Въздушните знаци са комуникативни, интелектуални, умни и справедливи. Те могат да бъдат горещи или студени, така че се пазете от тяхното студено течение!

Вода

Елементът вода се свързва със знаците Рак, Скорпион и Риби, а също така управлява четвърти, осми и дванадесети дом. Воднистите описания са подходящи за този елемент: течен, течащ, колеблив. Тези термини могат лесно да се прилагат към емоциите на индивида – сферата, където водата оказва най-мощно влияние.

Водните знаци са интуитивни и чувствителни и се чувстват по-интензивно от останалите. Те са емоционални, подхранващи и като река текат дълбоко. За тези хора е важно как се чувстват. Те базират действията си на смисъл, а не на логика или интелект. Водата също е свързана със състрадание и разбиране, тъй като възприемчивите таланти на тези хора са забележително високи. Хората от водните знаци могат да възприемат чувствата на другите, да ги обработват и да предложат план или решение, което ще бъде изгодно за всички.

Те желаят естетическа красота – и всеки да бъде щастлив в резултат на тази красота. Водните знаци се чувстват най-пълноценни, когато помагат на другите и го правят по очарователен, внимателен и дори романтичен начин.

Обратната страна на този мечтателен воден свят е склонността на тези индивиди да размишляват. Водните знаци са податливи на промени в настроението и в най-лошия случай те могат да станат самовлюбени, контролиращи и заложници на един фантастичен свят. Това също така възпитава способността на тези хора да виждат нещата по-ясно от другите. grow easy

Водните знаци са емоционални, емпатични, възприемчиви и чувстват нещата дълбоко. Алтернативно спокойни като морето или притежаващи силата на проливен дъжд, емоциите, породени от този елемент, са наистина изобилни.състезателна математика 1 класкрипто новини

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни