Ретрограден Юпитер (Част I)

През 2022 г. Юпитер ще бъде ретрограден в знаците Овен и Риби. Юпитер влезе в предретроградната сянка на 4 май 2022 в знака на Рибите, на 10 май влезе в знака на Овен.

Планетата стана ретрограден на 28 юли в знака на Овен и на 27 октомври отново се завръща в знака на Риби. Планетата става директна на 23 ноември 2022 година. Цялото преминаване от единия знак в другия ще окаже различно влияние в живота на хората.

Прочетете също: Натална карта – Що е то?

Когато Юпитер, който се нарича „Големият благотворител“, стане ретрограден, това не е непременно лош момент. Тази планета всъщност не ни влияе по начина, по който другите правят по време на ретрограндата си фаза, което прави живота да изглежда лесен за повечето. Когато Юпитер се движи назад в Овен, единственото нещо, за което трябва да внимавате е, че може да има предизвикателни морални дилеми, които ни възпират да вземаме решения. Изборът на правилния път ще отнеме време и внимание. Тъй като Овенът може да донесе огнена, прибързана енергия, ключът е да не действате хаотично и импулсивно.

Ретрограден Юпитер в Риби е момент на възстановяване на вярата и единство с Вселената. Това също е рядка възможност да повярвате в себе си. Нашите вярвания ще бъдат укрепени, както и способността ни да бъдем състрадателни към другите. Нашата интуиция и вярвания ще ни насочат към по-дълбоко разбиране на себе си и света около нас. Когато планетата се движи по луната, това ни носи и възможността да преоценим нашите идеологии, както и възможността да преразгледаме мистичните мисли и идеи, които са в главите ни от години.

Ключови ретроградни аспекти на Юпитер през 2022г.

  1. 18 август –  Ретроградна Венера и Юпитер се хармонизират чрез тригон, разширявайки сърцата и портфейлите ни. Не бъдете твърде мързеливи по време на този транзит.
  2. 1 септември – Ретроградният Марс и Юпитер се свързват чрез подходящ секстил, което разширява нашите страсти и желания.
  3. 2 септември – Меркурий във Везни образува опозиция с ретрограден Юпитер в Овен, разширявайки нашите умове и системи от вярвания.
  4. 26 септември – Слънцето във Везни образува опозиция на ретрограден Юпитер в Овен, разширявайки нашето его. Това може да е момент, в който се държим нарцистично и уверени, което може да доведе до алчни чувства.
  5. 1 октомври – Венера във Везни образува опозиция с ретрограден Юпитер в Овен, което е експанзия на парите и любовта. Голяма кармична отплата може да настъпи по тези въпроси.
  6. 12 октомври – Меркурий във Везни образува опозиция на  Юпитер в Овен, докато и двете планети са ретроградни, което може да ни накара да изпуснем контрола върху вече започнати проекти.
  7. 16 ноември –  Меркурий в Скорпион в тригон Юпитер, ретрограден в Риби, което ни позволява да изследваме и разбираме нашите подсъзнателни желания.
  8. 20 ноември – Слънцето в Скорпион образува тригон с Юпитер в Риби, което ни дава стимул да продължим напред по започнати проекти.

Прочетете също: Синастрия в астрологията

Ретрограден Юпитер 2022 влияние върху знаците:

Ретроградността ще бъде най-полезна за кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог. Това ще ги накара да се чувстват така, сякаш техният свят расте и се развива.

Също така ще бъде чудесно време за подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, защото животът им ще стане емоционално по-богат и изобилен.

Фиксираните знаци като Телец, Лъв, Скорпион и Водолей ще го усетят най-малко, защото този транзит ще има незначителни ефекти върху тях; и най-вече ще промени ежедневието им по незначителни начини.

Овен

Първата част от ретроградния период ще ви накара да се почувствате като работлива пчела. Когато ретрограден Юпитер се върне обратно в Риби, това ще бъде време на интроспекция и размисъл. Мислете за това време на самота като за прикрита благословия. Не само ще можете да се погрижите за всичко, което пресича пътя ви, но ще можете да печелите във всяко начинание. Нищо няма да застане на пътя ви към успеха, тъй като сега сте защитени от Вселената.

Телец

Може да се чувствате сами на собствения си айсберг в океана през първата част на ретроградността, но ще видите, че сте обгрижвани и обичани. Хората искат да ви свържат с възможности, поради вашата репутация и умения. С вашите способности за работа на място, можете да постигнете величие без проблем. Така ще успеете да достигнете нови висоти в рамките на вашите цели и ще ви помогне да се окажете в прекрасна работна позиция.

Близнаци

Това е прекрасно време за вас, което означава, че можете да се свържете с хора и проекти, които имат смисъл. Възможностите за работа се наливат, което ви кара да се чувствате много благословени в кариерата си. Преди да поемете важна крачка, помислете добре какви възможности ще се отворят пред вас. Това, което изглежда добре на хартия, може да не е това, което искате да правите в дългосрочен план. Тъй като Юпитер също е свързан със слепия оптимизъм, бъдете внимателни, преди да се впуснете в професионално решение.

Рак

Вдъхновението е ключът към намирането на вашето място в света. Въпреки че търсите вдъхновение чрез външни източници, важно е да сте доволни от това, което имате. Да, нямате всичко, което искате, но това не означава, че не можете да го постигнете скоро. Доверете се на процеса и вярвайте, че нещата се променят в бъдеще. Настоящето може да изглежда скучно, но това е спокойствието преди промяната да настъпи.

Прочетете също: Елементи в астрологията

Какво престои на останалите зодии по време на ретрограден Юпитер, може да прочетете във втора част на статията.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни