Инвестиции в недвижими имоти – кога е точният момент?

Един от най-добрите методи за развитие на дългосрочно богатство е инвестиция в недвижими имоти. Много инвеститори са привлечени от недвижими имоти поради високия им процент на поскъпване и потенциални възможности за пасивен доход. Пазарът на недвижими имоти, от друга страна, е признат за нестабилен, като стойността му се влияе от различни фактори.

Пазарът на недвижими имоти се влияе от няколко фактора като икономически показатели, потребителско търсене, социално-икономически променливи и държавна политика. В резултат на това определянето на идеалното време за инвестиране в недвижими имоти може да бъде трудно.

Рентабилността на активите в недвижими имоти се влияе от това кога инвестирате. Поради несигурността около глобалната епидемия, която засяга обществото, инвеститорите несъмнено са по-загрижени кога е най-доброто време да се направи инвестиция в недвижими имоти в наши дни. 

И така, как можете да разберете кога е време да направите инвестиция в недвижим имот?

инвестиция в недвижими имоти
  • Вие сте финансово готови – Притежаването на недвижими имоти като инвестиция изисква много пари. Вие не само купувате имота, но има и данъци, за които ще се погрижите, като жилищни заеми, данъци върху собствеността, поддръжка и други такси. Да бъдеш финансово способен в този контекст означава да имаш достатъчно пари в брой, за да покриеш всички такси, свързани с инвестирането в недвижим имот, като същевременно покриваш жизнените си нужди. Вижте типичната цена на имотите в желаното от вас местоположение, преди да направите окончателен избор за покупка. Проверете дали отговаряте и на жилищен кредит. Ако имате ограничен бюджет, потърсете имоти в провинциите на страната.
  • Пазар на купувача – Когато предлагането надвишава търсенето, пазарът се превръща в пазар на купувача. Просто казано, има много имоти за продажба, но само няколко души се интересуват от покупката им. Имотите на пазара на купувача обикновено остават на пазара по-дълго от обикновено. В резултат на това, за да привлекат купувачи и да получат пазарно предимство пред конкурентите, търговците могат да намалят цените си. Тъй като продавачите често са по-склонни да се пазарят за цената, това е идеалният момент да инвестирате в недвижими имоти. По този начин имате власт при договаряне над продавачите.

Накратко, тъй като стойностите на недвижимите имоти обикновено падат и продавачите може да имат силно желание или нужда да продават, пазарът на купувач може да е фантастично време да започнете да инвестирате в недвижими имоти, защото можете да поискате по-ниски цени и други творчески условия, когато купуване.

Пазарът на недвижими имоти се променя според динамиката на търсенето и предлагането. Когато търсенето на недвижими имоти надвишава предлагането, пазарът се превръща в пазар на продавача.

Прочетете също: Стенни облицовки – Видове | Какво трябва да знаем?

Ниските запаси и голямото търсене характеризират пазара на продавача, повишавайки цените на недвижимите имоти. Ниските лихвени проценти по ипотечните кредити, недостигът на инвентар за наеми или високите наемни цени могат да допринесат за генерирането на идеални пазарни обстоятелства за стимулиране на търсенето на жилищни жилища и други класове активи. Тъй като стойностите са високи и търсенето е силно, пазарът на продавача понякога се нарича „силен пазар“ от медиите или други инвеститори. В момента пазарът е конкурентен, но това не означава, че е лош момент да започнете работа с недвижими имоти.

инвестиция в недвижими имоти
  • Имате одобрение за финансиране – Инвестирането в недвижими имоти на ръка не винаги е жизнеспособна опция за всички. В резултат на това, когато отговаряте на условията за финансиране, това е още един солиден индикатор, че сега е най-добрият момент за покупка на недвижим имот. Преди да направите инвестиция в недвижим имот, трябва да претеглите всичките си финансови възможности. Имайте предвид, че кандидатстването за ипотека изисква спазване на изискванията за допустимост на кредитора. Кредиторите често разглеждат вашия кредитен рейтинг, както и трудовата ви история.

Сега е подходящият момент за инвестиция в недвижими имоти!

Празниците могат да се окажат най-доброто време за търсене на изгодни сделки с недвижими имоти. Поради факта, че повечето хора са заети с ваканционни дейности, има малко купувачи, които се конкурират за наличните къщи. Освен това хората са заети да прекарат ваканцията си на други места. Поради ниското търсене ще имате предимство на масата за преговори и ще можете да си осигурите повече отстъпки от продавача. Ще имате и разнообразие от резиденции, от които да избирате.

Прочетете също: Образователни карти за деца

Инвестицията в недвижими имоти има различни предимства, включително висока стойност на поскъпване и перспективи за пасивен доход. Разбираемо е въпросът кога е най-добрият момент за инвестиране в недвижими имоти в тези несигурни времена. Вземете по-добри решения, като използвате тази информация като ръководство.

Не забравяйте, че когато инвестирате, дори ако имате всички необходими средства, трябва да извършите надлежно проучване, преди да закупите инвестиционен имот. Също така може да откриете и много книги за инвестиции в недвижими имоти. Не забравяйте, че ако откриете прилична сделка с недвижими имоти, направили сте пазарно проучване и разполагате с пари, не чакайте пазарът на купувач да се появи.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни