ТОП 5 книги на коледна тематика

Очакваме Коледа – най–вълшебното време от годината. Време, в което правим своята равносметка за изминалата година, срещаме се с любимите си хора и прекарваме уютни зимни дни. За още по–голямо удоволствие през декември, ние от „Всички теми“ искаме да ви представим топ пет книги на коледна тематика. Може да им се порадвате, сгушени в любимата си завивка, пиейки топла напитка и наслаждавайки се на коледната си ваканция.

 

Прочетете още: Любими детски филми на Дисни

 

 

„ВСИЧКО ЗАПОЧНА НА КОЛЕДА“ – ДЖЕНИ ХЕЙЛ

 

Със сигурност името на авторката на тази книга се свързва с книгите на коледна тематика. Тя е богиня в писането на коледни романи. Изключително уютни и пълни с топлина и светлина, коледните книги на Джени Хейл си остават задължителни за месец декември. Няма да останете разочаровани, ако посегнете към някоя от тях.

Тук, обаче, ще споменем „Всичко започна на Коледа“, защото това е един от прекрасните ѝ романи, който ни напомня колко е важно, че имаме хора до нас, с които да празнуваме коледните празници. Главните герои, Холи и Джоузеф без да искат се срещат и всичко започва на Коледа… Дали Холи ще открие любовта за която винаги е мечтала? Време е да разберете!

 

„КОЛЕДА ПОД БОРОВИНКОВИЯ ЗАЛЕЗ“ – ХОЛИ МАРТИН

 

Великолепна романтична приказка в зимната атмосфера на най–северния  шотландски остров. Главната героиня Пайпър Честърфийлд, която веднага щом прочетете книгата ще ви стане любимkа, има работа, за която всеки мечтае. Пайпър обикаля света и пише отзиви за най–добрите хотели. Когато попада на най–северния шотландски остров, тя никога не е предполагала какво може да ѝ се случи и какво ще види под боровинковия залез. Все едно попаднала в зимна приказка, главната героиня е очарована от коледния дух и празничната атмосфера. Докато не среща Гейб, който е разбил сърцето ѝ преди години. Обединени за kоледните празници, Гейб и Пайпър ще се изправят пред миналото. Ще успеят ли да го загърбят и да имат едно красиво бъдеще?

 

„МАЛКОТО ХОТЕЛЧЕ НА ИМЕ КОЛЕДА“ – КОЛИЙН РАЙТ

 

Кой не иска да прекара празниците в малко хотелче далеч от всичко? Моли, една от героините в книгата, има нужда от творческо вдъхновение. А може би това, което ѝ трябва се крие в чаровния вдовец Маркъс и неговите две малки дъщери. Хана се надява на сватба, а годеникът ѝ я разваля в последния момент. Точно преди да започне снежна виелица, Люк, който е неин приятел от детството, пристига в хотела, където тя търси утеха и съвсем ненадейно двамата се сблъскват. С настъпването на празниците на героите от книгата им остава само едно – да вярват отново в чудесата… и в любовта! Вярвайте и вие!

 

„ПЕРФЕКНИЯТ ПОДАРЪК“ – КАРЪН СУОН

 

Коледната атмосфера доминира повече във втората половина на романа. Още в началото, когато тема е изборът на подарък, се прокрадва магията на празниците и тяхната символика. Впоследствие се говори за топлината и уюта на дом, изпълнен с обич, смях и разбирателство вместо със скъпи вещи, за късмета да откриеш верни приятели, с които да споделяш хубавите и трудните моменти, за прошката, от която всеки има нужда. В тази книга „подаръкът“ не е само колие, той е нещо далеч по–ценно. И именно това е посланието от книгата – да подаряваме истински ценните неща в живота и подаръците ни винаги да бъдат повече истински, отколкото материални.

 

„ПОДАРЪК ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ“ – ДЖЕНИ ГЛАДУЕЛ

 

Джейн Бърк не харесва Коледа, но тази година вълнението по празниците заплашва да е още по–потискаща. В страната на северното сияние, жената с разбито сърце ще открие неподозирана топлина и ще изживее интересна история. Приключението сред снега ще промени нейните представи за живота и любовта, но и ще я накара да вземе трудно решение. Един чаровен мъж носи надеждата да я спаси от самотата и самосъжалението. Но дали той е човека, който наистина може да го направи? С книгата на Джени Гладуел „Подарък през декември“ със сигурност си осигурявате бягство от реалността и истинска коледна магия! Подарете си една романтична история с привкус на любов, хюга и Коледа.

Това са нашите предложения за книги на коледна тематика. Няма да сгрешите, ако прочетете някоя от тях. Гарантирано удоволствие и коледен дух ще ви следят непрекъснато от страниците на тези романи. Приятно четене!

 

Прочетете още: Топ 6 най-продавани книги през XX век

 

Навярно някоя от книгите ви е послужила за избор на коледен подарък. Ако все още не сте почерпили вдъхновение, прочетете нашата статия с предложения за подарък, който може да подарите на вашия баща, тук.Тротинетка със седалка

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни