Как да ходим на високи токчета – съвети и трикове

Обувките на висок ток са истинско изящество, излъчват елегантност, стил и класа. Дамите, които почти тичат на високите си токчета, облечени в изискани костюми, са истинска радост за окото. Как да ходим на високи токчета обаче като тях?

За повечето жени, свикнали да носят само маратонки или ниски обувки, тъй като са в пъти по-удобни, е мъчение да се покатерят на токчета за някой повод. Дамите, които ежедневно ходят на висок ток, споделят, че за да изглеждат толкова уверени и да стъпват с лекота, използват различни трикчета. Не всяка жена е проходила на високи обувки и е добре да дадем време на кракът ни да свикне. Така ще може от мъчение, носенето на този тип обувки да се превърне в удоволствие

Прочетете също: 5 задължителни грим продукта за перфектна визия

Стойката

Правилната стойка е най-важното нещо за походката ни като цяло. Особено що се отнася до ходенето на висок ток. Изправете гърба си, отпуснете ръцете около тялото си, повдигнете брадичката и се движете със сочещи напред ходила. Тази стойка ще ви даде самочувствие, комфорт и увереност. Насладете ѝ се.

как да ходим на високи токчета

Стъпвайте на цяло стъпало

Измамно е да си мислим, че за да ходим успешно на токчета, трябва да стъпваме на пръсти. Напротив, за правилна и естествено изглеждаща походка, трява да стъпим на цяло стъпало от пета към пръсти. Само така ще изглеждаме естествено и ще позволим на обувката да обвие правилно крака ни.адвокатска кантора

Не бързайте

В случай, че тепърва се учите да ходите на токчета, забравете за бързата си походка. Повишеното темпо на движение ще ви измори изключително много, а вероятността да ви заболят краката след това е огромна. Друг важен момент е, че когато сте на високи обувки, ще изглеждате много по-стилни и елегантни. Ако правите малки, ситни крачки, това как да ходим на високи токчета няма да ви бъде никакъв проблем. Не отнемайте сами от женствеността си.

как да ходим на високи токчета

Преценете правилно настилката

Докато краката ви свикнат с новият ви стил обувки, е добре да ходите с тях по равна повърхност. Без значение дали става въпрос за тротоар с асфалт, мокета в офиса или гладкия под на някой мол, е добре да не затруднявате сами придвижването си. След като вече свикнем и знаем как да ходим на високи токчета, може да си поволим да стъпваме дори по неравни и чакълести пътища. Имайте впредвид, че така рискувате да съсипете токчетата си.

Гледайте право напред

В никакъв случай не забивайте поглед в земята от страх, че всеки момент може да се спънете и да паднете. Бъдете уверени и гледайте право напред. В съчетание с изправената стойка ще видите колко по-бързо, лесно и уверено се придвижвате.

За да се научим как да ходим на високи токчета, нека започнем с нисък ток

Ще изпитате огромно затруднение, ако първите обувки на ток, които обуете, са с височина над 10 см. Дайте си време и започнете от по-ниски модели и постепенно преминавайте към по-високи и по-високи.

как да ходим на високи токчета

Изберете правилните обувки

  • От изключителна важност е да изберете възможно най-подходящите обувки. Първото правило е да ви бъдат задължително по мярка нито по-големи, нито по-малки.
  • Друг важен аспект е видът предна част на обувките. Тези с по-заострен връх и по-тесни отпред са значително по-неудобно за разлика от заоблените модели, които не притискат пръстите ви.
  • Обувките с дебел ток са по-удобни и по-подходящи за начинаещи от тези с тънък ток.
  • Изберете обувки с платформа отпред. Този тип високи токчета са най-удобни за ходене, защото дебелата предна част обира значително височината на тока.
  • Моделите с каишки около глезена придават освен красота и стабилност на крака и ще ви бъде много по-удобни за ходене.Ботите са едни от най-удобните обувки с висок ток, защото държат крака изцяло затворен и стабилен.
  • Вземете под внимание извивката. Всички обувки, чиято извивка на свода доближава 90 градуса, са изключително неудобни.

Внимавайте по стълбите

Когато се качвате по стълби на висок ток, е важно тежестта ви да пада на въглавничките и задължително се дръжте за парапета, ако има такъв. Използвайки парапета като помощник, много лесно можем да се научим как да ходим на високи токчета.

Прочетете също: Модните правила на кралското семейство

Ходенето на високи обувки си е същинса наука, но няма жена която да не е пожелала и да не се е научила да ходи на токчета. Бъдете спокойни, дайте си време и в един момент ще забравите, че някога сте се плашели от високите токчета.

Ние от “Всички теми” знаем, че една жена е изключително важно да изглежда винаги красива. За това се опитваме да подготвяме статии, с които да улесняваме всяка една дама. Ако се интересувате от облекло и се чудите всеки път какво да облечете преди някое събитие, ние имаме съвет. Коя обаче е дрехата, която никога няма да излезе от мода? Това може да прочетете в нашата статия “Малка черна рокля – защо всяка жена има нужда от нея?басенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни