Тайната на успешния брак след появата на децата

Децата са най-прекрасният дар от съдбата, който може да получим. Те дават смисъл на всяко наше действие и изпълват живота ни с любов, много любов. Несъмнено обаче появата им носи със себе си редица промени в живота на една двойка. Чудите ли се каква е тайната на успешния брак след появата на децата?

 

Дните и нощите започват да се въртят изцяло около навиците на малките човечета, а мама и тати често са с ограничено или почти липсващо време един за друг. Истината е, че децата са истиснски щастливи, когато виждат щастието в очите на родителите си. Те усещат любовта и грижата между двама ви. Това е и причината да правим всичко възможно за запазването на тръпката помежду ни, колкото и да сме изморени след поредното будуване през нощта заради никнещите зъбки на мъника.

 

Правете малки жестове един към друг, децата винаги ще бъдат най-важното нещо в живота ви, но един ден те ще порастнат. Тогава ще поемат по своя път, а вие отново ще останете двойка у дома. Направете така, че да остареете сплотени и щастливи.

 

 

 

Прочетете също: Имаме дете! Какво куче да си вземем?

 

 

 

Правете си комплименти – тайната на успешния брак след появата на децата

 

Няма човек, който не обича да чува мили думи за себе си особено, ако са изречени от любим човек. Казвайте си един на друг колко добре изглеждате днес, дори да се разминете в коридора с наповръщани тениски, защото бебето е преяло на закуска. Щом се приберете от работа и видите жена си у дома по домашни дрехи, рошава коса и без капка грим, играеща си с мъниците, ѝ кажете колко красива е точно в този момент. Повярвайте, тя има нужда да го чуе и то точно от вас. Това ще накара и децата ви да се чувстват прекрасно, защото се забавляват с най-красивата жена на света – тяхната майка.

 

 

 

Оценявайте усилията един на друг

 

Без значение кой е останал у дома да се грижи за бебето и кой работи, всеки от двойката има достатъчно задължения и проблеми в ежедневието си. Дали ще е чистене на надраскани от пастел стени или пък ще имате дълга работна среща в офиса в края на деня – няма значение. И двамата заслужавате да получите подкрепа един от друг за свършената работа.

 

тайната на успешния брак след появата на децата

 

 

 

Малките неща вършат големи чудеса

 

Макар и вече да е смятано за клише, малките неща наистина вършат чудеса. Сгответе на съпруга си любимото ястие или му поръчайте от онези страхотни бургери, които обожава. Все пак е всеизвестен факт, че любовта на мъжа минава през стомаха особено, ако сте се сетили за неговото най-любимо нещо за хапване.

 

Жена ви заслужава да бъде изненадвана и обожавана. Не може да си представите колко наситен с грижи е един ден на жената в майчинство. Вземете ѝ цвете, любим шоколад или книгата, която все няма време да отиде да си купи. Не е нужно да правите грандиозни изненади,  за да накарате половинката ви да се чувства значима и ценена.

 

 

 

Време за разговори – тайната на успешния брак след появата на децата

 

Колкото и трудно да е организирането на семейното ежедневие с малки деца, се опитайте да отделяте поне по един час за разговори със съпруга/съпругата си. Дали ще бъде сутрин рано преди малчуганите да се събудят или ще е късно вечер след като заспят, е наистина важно да разговаряте. Дали ще бъде за това как е минал денят ви или пък просто ще си разменяте шеги и закачки. Не бива да пропускате тези малки, но значими моменти. Това е една от основите на тайната на успешния брак след появата на децата.

 

тайната на успешния брак след появата на децата

 

 

 

Излезте на среща

 

Да, отидете на среща така, както правехте преди да бъдете женени с деца. Помолете някоя от бабите, а ако нямате такива наблизо, със сигурност най-близките ви приятели няма да откажат да се грижат за децата за час или два. Отидете на кино, в любимия ви ресторант или в онази малка сладкарничка, в която беше първата ви среща. Говорете за вас, оставете за момент мислите за памперси, пюрета и какво ще сготвите утре. Оставете се, макар за кратко, да бъдете една млада безгрижна двойка. Това е още една изключително важна тайна на успешния брак след появата на децата.

 

тайната на успешния брак след появата на децата

 

 

 

Отглеждането на деца е прекрасно, но не позволявайте това вълнуващо приключение да ви накара да загърбите вас като двойка. Децата са най-сензитивните същества и винаги, винаги усещат, когато нещо не е наред. Обичайте се и се правете един друг щастливи. Само така цялото ви семейство ще прелива от щастие, а любовта ще е безкрайна.

 

 

 

Прочетете също: Магическата връзка между баща и дъщеря

 

 

 

Ако в момента очаквате своето дете, то тогава имате достатъчно време, за да се подготвите за това, което предстои. Ние от “Всички теми” направихме списък с книгите, които всяка бременна жена трябва да прочете. Статията ни може да намерите тук.басенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни