Малка черна рокля – защо всяка жена има нужда от нея?

Малка черна рокля е дреха, която трябва да присъства в гардероба на всяка жена. Този вид облекло винаги ще бъде актуален и това се доказва през годините. Още след края на Първата световна война Коко Шанел представя дрехата. От тогава до днес тя не губи стойността си.

История

Според фактите от миналото, Коко Шанел губи своя приятел – капитан Артур Едуард Капел. Тогава тя създава малката черна рокля, а идеята е да може и светът да скърби с нея. При представянето роклята е къса – до колената, с дълги ръкави и пристегната около кръста. В първите години след представянето си, тя е от креп за дневен тоалет, а като вечерно облекло я е имало в кадифе и сатен.

С годините така се развиват нещата около това облекло, че няма значение от формата или материите. Единственото, което се иска от всяка жена, е да я има в гардероба си.

От началото на XX век до сега тази рокля се развива по такъв начин, че се превръща в облекло, което е подходящо за абсолютно всяко събитие.

Черната рокля в наши дни

През годините малката черна рокля е носена по много и различни начини. В наши дни тийнейджърите залагат на кожени якета, кубинки, шапки, различни бижута. Истината е, че всичко отива на черна рокля.

Прочетете също: Какви са модните тенденции на това лято

В Париж дамите комбинират роклята с всякакви видове шалове, очила, обувки на висок ток, елегантни чанти и други. И то във всякакви цветове. А приковаването на погледите е гарантирано!

Тези, които харесват ърбън стила, могат да подберат различни боти, ботуши, якета тип „парка” или млаки кожени чанти. Този стил е много модерен сред младежите днес. Те обичат да добавят и цветен аксесоар за акцент – гривни, колиета, медальони и други.

С какво можем да комбинираме черната рокля

Ако имате официален повод, спокойно може да се доверите на Одри Хепбърн и нейните стилисти за филма „Закуската на Тифани”. Там актрисата облича вталена черна рокля и я комбинира с перли и висок тънък ток. Няма как да сгрешите!

Ако търсите черна рокля за събития като сватби, погребения, вечерни събития или парти с приятелки, тогава може да изберете модел с дантела. Ако пък търсите по-делови стил, тогава може да облечете по-дълъг модел с лодка яка, високи обувки и голяма чанта. Перфектен работен тоалет за деня.

Няма никакво значение каква рокля искате. Дали ще е разкроена, дълга или къса, комбинирана с кожени ботуши и палто, с жилетка и кубинки, с малка или голяма чанта, стига цветът да е черен, тя ще намери място в гардероба. За да я облечете, не се нуждаете от конкретен повод. Единственото, което се иска, е да решите, че искате да я облечете. Тя просто ще се впише идеално и магията ще се случи сама.

А кои са 5-те задължителни грим продукта за перфектна ежедневна визия, може да научите от нашата статия по темата.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни