Слънчеви очила според формата на лицето – Как да изберем?

Слънчевите очила са един неизменен аксесоар, особено през летните месеци. На пазара има огромно разнообразие от модели и голяма част от нас изпитваме истинско затурднение при избора. Как обаче да изберем слънчеви очила според формата на лицето? Ние от „Всички теми“ ще ви помогнем.

В специализираните оптики има изключително ерудирани консултанти, които могат да ни помогнат да вземем правилното решение. Често се случва, обаче да си купуваме слънчеви очила от неоторизирани за целта търговски обекти и тогава няма как да получим професионална консултация. За целта днес ще си говорим именно на тази тема.

Прочетете също: Модните правила на кралското семейство

Квадратно лице – скулите и долната челюст са с еднаква ширина

Хората с т.нар. квадратно лице имат по-остри черти. Специалистите в никаъв случай не препоръчват носенето на квадратни рамки, които допълнително да утежнят визията им.

слънчеви очила

В този случай заложете на заоблените модели с рамки, широки колкото лицето ви. Подходящи за вас са моделите тип „Авиатор“, котешко око, кръгли и цветни рамки. Капковидни или елипсовидни също ще „застанат“ добре на лицето ви.

Правоъгълно лице – високо, но по-тясно лице с ъгловати черти

Притежателите на тясно лице с отсри черти е добре да избягват моделите с масивни рамки, които допълнително ще разширят горната част на лицето им. Рамките в сърцевидна форма, тип котешко око и пеперуда също няма да им стоят добре.

Най-добре е да се спрете на рамки с ширина, равна на тази на лицето ви. Подходящи модели за вас са „Авиатор“, очила без рамки или такива със светли рамки.

Триъгълно лице – тясно чело и по-широка брадичка

Хората с триъгълна форма на лицето си не трябва да избират очила с квадратни или правоъгълни рамки, тесните модели също са неподходящи.

На тях им подхождат големи, кръгли, масивни и овални рамки, които придават страхотна симетрия на лицето.адвокатска кантора

слънчеви очила

Сърцевидно лице – широко чело и тясна брадичка

Ако лицето ви е по-тясно в долната си част и по-широко в горната, значи е в сърцевидна форма. За вас неподходящ тип са очилата с масивни и много широки рамки. Те ще придадат допълнителна ширина на лицето ви и ще загубят баланса в пропорциите.

Най-добре е да се спрете на модели, които покриват веждите ви. Рамките с форма на пеперуда и котешко око ще ви паснат чудесно.

Кръгло лице – закръглени бузи и заоблена брадичка, най-широката му част са скулите

Хората с кръгла форма на лицето трябва да се стремят към визуално удължаване. В нинакъв случай не избирайте модел с кръгла рамка или такъв с ясно дефинирани ръбове. За вас неподходящи са очилата с геометрична форма, тясна рамка и такива, които покриват веждите.

слънчеви очила

Вие ще изглеждате чудесно с модел тип котешко око и така любимите авиаторски очила. Може да се спрете и на такива с правоъгълни или квадратни форми.

Овално лице – широки скули и стесняваща се брадичка

За представителите на този тип е изключително важно да се стремят към запазване на баланса на естествените си черти. Прекалено тесните или широки рамки не са подходящи за вас и ще нарушат симетрията.,

Прочетете също: Превърни терасата в любимата част от дома

Изберете модел, чиято горна част съпада с веждите. За вас са изключително подходящи всички разновидности слънчеви очила със заоблена форма. Това включва котешко око, „Авиатор“, дори и някои от моделите тип пеперуда. Вашите черти дават изключително голяма свобода при избора.

слънчеви очила

Слънчевите очила са аксесоар, който трябва да допълва визията ни и да подчертава предимствата на лицето ни. Целта не е да ни придава коренно различен облик. Правилно подбрания модел не само ще ни накара да изглеждаме по-добре, но и ще ни предпазва по-качествено от слънчевите лъчи. Нашият съвет е винаги да се консултирате с продавачите в търговските обекти и по възможност да закупувате очила от лицензирани оптики.

У дома често имаме проблем с това да подредим дрехите си и в частност гардероба. Това обаче вече е много по-лесно, след като японската писателка Мари Кондо представи своите идеи. Какви са те може да прочетете в нашата статия по темата тук.басенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни